Kar se matice tiče ni problemov, je še vedno tesno. Sem pa moral zelo pazit da nisem zvil vsega ko sem prejšnjo odšraufal

Nova podložka je rostfrei, matica pa medenina. Defenitivno imam namen dat tudi to rostfrei, ampak danes nisem našel nikjer take 7ke. Zdaj še premišljujem, mogoče bom resnaredil ročaj samo lesen (brez tega kovinskega konca), mogoče ga bom pa spet uporabil. V vsakem primeru bom moral naredit čepek, brez kovine pa mislim da bo izgledal neuravnoteženo... Čeprav to je vse še daleč, časa za razmislek imam dovolj

Da bi skuril rezilo se ni za bat, vse delam na brusilnem kolesu z mrzlo vodo, pa še to samo po par sekund naenkrat, za večjo gradacijo in poliranje pa si bom vzel čas in počasi delal.
Za nožnico se mi zdi da bom kar 2mm debelino vzel, mogoče tudi malo manj, saj ne rabim prav debelega usnja za tako majhen nož (rezilo 12cm ročaj pa 10). Šivalni stroj imam pa en star Pfaff 230, če je brez problema šival jadra in tende bo tudi to zdržal

Jutri proti večeru bom najbrž slikal napredek, mislim da bo vsaj rezilo skoraj končano, rje se bom pa pomoje dokončno znebil. Razmišljam tudi da bi ta sprednji distančnik malo ukrivil naprej na spodnjem delu, da bi lahko višje prijel za rezljanje in podobno.