2015-05 SOTD

Britje dneva oz Shave OF The Day (SOTD) je del foruma namenjen deljenju slik in opisov "setupov" ki ste jih uporabili za "današnje" britje
Puskin
Prispevkov:1181
Pridružen:03 Dec 2014, 12:43
Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a Puskin » 12 Maj 2015, 22:53

Včeraj je bil en čuden dan...a konec dneva je vseeno padlo še eno britje.
Brivnikov na pretek v moji omari. :D
A izbira niti ni tako eksotična, kot jo imate nekateri na forumu. Pa vseeno, mi je vzelo kakšno minutko, da sem pripravil brivski setup.
Kocka je padla in...in logično zaporedje je bilo sledeče: Fatip, Merkujev slant in v finišu Gillette Tech.
Res da dvoboja med nadutim črncem in filipinsko boks mašino še vedno nisem gledal...in zna bit, da ga tudi ne bom...a takega brivskega dvoboja ne gre zgrešiti. Pravzaprav ni šlo za brivski dvoboj, ampak za nekakšno štafeto.
Peno sem naredil iz lepila...po vonju sodeč je bilo to lepilo, čeprav ni in gre za "brivsko milo" Palmira.
Kaj pa vem...ni me navdušilo. Srednja žalost, a dal bom še eno priložnost. Lepilo...pa saj veste, večina od vas ga je že probala.
Če bi imel kolaž bi namesto britja začel kar rezati like in lepiti, kot smo to včasih počeli v mali šoli. :D
Pa morda je prav, da je lepilo takrat imelo takšen vonj, saj ne boste verjeli...a ko sem v prvem razredu dobil v roke lepilo, ki je imelo vonj po medu, sem polovico tubice pojedel in dobil nagrado za domov...podpis! Pol me je pa fotr nabunkal. :D
In sem štartal,WTG,ATG + popravki ...fatip je kr neki trukiral...par rdečih pikic in razdražena koža. Kaj pa vem, klinga bi mogla bit tudi še vredu, a morda ni bila več dovolj ostra. Mislim, da je dala le tri britja čez.
Pa sem vzel težkokategornika v roke in z lahkoto obril glavo. V slantu imajo klinge res daljšo življensko dobo...Britje je bilo gladko in rutinirano.
Gillette Tech je končal zadnje dlakice na najobčutljivejšem delu telesa. Po moje se s tem brivnikom sploh ne da urezat...tolk je nežen!
V glavno BBS povsod! Kakopak?!
Tuširanje...vroče kaplje so spirale sol iz mene in tisto kar se pač pod neoprenom nabira :lol:
Ponovno čist, nanesem Old Spice...sledil je nanos Proraso balma, ki je itak moja stalnica.
Čakal me je še kozarec žganega za notranje razkuževanje in zdrs med rjuhe!
End of the day...ni bilo najslabše britje...in preden sem utonil v spanec mi spomin prislika jato brancinov...godnih za odstrel. ;)
Nothing less...than BBS

Uporabniški avatar
brico
Prispevkov:2606
Pridružen:25 Jan 2015, 18:10

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a brico » 12 Maj 2015, 23:20

odličen raport @Puskin@....takoj sem mogel enega natočit da se pridružim tvojem zadovoljstvu...prvo kar mi je bilo pri roki...danes dobil...so rekli da je neka travarica... :lol:

Slika

oprostite za OT...
...is a good man without a good knife really a good man ?

Bajkman

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 12 Maj 2015, 23:33

Puškin, si konkuriral brancinom v morju? :D

Glede Palmire, ni slaba, a potrebno si je vzeti čas. Nalagati jo je potrebno več časa. Tudi če se ti zdi, da si naložil dovolj, nadaljuj. Ko jo umesiš na obrazu ali v posodi podobno. Vzeti si je potrebno čas, da izločiš mehurčke. Pa obenem ne mara toplote, tako da če v posodi, je ne grej.

Omenjaš, da si pridelal nekaj iritacije. Če Palimra ni bila dobro pripravljena, ni bilo dovolj drsenja, torej premalo zaščite, fatip pa trokiral. :lol:
Kot si gotovo že večkrat prebral, pa lahko palmiro malo namočiš pred uporabo.

V glavnem samo teraj!!

caus24
Prispevkov:788
Pridružen:23 Apr 2014, 14:05
Kraj:Velenje

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a caus24 » 13 Maj 2015, 15:52

Slika

Današnji SOTD.

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov:2490
Pridružen:05 Nov 2014, 22:59

Večer testiranj in mešanih občutkov

Odgovor Napisal/-a olly » 16 Maj 2015, 00:19

Slika
  • Pred britjem: umivanje obraza z navadnim milom in toplo vodo
    Milo: Green Mountain Soap Unscented
    Čopič: Omega 46774 HI-Brush Synthetic Brush
    Skleda: Yoresh bowl
    Brivnik: Cobra Classic Single Edge Safety Razor
    Britvica: Feather Professional Single Edge Razor Blade
    Po britju: Saponificio Varesino Manna di Sicilia Aftershave
Danes je bil večer testiranj. Novi, nepoznani brivnik, novi, nepoznani čopič in novi, nepoznani aftershave. Edina stalnica, pri kateri sem vztrajal, je bilo milo, ker vem, kaj lahko od njega pričakujem, kajti nisem hotel preveč tvegat s Cobro in z zloveščim Feather rezilom, zaželel sem si namreč preprostega britja brez krvi.

Cobra - kaj naj rečem? Brivnik, od katerega nisem nič pričakoval. Le prepustil sem se, ker je bil to prvi single edge brivnik, s katerim sem se kdajkoli bril. Vedel sem, da bo rezilo drugačno, togo in nič upogljivo, kakršnega sem vajen pri double edge britvicah. Gre dobesedno za nož in ne za listič upogljive, poskakujoče kovine, kakršna je zadnjih nekaj mesecev gladila moj obraz. Prvo, kar preseneti, je širina rezila - zajetnih 50 mm širine, ki jih z obeh strani omejujeta držali in ji puščata 42.4 mm svobode. Rezilo pri double edge brivnikih je krajše dobrega pol centimetra (37 mm), kar je razlika, ki me je precej presenetila, saj Cobra na obrazu deluje dokaj glomazno in daje občutek, da je neokretna, ampak britvaši bi se - in se bodo - temu verjetno le posmehnili. Toda za nekoga, ki je vajen krajših glav double edge brivnikov, je Cobrina glava s svojimi 53 mm širine pravi velikan. No, neokretnosti ji ni očitati, ker se z njo po obrazu prav lepo manevrira. Brivnik je masiven, 93.70 g pokaže tehtnica in @Bajkman bi rekel, da to ni zanj. Mene teža sicer ne moti, vendar bi si želel, da bi bil brivnik nekoliko lažji, ker imam pri lažjih brivnikih boljšo kontrolo - pač, stvar navade, ki se jo da z redno in pogosto rabo menda precej uspešno prevzgojit.
Nisem dobil občutka, da bi bil brivnik agresiven, na kar me je opozoril @TMB, a hkrati ne morem reči, da je ravno med blažjimi. Je nekaj vmes, lahko bi rekel, da je celo uravnoteženo naravnan, ker dovoljuje celo nekaj pritiska in pri britju v ATG smeri nisem imel nobenih težav, še več, lahko celo rečem, da je Cobra v ATG smeri britja vratu zaradi svoje širine absolutni zmagovalec napram ozkim double edge brivnikom, s katerimi vratu nisem nikoli tako kvalitetno obril, kot sem ga danes s Cobro. Če Cobro primerjam z zloglasnim Mühle R41, bi rekel, da je Cobra pravzaprav blag brivnik, ki kože ne poškoduje, saj nisem pridelal nobene iritacije in lahko rečem, da je povrhnjica ostala pretežno nepoškodovana. Featherjevo rezilo mi je pridelalo drobceno pikico krvi na desni strani brade, posledico za odtenek prevelike samozavesti, a se je ta unesla že ob prvem splakovanju obraza, drugih poškodb pa si nisem pridelal. Ni mi bilo treba pretirano paziti na kot britja, ker brivnik le rahlo naslonim s spodnjim delom glave, iz katere izhaja rezilo, in vlečem.
Moram priznati, da sem v zagati - če bi me kdorkoli med vami vprašal, ali izbrati Feather AS-D2, ali Cobra Classic, se ne bi znal odločiti. Gre za dva brivnika, ki imata vsak svoje prednosti - Cobra je s svojo širino idealna za britje vratu v ATG smeri in na splošno lic, malo bolj zoprna je v kotičkih ust in pod spodnjo ustnico, AS-D2 je s svojo učinkovitostjo in prijaznostjo do kože na vratu vseeno nekoliko slabši.

Omega 46774, čopič s sintetičnimi dlakami ima več hrbtenice in majčkeno trše konice kot Plisson. Po uradnih podatkih naj bi imel 55 mm loft, a jaz jih namerim nekje med 58-59 mm. Moram pa priznati, da je to težko merit in da je vse skupaj v bistvu le približek. Vozel ima 24 mm premera. Če ga primerjam s Plissonom, ki ima 25 mm knota in 52 mm lofta, sta si po številkah precej blizu, a občutek pri penjenju je čisto drugačen, za kar je odgovoren Omegin daljši loft in trša hrbtenica. Dlake akumulirajo precej veliko količino pene in z lahkoto sem mednje spravil presežek, s katerim sem naredil 3 prehode, pa še je ostalo za naslednjič. Ja, peno sem shranil, Green Mountain mila mi je namreč škoda, nimam ga veliko in med ljubšimi mi je.

Saponificio Varesino Manna di Sicilia Aftershave je balzam z zelo zanimivim vonjem. Žena je takoj rekla, da imam dovoljenje, da ga imam vedno na zalogi :) Vonj je zelo kompleksen, ne znam ga razložit, a poskusim lahko tako, da omenim vonj po cvetju tobaka, usnja, toplih začimb in lesnih not. Skrivnostno, kompleksno, nerazložljivo, vsekakor pa neponovljivo in privlačno. Moram pa reči, da me moti tisti zoprni občutek lepljivosti, ko je na koži še svež, a to je pač balzam in spet je pogled na to subjektiven - meni je ljubše, če na koži ne čutim ostankov kozmetike, zato nisem kompetenten za to, da ocenim, da zaradi lepljivosti ta aftershave ni v redu. Ima vendarle dosti drugih kvalitet, zaradi katerih mu ta droben kiks oprostim - predvsem to, da je vonj nežen in nevsiljiv, ne širi se po prostoru in ne sili v nos, zavoha se ga le takrat, ko oseba pristopi bližje. Neposredno po nanosu zaradi vsebovanega alkohola rahlo, a res rahlo, zapeče, že kmalu potem pa mentol, ki ga vsebuje, začne kožo hladiti in to na prav poseben, nežen, osvežujoč način, ki mi je všeč. Ne gre za tisti zoprni 'udarec' hladu, kakršnega ustvarja nori presežek mentola v npr. Strop Shoppe Peppermint brivskem milu.

Čisto za konec bi napisal, da nocojšnje britje ni bilo 'britje vseh britij', ker sem doživel že boljše, a izkušnja britja s Cobro je bila zelo zanimiva in vabi po še več poskusih, dokler ne pridem do končne odločitve, ali ta brivnik spada v mojo brivsko orodjarno, ali ne. Renome gor ali dol, jaz iščem all-rounderja, ki bo brezpogojno služil svojemu namenu in to je pravzaprav edino, kar me vodi v tem iskanju.

Uporabniški avatar
TMB
Prispevkov:676
Pridružen:25 Sep 2013, 23:56
Kraj:Škofja Loka
Kontakt:

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a TMB » 16 Maj 2015, 00:27

Lepo napisano in izčrpno poročilo, olly. Sem prav užival ob branju. :D Boš naslednjič stestiral KAI britvico? Te so se meni vedno zdle za odtenek boljše od Featherjevih.
Tradicionalno Mokro Britje
facebook.com/TradicionalnoMokroBritje
obrijse.wordpress.com
instagram.com/obrijse


Lp, Matjaž

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov:2490
Pridružen:05 Nov 2014, 22:59

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a olly » 16 Maj 2015, 00:35

Hvala!

KAI britvico bom testiral in tudi jaz pričakujem kar veliko od nje, ker mi je že DE britivica KAI v Merkur 41C brivniku pričarala nepozabno britje.

Puskin
Prispevkov:1181
Pridružen:03 Dec 2014, 12:43

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a Puskin » 16 Maj 2015, 08:07

Lepa fotka...in dober opis!
Mislim, da sem pozabil dihat med branjem! :D
Nothing less...than BBS

Uporabniški avatar
simon
Prispevkov:513
Pridružen:06 Okt 2013, 17:02

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a simon » 17 Maj 2015, 20:44

Lepa fotka in zelo lepo opisano za kaj se gre pri Cobri Classic.Moje izkušnje so skoraj identične. Kjub temu da me Feather AS-D2 ni nikoli razočaral bom danes znova uporabil Cobro in novo žiletko KAI,ki jo bom pred prvo uporabo rahlo stropal na roki.Tudi tebi priporočam enako metodo ker boš sicer morda neprijetno presenečen. :?

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov:2490
Pridružen:05 Nov 2014, 22:59

Re: 2015-05 SOTD

Odgovor Napisal/-a olly » 17 Maj 2015, 20:56

Ni mi čisto jasno, zakaj bi stropal novo britvico KAI.

Je preostra in jo nameravaš malce otopiti?

Kaj ni namen stropanja, da rezilo z njim poravnaš, spoliraš in ga narediš v bistvu še bolj učinkovitega?

Odgovori