Juniorji se brijejo/mo - začetek je težak

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!
Odgovori
blaz
Re: Juniorji se brijejo/mo - začetek je težak

Odgovor Napisal/-a blaz » 20 Apr 2016, 09:14

Mach3 napisal/-a:Blaž sem imel podobne težave kot ti. O prednostih Mach3 & Co. sva z Bajkmanom že razglabljala - kartuša očitno sama nekoliko napne koži in izpostavi te zoprne skrite kocine, ki jih nato vsaj eno od 3 rezil pobere. Zato se tudi jaz s kartušo (2-3 rezili) lahko v nulo obrijem.

No, sedaj znam tudi pri DE tako napeti kožo, da gre v nulo. Pri tem žiletka sploh ni važna, razen tega da mi najostrejše žiletke naredijo miniaturne urezninice pri 1.-2. britju.

To si tudi sam mislim, da ne bi smela biti takšna razlika v žiletkah. Tisto so potem nianse, ki jih začneš opažat kot izkušen. Kilometrina.

blaz

Odgovor Napisal/-a blaz » 27 Apr 2016, 21:29

Evo se moram pohvalit, da sem včeraj dosegel res kvalitetno britje in to v rekordnem času. In BBS na ličnicah je trajal dolgo čez dan. Uporabil sem merkur 15c, Haslinger milo in polsilver žiletko. tako sem samozavestno odšel na izpit.

Sem pa dobil isti dan od @caus24 pošiljko v kateri je bila shavetta. Zelo lična, stainless, kakršno sem imel zmeraj v mislih. Seveda mi ni dalo miru in sem danes moral probat kako se je s tem briti. Ker sem tekom dneva večkrat na suho mlo preizkušal kote in prijeme. In ni bilo druge kot da zvečer naredim na hitro peno in gas.
Huh moram priznati, da po ličnici je še nekako šlo wtg, pri bradi je že ugriznila. Nisem se porezal a vseeno nisem več izzival sreče. Tako, da tukaj pa res pride do izraza tehnika in kvalitetno izvedena predpriprava.
Potem sem na hitro končal z DE brivnikom. Moram sedaj koži dati mir vsaj 1 teden, ker je vsa razdražena in rdečkasta plus mozolji zaradi izpitov.
Malo razočaran, ker sem spoznal, da pač temu še nisem dorasel in to ni stvar, ki bi se jo lahko naučil v 10 min. Ker se mi zdi, da se zna zgodit, da imam s shavetto bolj mirno roko kot z brivnikom. Verjetno zaradi daljših ročajev.
@Caus24 še enkrat hvala

blaz

Odgovor Napisal/-a blaz » 05 Maj 2016, 11:55

če se kateri popolni začetnik sprašuje tem, koliko časa je potrebno, da za silo osvojiš tehniko. V mojem primeru je to trajalo dobre 4 mesce. Roka se je končno nehala tresit, potegi so bolj samozavestni, poznam točke obraza kjer je treba dodatno prtisnit oz nategnit kožo in tudi obrijem se končno v dokaj normalnem času. Namig: včasih se je zavleklo krepko čez uro. Sedaj končno na človeških 20-40 min. Sem ponosen :) :)

Uporabniški avatar
G_man

Odgovor Napisal/-a G_man » 05 Maj 2016, 14:42

Bravo Blaž - vztrajnost se je poplačala. :P
Jaz mam sicer drugačno izkušnjo. V mojem primeru je trajalo skoraj 1 leto. Je pa res, da sem 4/5 leta delal stvari površno. O tem tudi govori dejstvo, da se nikoli nisem bril več kot 20 min (pa bi se na začetku očitno moral, hehe :)). Zdaj sem v zadnjih dveh mesecih stvari vzel resno (predvsem delanje pene) in tudi jaz se zdaj ne štejem več za čistega rookie-ja :geek: :geek:

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 05 Maj 2016, 19:34

bravo Blaz,.. vidis da se je spalcalo potrpeti,.. se malo pa bo lazje in veliko boljsa kvaliteta (predvidevam)!
britev.si ruleeees :)

blaz

Odgovor Napisal/-a blaz » 12 Maj 2016, 11:15

@miha hvala :) še zdaleč od prfekcije. Ampak na prvo žogo vsaj spodobno sedaj izgledam obrit, z nekaj rdečimi pikicami okoli adamovega jabolka, ki niso tako zelo v uč padajoče.

Danes se ves navdušen spravim k temu, da se obrijem, ker zunaj pač enakomerno dežuje, svojo kavo sem tudi spil. Super mood. WTG po obrazu, super. Prav vidim kako polsilver (krepko čez 5 britij) lepo odreže 3-4 dni velike kocine. Izgleda baby smooth. In tako dalje cel obraz in vrat. Vse lepo in prav, dokler se nisem začel s prsti po obrazu kontrolirat in tudi peno nanšat kar z roko za delanje popravkov. Vročina po hrbtu se je je začela stopnjevati, ko sem že šel drugič ATG a še vedno pika. Da o vratu ne izgubljam besed. Na mojo žalost je moj ATG na predelu vratu takšen da moram vleči brivnik pravokotno na vrat, kar še dodatno oteži delo. Čez par dni probam s featherjem (žiletko). Kolebam med open comb in closed.

Se gladim po obrazu je meheh in lepo obrit, koža zadovoljna (Loccitane brin), le v atg smer ne smem, ker me kr v želodcu zvije. :)

vostok

Odgovor Napisal/-a vostok » 17 Maj 2016, 23:04

Pozdravljeni!

@blaz, anekdota z znano osebo (tako znano, da sem pozabil katero):

Sem v (Delu) prebral, da kajenje cigar resno škoduje zdravju. Prizadane pljuča, srčno-žilni sistem, sluznice...
- In kaj si glede tega ukrenil?
Preklical sem naročnino na (Delo)

Pa še veliko brivskih užitkov!

LP, G
Shaven haven. Respect!!

blaz

Odgovor Napisal/-a blaz » 18 Maj 2016, 10:29

@vostok preklicujem članstvo na britev.si, da ne bom vedel kaj pomeni BBS :D :D :D

ironija današnjega jutra

Tokrat ne dežuje ampak sije sonce, razpoložen super. :) Vseeno se pripravim, da mi lahko tiste znane kocine pokvarijo dan. Merkur 15c open comb,feather in cella pa gremo gasa! Ta cella me počasi jezi, ker pri drugem nanosu takoj izgine. Tudi, če jo na novo delam. V bistvu toliko mila kot jaz zanucam za eno britje, bi nekdo izkušen in maček v tem.... raje ne pomislim. Hasslinger ovčji bistveno boljši ampak se mi zdi, da ima slabšo drsljivost in full vleče vodo iz kože ven.

Skratka, britje poteka vredu, podbradek malo zakrvavi kot strela iz jasnega. Sem pričakoval. Stare rane ali defektna anatomija obraza v kombinaciji s featherjem. ATG happy time!!! ah kje pa. Enostavno nisem odrezel tistih kocin. Na kar s kotičkom očesa ošvignem na shavetto. In ja šel sem z njo popravljat in kar super je izpadlo. Saj ni potrebno iti teoretičnega ATG ampak je že XTG ali bilo kater drug kot napada na kocino dovolj. Opravi isto nalogo kot teoretično ATG. in nevem zakaj roka je bistveno boljmirna in tudi na koži bolj čutim kakšen kot je potreben.

Hja, kaj naj rečem, full happy :D ličnice obrite 98%. Tudi kocine, ki so se skrivale pod ali ob čeljustni kosti, sem jih eliminiral. Vrat pač ni približek BBS in razumljivo, kar precejša iritacija, saj sem matral kožo. Ironija je ta, da predvidevam, da bom kaj hitro preklopil na shavetto (Hvala @Caus24 :) ).
Tako da sem denar stran metal z merkurji :) :)
Tako da shavetta in polsilver. To je to. Upam, da se nisem prehitro se navdušil :)
Zadnjič spremenil blaz, dne 18 Maj 2016, 11:04, skupaj popravljeno 1 krat.

caus24
Kraj:Velenje

Odgovor Napisal/-a caus24 » 18 Maj 2016, 10:39

Sto ljudi to čudi.

Meni shaveta ni bila nikakor ok. Res je da sem jo probal samo dvakrat.
Če ti paše sem zelo vesel za tebe. :D

vostok

Odgovor Napisal/-a vostok » 18 Maj 2016, 12:38

@blaž, :) sicer je bilo mišljeno, da se za nekaj časa osredotoči na britje, občutek na obrazu in super novi izgled, test ATG z roko pa morda odloži za nekaj časa. BBS se prikrade sam od sebe in takrat je zadovoljstvo še toliko večje, ker ti je bil do takrat že DFS na neiritirani koži v veselje.
Ta svoj nasvet sedaj sam prakticiram, ko se učim tehnike vihtenja britve. Najprej sem se moral naučiti držati britev z desno roko, nato z levo. Nato sem se lotil potez prehoda WTG in, ko je to šlo, sem nadaljeval ATG. Sedaj lahko dosežem DFS z britvijo, ki sem jo sam nabrusil, poleg tega pa uživam v vsakem koraku, ki je dosežek zase. Počasi se poskusim izpopolniti v tehniki in izboljšati rezultate britij ob izogibanju iritaciji. Vsaj zame je to potovanje, kjer je sama pot bolj pomembna od cilja in je ves čas zanimivo, ko dodajaš nove ovinke in klance.

LP, G
Shaven haven. Respect!!

Odgovori