1) Kartuše (na sto in eno rezilo). Če se poskušam spomniti na čase kartuš, meni so vedno ustrezale tiste, ki so imele prečno žice nameščene - mislim, da so to bile Gillette-ove z več rezili. S kakšnimi BIC 2-rezilnimi sem se hitro porezal. Ampak pri vseh se pa spomnim neznosnega cukanja pod nosom, na bradi (kjer so dlake najmočnejše). Aha, zdaj sem se spomnil tudi, da sem imel najrajši 5 rezilno Gillette Fusion something, ker je imela na vrhu enojno rezilo. Mišljeno je bilo za tik pod nosom, ampak jaz sem z njim delal prvi pas britja na zgornji ustnici. Tako da sem že takrat ugotovil, da se eno rezilo boljše spopada z dlakami, kot več njih.
2) Električni brivnik. Tudi jaz sem davno probal nekega brauna od fotra in sem si skoraj obraz amputiral. Kasneje sem investiral v Philipsa, ki je imel drugačen sistem (okrogla rezila) kot braun. Mi je bolj odgovarjal in sem ga začuda kar nekaj časa uporabljal, ampak nikoli nisem dosegal gladkega britja in po vratu me je vedno porezal. In električni brivnik je tak začaran krog. Če se ne briješ redno z njim, potem je ekstremno neučinkovit pri odstranjevanju dlak, če se briješ redno, si pa kožo sfiliraš po enem tednu.
3) DE nastavljiv. Luštna stvar, ampak nekako imam rajši nenastavljive brivnike. Iz te skupine se redno vračam le k Fatboy-u.
3) Nenastavljivi brivniki. Uf, teh imam največ in po njih tudi največ posegam. V to skupino spada tudi moja "zmagovita kombinacija": to je neagresiven brivnik in (naj)ostra britvica. Primer bi bil AS-D2 s Feather, Gillette Rocket HD s Feather itd.
4) Slant brivniki. Splošno mnenje je, da so primerni za občutljivo kožo in trd kožuh

Bi se mogoče strinjal. Merkur 37c je moj favorit v teh skupini.
5) SE tipa GEM. Zanimiva izkušnja, a klinge so premalo ostre za mojo dlako. Pika.
6) SE tipa Feather AC. Boljše kot GEM, slabše kot DE. Mogoče bi moral probati še kak (boljši) brivnik kot Hawk.
7) Šaveta tipa DE. Ni za mene. Geometrija vratu in rast dlak (na vratu asimetrično pobegnejo na eno in drugo stran in se obrnejo nazaj gor) sta takšna, da lahko samo z brivnikom izvajam potrebne manevre, da se izognem iritaciji.
8) Šaveta tipa Feather AC. Manj grize kot DE šaveta, ostaja pa problem pod točko 7.