Haslinger

Vse o milih, kremah in podobnih stvareh...
Jurbanowski
Prispevkov:123
Pridružen:05 Apr 2014, 20:39
Kraj:Poland Alkoholand
Haslinger

Odgovor Napisal/-a Jurbanowski » 13 Jan 2015, 20:25

Pri zadnjih nakupih sem vzel tudi par ploščkov mila Haslinger, ki je precej hvaljeno na forumih. Imam Schafmilch, aloe vera, kokos in ognjič.
Mila imajo samo 60 g in v bistvu izgledajo zelo majhna, vsako naj bi bilo za vsaj 30 britij.

Trenutno imam odprt kokos, vonj je zelo nevsiljiv in blag. Če je sintetičen ne vem, malce me spominja na kakšne šampone in kreme s kokosom.
Sicer se s tem milom še nisem bril, sem se pa malce igral z delanjem pene. Vsekakor ima to milo rado vodo. Poskusil sem s precej suhim čopičem in nekako ni nastala lepa pena.
V kolikor sem začel z zelo mokrim so se takoj naredili mehurčki, vendar to ni noben problem, lepo sem pobral (prelil :D)vse to v drugo posodo in začel mešati. Tu pa se začne čarovnija. Zelo hitro se začne pena gostiti in hitro dobimo lepo in spolzko peno brez nekih velikih mehurčkov. Pene je bilo itak za 3 britja verjetno. Test sem delal z Omego in pa sintetikom, pri obeh sem prav hitro imel kup dobre pene.

Naslednje javljanje pa po britju.

Uporabniški avatar
TMB
Prispevkov:676
Pridružen:25 Sep 2013, 23:56
Kraj:Škofja Loka
Kontakt:

Re: Haslinger

Odgovor Napisal/-a TMB » 16 Jan 2015, 16:11

Kje si kupil milo? Sicer sem pa prebral, da milo kljub samo 60 gramom zdrži kar nekaj časa.
Tradicionalno Mokro Britje
facebook.com/TradicionalnoMokroBritje
obrijse.wordpress.com
instagram.com/obrijse


Lp, Matjaž

Jurbanowski
Prispevkov:123
Pridružen:05 Apr 2014, 20:39
Kraj:Poland Alkoholand

Re: Haslinger

Odgovor Napisal/-a Jurbanowski » 16 Jan 2015, 18:21

Vzel sem jih v neki poljski spletni trgovini, ker tu živim. Cena okrog 5 EUR.

Sem pa videl da imajo na http://www.rasierladen.de/Haslinger še boljšo ceno.

Uporabniški avatar
Omega
Prispevkov:305
Pridružen:30 Jun 2014, 20:58

Re: Haslinger

Odgovor Napisal/-a Omega » 17 Jan 2015, 23:32

Evo, kot sem ze napisal v drugi temi, sem dobil schafmilch varianto haslinger mila. Ravno sem naredil test lather (obrit se še ne rabim) in moram povedat da je to milo tako žejno ko da ga delajo v sahari :D delal sem z omego 10029, pa je bilo po 20 sekundah nalaganja, veliko dodane vode in nekaj malega stepanja pene se vedno za vsaj 3 prehode. Se pa pozna da je v milu lanolin, saj je vseeno tezji za penit kot navadna mila. Po drugi strani pa je veliko manj zahteven kot recimo mwf, ceprav imam novo formulacijo. No, Pene je precej, a se jo da nanesti dovolj na tanko, obcutek spolzkosti je zelo pristoten, ampak to bom potrdil po britju. Kozo pa pusti neverjetno cisto, tako da sklepam, da tezav z mozolji ne bo :) Lanolina je tudi dovolj, da imas po uporabi kozo neverjetno mehko. Mislim da sem zdaj povedal Vse kar lahko, naslednjic pa po britju in pa head to head primerjava z mwf.
Up spirits!

Jurbanowski
Prispevkov:123
Pridružen:05 Apr 2014, 20:39
Kraj:Poland Alkoholand

Re: Haslinger

Odgovor Napisal/-a Jurbanowski » 18 Jan 2015, 13:39

Torej prvo britje s Haslinger kokosom je za mano. Lahko potrdim kar pravi Omega, da je milo res žejno kot vaški fantje v petek zvečer. In 20 sekund nalaganja je več kot dovolj, vse ostalo je metanje denarja skozi okno.

S samim izdelovanjem pene nisem imel problemov, začel sem s precej mokrim sintetikom. Pena pride gosta in drseča. Sam sem verjetno dal premalo vode, saj je bila pregosta in presuha. Britje je bilo ok, vednar predvidevam da zaradi Proraso preshave in pregoste pene ni bilo tako natančno. Drsenje je super, na koži pa po prehodu ostane lep drseč sloj.

Po samem britju sicer nisem uporabil ASa, sem pa opazil, da je koža po britju lepo navlažena. Pozimi imam zelo suho kožo, tako da sem bil začuden, da po britju koža ni suha in hrapava kot po večini drugih mil.

Timotej
Prispevkov:227
Pridružen:11 Okt 2014, 17:18

Re: Haslinger

Odgovor Napisal/-a Timotej » 11 Mar 2015, 21:49

Glede na to, da nas je kr nekaj kupilo to milo pri Paolotu bi lahko podali svoje izkušnje.
Sem uporabil Haslinger Schafmilch milo do zdaj 5x (2x na glavi in 3x na obrazu). Nalaganje mila na čopič je zelo enostavno po 10 sec. naredil par krogov, več nisem potreboval. Po treh prehodih mi je ostalo dovolj pene še za dva prehoda. Med britjem nisem opazil razlike od ostalih mil, ki jih imam na razpolago. Po britju pa se vsekakor pozna razlika, saj koža ni izsušena kot pri nekaterih milih. Milo bom dodal na listo (must have: speick, Haslinger Schafmilch in tabac) in odstranil Proraso in Arka.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov:5897
Pridružen:10 Sep 2013, 10:28

Re: Haslinger

Odgovor Napisal/-a miha » 11 Mar 2015, 21:52

jaz sem tudi vzel ovcjemlecnega,.. pri pretiskanju v skatlico sem se posteno namucil, disi lepo, a se mi zdi da se zadaj cuti en vonj, ki me malo na ovce ali kaj podobnega spominja,.. mogoce samo placebo efekt :D ... milo samo tkao kot je rekel moj predhodnik, hitro se nalozi, pene dovolj, in se lahko anredi,.. uporaibl sem ga z britvijo kjer se se posebej vidi ce milo slabo sciti,... no tale haslinger se je dobro odrezal :d ... po uporabi spet isto kar pravi predhodnik, lepo "pozdravi" kozo
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Re: Haslinger

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 08 Maj 2015, 08:02

Do sedaj nisem želel pretiravati in takoj planiti na Haslinger mila. Zato jih še sedaj nimam niti nisem poizkusil. Vseeno pa sem naletel na tale zapis:

Najboljše milo, kar jih je, je Haslinger Schafmilch!

To verjetno velja za vsakogar, katerega lanolin ne iritira.

Bajkman

Re: Haslinger

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 09 Maj 2015, 10:48

Amerikanci se glede Haslingerja pritožujejo, da ne diši dovolj močno. Tepci. :?

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov:2490
Pridružen:05 Nov 2014, 22:59

Re: Haslinger

Odgovor Napisal/-a olly » 09 Maj 2015, 12:44

Nič nenavadnega. Oni so narod pretiravanj.

Odgovori