Vem, o kakšnem zatikanju govoriš. Sem se srečal s tem pri svojih začetkih in pri uporabi closed comba, točneje, Mühlejevega R89. Zelo hitro sem ga prodal in od takrat z zatikanjem nisem imel več nikoli težav.G_man napisal/-a:@olly, jaz sem pred časom eksperimentiral s predpripravo, ki je vključevala (samo) namakanje kocin z mlačno vodo in čiščenjem, ravno s tem namenom, da kože ne bi že pred britjem razdražil z vročo vodo.
Ampak nisem nikakor uspel dovolj zmehčati mojih zelo trdih dlak. Sem poskušal z različnimi kombinacijami brivnikov/žiletk (polsilver SI, permasharp..), menjeval mila. Ampak vedno se je brivnik zatikal pri WTG prehodu in če sem želel dlake obriti, sem moral pritisniti. Ob tem sem seveda izgubil občutek in pridelal iritacijo - oz. temelje zanjo postavil že pri WTG prehodu![]()
Zdaj namakanje brade časovno omejim na 3 min, ampak uporabim vročo brisačo. Dlake so definitivno mehkejše in pri WTG se brivnik (skoraj) nič ne zatika. Med prehodi pa nujno izpiram s mlačno/hladno vodo.
Se drugače strinjam s tabo, da vroča voda kožo preveč zmehča, ampak nimam pojma, kako naj drugače ukrotim moje dlake? Pod nosom sem recimo ugotovil, da se brivnik ne zatika edino tako, da pri WTG uporabim gillette slide tehniko.
Imam trde dlake in jih na britje nikakor ne pripravljam. Moj standardni postopek je že opisano umivanje obraza, puščanje mila na njem, nanašanje brivske pene in zaporedje WTG, ATG in včasih, če še kaj malega ostane, XTG ali buffing. Uporabljam pa izključno brivnike tipa open comb, Cobro in Featherjev AS-D2, ki je v moji zbirki edini closed comb, ostale sem prodal.
Predlagam ti, da poskusiš na dlake pred britjem nanesti conditioner oz. regenerator za lase in ga pusti učinkovat kakšne 3 minute.
Lahko poskusiš na dlake nanesti pred britjem tudi pre-shave. Pošlji mi na ZS svoj naslov, pa ti pošljem vzorec Vitosovega in boš poročal, kako se ti obnese.