Nalivna peresa

Za vse teme ki nimajo blage veze s klasičnim britjem..
Odgovori
mango
Re: Nalivna peresa

Odgovor Napisal/-a mango » 19 Feb 2015, 09:44

@iii: ja, hvala za popravek :)

Uporabniški avatar
brico

Odgovor Napisal/-a brico » 19 Feb 2015, 13:15

nadaljevanje...tokrat Parkerjev bratec v železni obleki...
Slika
...is a good man without a good knife really a good man ?

mango

Odgovor Napisal/-a mango » 19 Feb 2015, 13:40

Brico, zanima me, če dosti pišeš z vektroji ali na splošno ne pišeš velikih količin na enkrat? Ker jaz se spomnim, da me je pri pisanju z vektroji kmalu začela boleti roka in podobno sem prebral tudi od drugih na spletu. Baje da je razlog ta, da naj bi bil vektor tanjši od večine nalivnikov. Sem imel namen ponovno poskusit kako se piše z njim, pa nisem doma več nobenega našel.

Uporabniški avatar
brico

Odgovor Napisal/-a brico » 19 Feb 2015, 14:09

ne pišem kaj dosti...sploh ne velikih količin...tempi passati...v glavnem si zapisujem na hitro v blok...razne misli, stavke in info. z neta...je pa res da zna roka bolet po dolgi uporabi...mislim da je to tudi stvar navade...in predvsem drže...navaden svinčnik je tanjši od Vectorja ?!?...Ameri so patentirali zelo zanimivo zadevo za pravilno držo pisala....ko pogledam svojo 16 letno iphone-ico kako drži nalivnik me s... stisne...

Slika

STETRO...http://www.ebay.com/itm/5x-Gomas-de-esc ... 4d2881410f

mango

Odgovor Napisal/-a mango » 19 Feb 2015, 15:28

Zanimiva ideja,vendar rahlo nepraktična, saj moraš po uporabi odstranit iz nalivnika, če nočeš, da se ti posuši. Tisti o debelini je bilo mišljeno v primerjavi z nalivniki in še to info sem prenesel iz drugih forumov, saj kot že rečeno nalivnika že dolgo nimam. Tudi navadnega svinčnika v bistvu ne uporabljam ker uporabljam tehnične svinčnike. Razlog je pa ta, da jih ne rabim šilit in imam vedno "ostro" špico. Sošolec sicer prakticira metodo, da ima na mizi kakšin 6-7 svinčnikov in jih nato med odmorom našili in je dober spet za eno uro.

Uporabniški avatar
brico

Odgovor Napisal/-a brico » 19 Feb 2015, 15:40

seveda je neuporabno na nalivniku...gor sem ih nataknil samo zaradi barvitosti...na kemičnem bi bil praktičen...tudi na tehničnem... a uporabljaš železne rotringe?

mango

Odgovor Napisal/-a mango » 19 Feb 2015, 17:55

Kemične imam tiste z gumo, tehničnega pa prav tako. Imel sem plastičnega rotringa, vendar me je motilo to, da ni imel vzmetene špice, zdaj imam pa faber castela.

Uporabniški avatar
olly

Odgovor Napisal/-a olly » 19 Feb 2015, 20:15

Pri pisalih je res pomembno, da sedejo v roko. Prav to je razlog, da je treba pred nakupom dražjega nalivnika najprej narediti test - kako sede v roko, katera konica odgovarja stilu pisanja, nekje na koncu pa šteje tudi všečnost.

Jaz, recimo, zelo rad primem v roko Staedtler Triplus pisalni program, ker imajo pisala čudovit grip zaradi trikotne oblike in zaradi gumi prevleke.

Slika

Tehnični svinčnik pa že od osnovne šole uporabljam isti - Rotring Tikky II 0.5.

Slika

Resda ima fiksno špico, ampak svinčnik sam je pa večen.

mango

Odgovor Napisal/-a mango » 20 Feb 2015, 01:10

Ja, to je ta rotring o katerem sem govoril. Res je vzdržljiv, ostali ponavadi hitro dobijo razne razpoke pri navojih, a ta je sestavljen iz minimalno delov in navojev, zaradi česar je lahko tudi plastika debelejša. Uporabljam ga kot alternativo, ko kje pozabim tistega vzmetenega ali ko mu zmanjka minic.
Drugače ima rotring tudi kovinska modela 600 in 800 ki imata še gumo za ekrane na dotik, ki sta seveda kar dražja od teh plastičnih (sploh 800, ki ima zložljivo špico) ampak dobesedno večna, če le ne dobita nog :)

Uporabniški avatar
brico

Odgovor Napisal/-a brico » 20 Feb 2015, 11:30

en čipozen nalivnik...INOXCROM...tak da ti ga ni žal...

Slika

Odgovori