2015-05 SOTD

Britje dneva oz Shave OF The Day (SOTD) je del foruma namenjen deljenju slik in opisov "setupov" ki ste jih uporabili za "današnje" britje
Bajkman
Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24 Maj 2015, 13:20

Je zelo zanimivo prebrati komentarje, ker sta @Omegin in @Olly-jev ravno diametralna glede spolzkosti. Spolzkost je za mene sicer največji del zaščite.
Dobra stran Prorasa je enostavnost, torej trotlziher. Ravno zato je pogosto v kompletih za začetnike. Sicer kar se mene tiče bi za začetnike skoraj obvezno morala biti krema, v primeru mila pa kaka opomba.

Kar se siceršnjih specifikacij Prorasa tiče, sem ugotovil, da ljubi vodo. Treba je je dodati precej. In če takrat pena postane redka, je premalo mila/kreme. Opažam, da je pri Prorasu potrebno dodati večjo dozo kot sicer. Zato pri redki peni še malo mila/kreme. Konkretno za kremo lahko rečem, da je potrebno iztisniti 2cm. Ne manj!
@Omega, kolikor jaz razberem iz tvojega prispevka, si opazil pomanjkanje "blazinjenja". Tega ima HTGAM na pretek.
Jaz pa sem pri Prorasu pogrešal predvsem spolzkost. Na vratu se je znalo zgoditi, da je brivnik začel skoraj poskakovati.

Lahko opišem moje začetke, ko še ni bilo foruma in vas majstrov, da bi vas lahko kaj vprašal. Zato sem seveda šel po hiter info na mednarodne forume, zasledil hvalospeve Prorasa, bil je v starter kitih. Včasih sem se potikal blizu Italije. Zazdelo se mi je, da bi tam bil lahko cenejši, kot tudi kak Omega čopič. In res, se s partnerko (zna nekaj Italijanščine, kar dobro pozna tudi staro Gorico) odpraviva v Italijo. Da bi lažje našel vse skupaj, ker sam bi se z Italijani težko kaj zmenil v drugem jeziku, njihovega pač ne znam.
Ona pravi, tam je Limoni trgovina s parfumi in verjetno bi bilo tam za dobiti. In res, najdem 75g pakungo Proraso zelenega mila po ceni kakih slabih 2€. Čeprav sem želel 150g, sem 75g takoj kupil, ker sem se bal, da drugje ne bo dobil (bumbar).
Firbec pa mi ni dal miru in je bilo potrebno dalje. in res naletiva na štacuno Tigota, kjer pa sem prvič v živo videl 150g milo in 150 ml kremo, oboje po ceni cca 2€. Takoj ves masten kupil in bil siguren da sem boga za muda. Niti za trenutek nisem podvomil, da imam najboljše milo na svetu. :D
Potrebno je bilo kupiti še čopič, videl pa sem Omego 10275. Seveda modelov nisem poznal, zato sem želel vedeti, če je to svinjski čopič (kakšen pa naj bo, če je poceni Omega za 3,5€, a takrat mi ni bilo jasno). :)
In se je bilo potrebno pozanimati, kaj na bi to pomenilo "Pura setola". Trgovka dala napačno informacijo, zato sem mislil, da ni svinjski. Ti mater me je zaskrbelo, da bom ostal brez čopiča in bo Proraso še nekaj časa sameval.
Prideva do Lanze, kjer pa so vseeno vedeli, da je nek drug čopič imel svinjske dlake, čeprav ni bila Omega (mislim da je bil Zenith za cca 8€). Kamen odvalil od srca.

In gremo na britje. Pena porazna. Odskakovalo, se sušilo, obup. :D Ampak v moji glavi je bilo to najboljše milo, zato sem vztrajal, poizkušal več pene itd. Vedno je bilo bolje ampak nikoli dobro. Nisem pa pomislil, da je potrebno bolje namešati in da ni dovolj, da nastane tista začetna pena. S časom sem seveda tudi to dojel in kmalu je bilo že zelo dobro. Ampak super ni bilo, kvaliteta pene pa je stagnirala. In šele sedaj, po nekaj mesecih sem pomislil, da pa bi lahko probal še kako milo ali kremo. Trenutek streznitve, ko sem moral malo bolje pogledati na net.
In le pridem do splošnega mnenja, da je med italijanskimi naboljša Cella. Ima tudi loj (ampak jaz "Šta će meni loj!" :lol: )
Na ebayu naročil Arko in letel proti Italiji, ni bilo časa zapreti vrat za sabo. :?
Kupil kilsko, prvi testi, iritacija pa je začela limitirati proti "zero". Koža se začela počutiti ko bubreg u loju.

Prvo popolno britje, s poudarkom na britju (brez iritacije + BBS), pa sem doživel z Gillette Twistom, Feather britvico Arko milom in previdno roko. To je bilo kakih 10 dni po nakupu Celle. A žal se je po britju pojavljalo tisto značilno "srbenje", in nekoliko izsušena koža. Uro po britju je bila koža boljša ob uporabi Celle. Arko se tudi prej osuši in pride do NLP-jev.

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov:2490
Pridružen:05 Nov 2014, 22:59

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a olly » 24 Maj 2015, 14:00

Zanimivo, ko pišeš, da bi Proraso moral biti trotlziher in s tem pravšnji za začetnike, v isti sapi pa praviš, da ljubi vodo.

Ravno to je po mojem mnenju razlog, da bi se ga začetniki morali izogibati, ker začetnik rabi nekaj, kar bo delalo brez posebnega truda, ne pa z iskanjem prave količine vode.

Proraso je morda zanimiv le zaradi svojega imena, marsikdo pada tudi na vonj, sploh rdečega, kjer pa jaz ne zaznavam niti 'S' od sandalovine, potem pa se počasi že končajo njegove 'kvalitete'. Ne razumem, kako ga lahko nekateri uporabniki tako hvalijo, ko pa je britje z njim vse prej kot prijetno. Že Vitos in Cella sta proti njemu pravi zaklad.

Bajkman

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24 Maj 2015, 14:28

Začetniki pogosto dodajo tudi že na začetku preveč vode ali pa premalo mila. In ni potrebnega toliko stepanja itd...
Ni vsak začetnik opozorjen, da ne sme biti preveč vode.

Puskin
Prispevkov:1181
Pridružen:03 Dec 2014, 12:43

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a Puskin » 31 Maj 2015, 22:19

Štiri eure...ne moreš verjet! Me prav zanima nabavna cena...a kaj čem, če sem že na festivalu mikropivovarjev, pol pa vrag naj gleda te štiri eure...iz plastičnih kozarcev pa že ne bom degustiral piv!
In sem kupil kozarec za štiri eure. Pa klinc jih gleda, saj tako ali tako ne bi šli v šparovec za brivnik!
O tem koliko cekinov sem pol za pivo porabil....hm,bolje da ne razmišljam. In pol se bunim za teh par evričev za kozarec, ki sem ga še domov prinesel in ga imam. Kje je pivo? Otišlo po grlu.
In to koliko...madona! Dobro je bilo, dobro. Kaj mislite na katerem štantu sem končal? Na Bevogovem valda! Zanimiva dnevno/nočna dogodivščina. Štartal sem okoli pol pete ure popoldan in končal pri spodobni eni uri zjutraj! Brez pretiravanja. Masa ljudi na malem simpatičnem trgecu, ki po moje še ni bil nikoli tako poln. Ne me spraševat, katera vse piva sem pil, ker nimam pojma...saj sem pil sve od reda! Ja,vedno pred novim pivom sem splahnil kozarec z vodo, da se ja okusi ne bi mešali. Prav priden sem bil...
Nekje na sredini sem si privoščil neko tajsko pekočo jed v kartonasti škatlici. Saj veste, ko ga maš mal pod kapo, ti je vseeno, kakšne kvalitete je hrana. In je šlo vse dol po grlu. Vročine neke ni bilo v ozračju, a so ljubiteljice piva bile vse v poletnih, lahnih oblačilih... Pogledi pa ja, pogledi so bili vroči.
Sploh tam okoli polnoči! Že dolgo ne takega vzdušja...priznam!
Žal mi je lahko le, da nisem samski...šment! No, žal mi ni, a bi bilo zanimivo!
Kaj ima to veze z britjem? Ima ima! BBS sem bil na festivalu...TOTAL! Po moje edini...
Britje: Slant pa Gillette Tech...pa Arko v tubi in na koncu Old Spice in Proraso balm.
Kako je pivo teklo...mati moja...Gladko lice , gladko grlo...jao ljudje moji! Kak večer!
In danes...ne moralnega, ne kakršnegakoli mačka! Grlo je še gladko,a lice bi potrebovalo en pass, da bi bilo spet BBS!
Mrak je legel nad to naše pristaniško mestece. Dan je bil lep, sončen...in sonce v meni danes še ne zahaja...Muzika se razlega v sobici! Počasi žulim en kozarec rumenega muškata lokalnega vinarja.
To bo danes vse od alkota. Da je jutri uvodni dan v delovni teden me niti malo ne tangira...niti malo!
To bo to...do naslednjega britja. Pa šparovec bom potežkal, kot vsak večer...kot da upam, da mi je nekdo nasipal peneze not!
Kak jeben lajf! :D
Nothing less...than BBS

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov:2490
Pridružen:05 Nov 2014, 22:59

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a olly » 31 Maj 2015, 22:35

1A zapis!

Kot vedno!

mango
Prispevkov:139
Pridružen:02 Sep 2014, 01:01

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a mango » 01 Jun 2015, 17:41

Za te puškinove dogodivščine bi lahko odprli kar novo temo :D Madona, jih je užitek brat bolj kot kakšno dobro knjigo :)

Bajkman

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 01 Jun 2015, 18:07

Puškina za predsednika! :D

Puskin
Prispevkov:1181
Pridružen:03 Dec 2014, 12:43

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a Puskin » 01 Jun 2015, 19:27

Rahlo pretiravate... Ampak,ker ste gor po večini vredu dedci bom to vzel kot kompliment! :D tnx
Nothing less...than BBS

Odgovori