Ne bi si mislil,

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!
Leiito
Prispevkov: 140
Pridružen: 15 Mar 2014, 10:15

Ne bi si mislil,

Odgovor Napisal/-a Leiito » 27 Apr 2014, 23:30

ampak britje mi je postalo tak užitek, da komaj čakam naslednjega, s prsti čekiram, če je že dovolj brade. Svašta res. Del veselja je najbrž tudi nabiralniški instinkt, ko zbiraš kreme, čopiće in razne pomade, ampak predvsem samo britje. Od enga od ekspertov na youtubu sem pobral "osmico", ko greš s čopičem po obrazu, ne da bi ga dvignil s kože - božansko. Naslednji nakup, jasno, še boljši čopič, nekaj mehkega in velikega, pa da ni glih 300 eurotov in večji od 100w žarnice.

Bral sem vaše poste re: tisti Kitajc Frank Shaving, ampak se nekako ne zdi, da ste mu prisodili ugoden cost-benefit ratio. Kak Vie-Long pri Gift Care se zdi OK. Vsekakor raje enga ornk kot da postopoma naberem 5 povprečnih.

Btw, še vedno vztrajam, da je Derby dobra klina, čeprav je turška. Zdi se mi nekako najbolj prediktabilna, performans ne varira glede na druge faktorje. Feather npr. me pri drugem britju že cuka, Personna pa že pri prvem. Moram testirat še rusko Astro, kot razumem je to ista fabrika kot Polsilver.

Po kar nekaj eksperimentih mi je optimalen paket: Proraso PreShave (ta reč deluje, samo ne gre šparat ampak res tko kot piše, za oreh maže), Muhle Kosmo Silvertip 2 čopič, EJ brivnik z Derby klino, Proraso krema (Tabac je morda še bolj lubrikativna, ampak se mi do zadnjih prehodov že posuši, pa še rumena je in tudi scent je bolj stvar okusa), L'Occitane AS krema (ampak tudi Proraso je solidna, sploh glede na cene Prorasota, ki so v Italiji smešno nizke, 1.99 za 150gr kreme, 4.50 za AS...).

Najlepša hvala temu forumu za info, nasvete, videote etc. In za popust pri Špancih.

Če koga zanima, na eBayu 4-delni set za 7 eurotov. S poštnino. Že samo stojalo se zdi vredno toliko, če ni glih najgrši pleh na svetu.

http://www.ebay.co.uk/itm/4-In-1-Men-Ch ... 1105911561

Mach3
Prispevkov: 557
Pridružen: 01 Okt 2013, 22:21
Kraj: LJ

Re: Ne bi si mislil,

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 28 Apr 2014, 09:07

Lepo da ti je ratalo všeč, poznam ta občutek, ko brada prepočasi raste (čeprav se mi je še pred 1 letom zdelo da prehitro) :lol:
Na polici imam miljon različnih kombinacij klinc in brivnikov, dovolj za par let britja, pa moram čakat tiste 2-3 dni, da se lohk spet obrijem...

Leiito
Prispevkov: 140
Pridružen: 15 Mar 2014, 10:15

Re: Ne bi si mislil,

Odgovor Napisal/-a Leiito » 28 Apr 2014, 09:31

Pa še nekaj se mi zdi zanimivo; čeprav najbrž pretiravam in hočem 100% gladkost, kar na nekaterih delih pod vratom terja 5 ali še več prehodov, nimam težav z iritacijo ali urezi. Nekako se mi sicer dozdeva, da je za te mešane sektorje z največjo rezistenco bolj učinkovit prehod z rahlim krožnim, sommeilerskim gibom na koncu.

Kar pa me skrbi, glede na način britja, je nevarnost vraščenih dlak, glede na to, da na youtubu večina odsvetuje že atg, kaj šele xtg v 2 smeri in to večkrat. Je to res tak faktor tveganja?

Mach3
Prispevkov: 557
Pridružen: 01 Okt 2013, 22:21
Kraj: LJ

Re: Ne bi si mislil,

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 28 Apr 2014, 09:32

Če se ti vraščene dlake ne pojavljajo, potem tveganja zate očitno ni. :)
Sicer pa vraščena dlaka tu pa tam ni kakšen hud problem.

Leiito
Prispevkov: 140
Pridružen: 15 Mar 2014, 10:15

Re: Ne bi si mislil,

Odgovor Napisal/-a Leiito » 28 Apr 2014, 09:39

No ja. Vprašaj koga, ki je imel pilonidalni sinus, če ni.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5724
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Ne bi si mislil,

Odgovor Napisal/-a miha » 28 Apr 2014, 12:58

:d, izgleda da zacenjas spoznavati radosti britja, potem kot si ugotovil kdaj brada prepocasi raste, pa brijes dokler ni res gladko ipd ;). Me veseli da ti je forum tudi koristil, za to pa tudi je :).
Izbira copicev in ostalega je seveda izbira posameznika, bo pa zelo verjetno kar nekaj copicev od Frank Shaving zelo kmalu na voljo tudi v trgovini Seifenglatt ;).
Se tlede atg in vrascenih dlak, pri britvi se brije tako ali bolj do koze pa nisem se imel vrascene dlake, je la verjetno to pogojeno tudi od tipa koze, dlak..
britev.si ruleeees :)

Leiito
Prispevkov: 140
Pridružen: 15 Mar 2014, 10:15

Re: Ne bi si mislil,

Odgovor Napisal/-a Leiito » 28 Apr 2014, 13:23

Thx.

Tale Frank Shaving meni deluje zelo podoben bolj fensi brandom in tudi sicer na kitajskih straneh vidiš izdelke, ki so ali čisti knock-off Muhle/EJ/Simpson... brivnikov, čopičev...ali pa v bistvu Kitajci delajo vso ali večino te robe in potem v Angliji etc. samo sestavljajo. S tem, da so manj znane Kitajske firme še bistveno cenejše, ampak pač ne moreš kupiti manjše količine, razen če jih našuntaš, da rabiš muštre.

FS npr. pravi, da ima nek nobl sintetičen fibr po zgledu "famous European brand name", kar mi zveni kot Muhletov Silvertip 2.0.

Ali kdo ve, je (tudi) ta roba v bistvu bolj al manj Made in China, ali pa res nekdo tam na angleškem podeželju lovi jazbece, sortira dlake in ročno dela čopiče?

Bajkman

Re: Ne bi si mislil,

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 28 Apr 2014, 14:07

Ni važno, kateri čopič boš kupil, notri bodo 99,9 % dlake kitajskih jazbecev. Angleške dlake kar lepo pozabi. :D Edino Plisson naj bi imel evropske dlake, ampak je obstajal dvom. In po novem ima verjetno tudi Plisson made in China.

Vendar pa se te kitajske dlake zelo razlikujejo, saj je pomembno iz katerega dela živali so vzete, ter tudi od letnega časa, kdaj so vzete, pa še več vrst jazbecev je.

Velikega pomena je tudi gostota vozla. Bolj je gost, več dlak je potrebnik, večja je cena. Poglej @simonov čopič, kjer je uporabil praktično celega jazbeca samo za en čopič.
Naslednja pomembna faza je, kako so te dlake dane skupaj, v kakšno obliko so dane in če niso po vrhu porezane. Krajši čas je potreben, da dlake nahitro zbereš in porežeš konice, s tem se zniža strošek, kvaliteta pa trpi.

Kako delajo Evropske firme, se pa žal ne ve. Ali že kupijo narejene vozle, ali kupijo samo dlake, katere potem sami stiskajo v vozel, je večna dilema. :lol:

Skratka, ne ve se nič. Ve se samo, da morajo v premium čopičih biti premium dlake, narejene na premium način. Te garancije pri "Kitajcih" najbrž ni.

Veliko napisanega, a brez odgovora. NE VE SE.

Leiito
Prispevkov: 140
Pridružen: 15 Mar 2014, 10:15

Re: Ne bi si mislil,

Odgovor Napisal/-a Leiito » 28 Apr 2014, 19:57

Hvala bogu za sintetične čopiče. Kdo normalen si bo v obraz vtiral dlake kitajskih jazbecov z kdove katerega dela telesa. Da letnega časa ne omenjamo.

Sumim pa, glede na povedano (in videno), da tudi Muhle, EJ... brivnike delajo Kitajci. Sploh Muhle sicer to predstavlja kot samo špico inženirstva, ampak če znajo narest iPad, pa ne bojo brivnika.

Bajkman

Re: Ne bi si mislil,

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 28 Apr 2014, 20:01

Jaz imam pa predsodke pred sintetiko.

Aja, pozabil sem še en komentar:
Astra in Polsilver res dela ista firma is Sankt Petersburga v lasti Gillette-a. Lepo število žiletk pride iz te proizvodnje.

LP

Odgovori