Juniorji se brijejo/mo - začetek je težak
G_man mislim da ni pomembna predpriprava. Moje mnenje je da se tu preveč komplicira. Če imaš trde kocine potrebuješ ostro britvico in kvalitetno milo in dobro tehniko.
Ampak to je samo moje mnenje. Smo si različni.
Ampak to je samo moje mnenje. Smo si različni.
Re: Juniorji se brijejo/mo - začetek je težak
Puskin napisal/-a:Če je zrezek trd ga po navadi namlatiš s kladvom, ne?![]()

To je že res. Je pa tudi res, da ga potem kuhaš v vroči vodi, da se še bolj zmehča

blaž samo bere in se uči
Svojo fasado je dal na odmor, da se koža obnovi.
Že samo, če bi dosegel nič iritacije in dober izgled, ki bi trajal vsaj dan in pol. Bi bil zelo zadovoljen z napredkom. Tako pa na koncu dneva izgledam, kot da se zjutraj nisem bril. In brada se mi zatika v posteljnino oz. ovratnik. Četrtek spet poskusim, brada bo stara nekje 5-6 dni.

Že samo, če bi dosegel nič iritacije in dober izgled, ki bi trajal vsaj dan in pol. Bi bil zelo zadovoljen z napredkom. Tako pa na koncu dneva izgledam, kot da se zjutraj nisem bril. In brada se mi zatika v posteljnino oz. ovratnik. Četrtek spet poskusim, brada bo stara nekje 5-6 dni.
Ja no po dnevu in pol se ti bo zatikala brada tudi ce bos bbs dosegal. Jaz bi rekel da je to (dan in pol do dva) maksimum za gladkost kot minimum. sicer si pa dobil kar nekaj dobrih nasvetov v teh postih in eden bo pa ze zalegel in izboljsal stanje..
britev.si ruleeees 

Emmm, moral sem takoj preveriti, ali trditve ollyja in causa res držijo (na mojem primeru).
Sicer bo potrebnih še nekaj britij, ampak moram biti iskren: brez dolge predpriprave z vročo vodo sem se uspel obriti brez zatikanja/cukanja.
Kako obriti, to je pa druga zgodba. Ker se mi je grozno mudilo testirati, sem naredil obupno peno. Nato sem z brivnikom tako hitel, kot da se je začela apokalipsa in zombiji pustijo na miru samo tiste sveže obrite.
Posledično imam iritacijo na vratu približno tako, kot puran, ki je v zadnjem trenutku pobegnil iz mesarije!
Ampak to ne spremeni dejstva, da imata pubeca prav, hehe
Aja, ključen je bil kot brivnika. Naslednjič bom še peno poštimal in potem bi moral biti že blizu zmage.
Sicer bo potrebnih še nekaj britij, ampak moram biti iskren: brez dolge predpriprave z vročo vodo sem se uspel obriti brez zatikanja/cukanja.

Kako obriti, to je pa druga zgodba. Ker se mi je grozno mudilo testirati, sem naredil obupno peno. Nato sem z brivnikom tako hitel, kot da se je začela apokalipsa in zombiji pustijo na miru samo tiste sveže obrite.
Posledično imam iritacijo na vratu približno tako, kot puran, ki je v zadnjem trenutku pobegnil iz mesarije!
Ampak to ne spremeni dejstva, da imata pubeca prav, hehe

Aja, ključen je bil kot brivnika. Naslednjič bom še peno poštimal in potem bi moral biti že blizu zmage.
No, kje je zdaj tisti pepel?G_man napisal/-a:Sicer bo potrebnih še nekaj britij, ampak moram biti iskren: brez dolge predpriprave z vročo vodo sem se uspel obriti brez zatikanja/cukanja.

Pa saj vas po eni strani razumem, britje zaradi močne povezanosti s hobijem v svojem najosnovnejšem bistvu ni več zgolj higiensko opravilo, ki bi se ga moralo opravljati rutinsko, ampak množica hotenj in želja po zlitju z vizualiziranim idealom.
In potem beremo o tresočih rokah, o nervozi pri izdelavi pene, ker je težko dočakat trenutek, ko bo britvica začela kositi dlake in nasploh o ihti, ki zmasakrira rutino in iz nje ustvari projekt, že vnaprej obsojen na polomijo.
Pa ne ga lomit, fantje, no!
Saj se samo brijemo, ne pripravljamo se na izvedbo liposukcije pri najdražji

Takole. Moja brada je bila relativno že stara. In še preden sem se zbudil sem rekel, da se bom danes obril z mach3 in ostalo bo isto (milo, čopič, balzam), da vidim če mi sestavine le teh povzorčajo iritacijo. Ampak se je kaj hitro vnel boj merkur:mach3 . Trudil sem se požreti svoj ponos in trmo, ter uporabiti mach3. A sem vzel merkurja in upošteval navodila Olly-a. Torej bistveno znižat temperaturo vodi in pretiranemu namakanju obraza. In seveda predhodno drgnjenje obraza z Haslingerjem, nrez izpiranja. WTG je sledil XTG. Oba brez popravljanj. 3. prehod sem naredil buffing
Z rezultatom izredno zadovoljen. Čeprav na fotki mogoče ne izgleda najbolj "apetitlih". V realnosti dosti boljše izgleda in koža tudi nič ne peče. Olly hvala. Buffing (cenitmer po centimeter) in nekaj med toplo in mlačno vodo. Je spremenilo marsikaj pri mojem nadaljnem britju. Upam le da to ni stvar "dnevne forme" kot je bila pred tedni uporaba shavette

Z rezultatom izredno zadovoljen. Čeprav na fotki mogoče ne izgleda najbolj "apetitlih". V realnosti dosti boljše izgleda in koža tudi nič ne peče. Olly hvala. Buffing (cenitmer po centimeter) in nekaj med toplo in mlačno vodo. Je spremenilo marsikaj pri mojem nadaljnem britju. Upam le da to ni stvar "dnevne forme" kot je bila pred tedni uporaba shavette

Tole je pravi rezultat! K temu stremimo! Meni izgleda super!
Da smo obriti, da je povrhnjica nepoškodovana in da je občutek po britju prijeten - iščemo občutek mehkobe, voljnosti, naj bo prijetno samo po sebi in po dotiku s prsti.
Kot sem napisal že zadnjič - BBS je precenjen in nepotreben. Dlake so živa stvar. Rastejo. Pri nekom hitreje, pri nekom počasneje. Tisti, ki posname povrhnjico do te mere, da dlake v bistvu podreže, bo morda res imel popolnoma gladko kožo nekaj ur. Toda počutil se bo kot da je pravkar prišel s kirurškega posega in tvegal bo vraščanje. Ni vredno.
Da smo obriti, da je povrhnjica nepoškodovana in da je občutek po britju prijeten - iščemo občutek mehkobe, voljnosti, naj bo prijetno samo po sebi in po dotiku s prsti.
Kot sem napisal že zadnjič - BBS je precenjen in nepotreben. Dlake so živa stvar. Rastejo. Pri nekom hitreje, pri nekom počasneje. Tisti, ki posname povrhnjico do te mere, da dlake v bistvu podreže, bo morda res imel popolnoma gladko kožo nekaj ur. Toda počutil se bo kot da je pravkar prišel s kirurškega posega in tvegal bo vraščanje. Ni vredno.
Obljuba dela dolg:olly napisal/-a:No, kje je zdaj tisti pepel?![]()

Šalo na stran; tudi meni si zelo pomagal, se mi niti sanjalo ni, da lahko napadem moje dlake brez vroče vode! In čeprav se zadnja dva meseca v 95% zelo solidno obrijem, je tudi pri meni mogoče ravno to tisti manjkajoči člen

No, pa smo poštimali dve muhi na en mah 
Čestitke obema novincema!

Čestitke obema novincema!