1.) Umivanje obraza z glicerinskim milom in čim toplejšo (ne pretiravati) vodo. Najbolje med tuširanjem.
2.) (Na brado dajte vročo mokro brisačo za kako minuto)
3.) (Na moker obraz par kapljic jojoba olja ali olja pred britjem)
4.) S toplim čopičem naredite toplo peno na obrazu ali topli skodelici. Ta korak je pomemben, kvalitetnejša pena zelo izboljša britje (lahko na račun kvalitetnejšega mila/kreme).
5.) Napnite kožo in se obrijte v Smeri rasti dlak (WTG). Pri tem NE PRITISKAJTE NA KOŽO, edini pritisk je masa brivnika. PREDVSEM PA PAZITE NA KOT!!!
6.) Oplahnite obraz in ponovite korak 4.) in 5.) le da sedaj brijete pravokotno na rast dlak (XTG)
7.) Če ni problematično, oplahnite obraz in ponovite korak 4.) in 5.) le da sedaj brijete Nasproti smeri rasti dlak (ATG). To je za dosego BBS
8.) Oplahnite obraz z mrzlo vodo
9.) (Po mokrem obrazu uporabite Alum Block in po minuti ponovno oplahnite z mrzlo vodo)
10.) Obrišite obraz in nanesite losjon po britju
11.) (Če želite, lahko nanesete še kako kremo ali losjon. Meni zelo ustreza modri Bepanthol, ki kožo dodatno pomirja in vlaži)
2.) 3.) 9.) in 11.) korak niso nujni, so pa zaželjeni. Morda je komu nepraktično ali pa mu ne ustreza. Meni naprimer Alum Block ne ustreza, celo razdraži mi kožo.
Sedaj pa hvala za nasvete in popravke. Z veseljem bom prispevek popravil in dopolnil.

Več podatkov pa tukaj:
http://wiki.badgerandblade.com/Getting_ ... wetshaving
LP