Brivniki na kartuše

..za vse kar ne spada drugam in je povezano z britjem :)!
Odgovori
Mach3
Kraj:LJ
Re: Brivniki na kartuše

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 02 Avg 2014, 12:33

Leiito napisal/-a:To dokazuješ, da kartuše niso drage? Ker ko enkrat cuka, v čem je fora? Je pa vsekakor impresivno, 15 britij, če se prav spomnim je tudi število britij z zadnjo Gillette kartušo v packu cca. 10. Ampak to je mogoče že placebo efekt.
Ne cuka tako grozno. Meni je bolj važen rezultat, torej BBS in 0 iritacije.
To je bil samo poskus, koliko se da. Drugače mi tudi če bi jo uporabil 7x ni drago, pri dobrih 60c/kartušo.

Leiito

Odgovor Napisal/-a Leiito » 02 Avg 2014, 16:26

Fusion ProGlide je kao tudi okrog 10, ampak ne brijemo se vsi isto. Povprečje (ali mediana,sem že pozabil razliko) je po Žiletovih študijah malo pod 200, razpon pa od 20 do 700 potegov brivnika.

Odkar sem pozabil kako se brije z DE tudi sam uporabljam kartušo in rezultati so sicer dobri, ampak filing je pa bolj šmirglanje kot rezanje. Tale me je prepričal, da sem naročil Merkur 34C, če je res, v kombinaciji s Feather, hkrati nežen in oster.

https://www.youtube.com/watch?v=60oNwWZ-pe8

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 16 Avg 2014, 00:21

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 19 Avg 2014, 16:18

Bil sem neučakan, zato sem se obril prej kot po 48 urah, z ultra cenenima kartušama (vsaka svojo stran obraza):

1.) Muller dvorezilna - kot smo že ugotovili Personna - Made in Israel, 0,25 EUR/kartušo:
Slika

2.) Lidl Gibellini dvorezilna, narejena v vzhodno-nemškem podjetju Feintechnik, 0,18 EUR/kartušo:
Slika

Dvorezilna Muller je na koži precej neprijetna kartuša in ves čas se čuti nek pekoči občutek na vratu ni popoln BBS. Lidl dvorezilni Gibellini pa me je presenetil. Obril sem se lepo, nekaj iritacije, katero pa prej kot v 48 urah vedno dobim.
Za sedaj trdim, da od meni poznanih kartuš na trgu, najboljše razmerje kvaliteta/cena nudi ravno Lidl Gibellini dvo-rezilna kartuša.
Dodatno potrditev sem dobil, ko sem z njo in Fusion-om drgnil na vrhu roke na suho. Fusion je bolj poškodoval kožo.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 21 Avg 2014, 10:56

Ena bistvenih slabosti kartuš je višja cena. Ampak to velja predvsem za novejše Gillette kartuše, za katere imajo še vedno patent. Za tiste kartuše, katerim je patent potekel, pa obstajajo generični izdelki, ki so ravno tako dobri. Posledično pa je tudi originalom padla cena na zelo sprejemljivo raven. Seveda so to nekoliko starejši izdelki, a nič slabši. Vendar pa jih Gillette ne oglašuje, celo zamolči jih - vse s ciljem optimizacije dobička.

Tako imamo Gillette Atra in Atra plus (v Evropi Contour in Contour plus) kartuše ter njihove generike, kateri brijejo odlično, cena pa je realna. Ne vem pa, kako je s patentom Gillette Sensorja, katerega kartuše so meni, poleg Feather 3-rezilnih, tehnično najljubše.
Video Atre:
https://www.youtube.com/watch?v=JOUfOdZJf7g

In reklama iz mundiala Italia 90:
https://www.youtube.com/watch?v=Az8LkZbhB_o

Istega leta pa pride do revolucije Gillette Sensorja z vzmetenimi rezili, za kar pa se bojim, da ima Gillette še vedno patent in je edini, ki to vgrajuje:
https://www.youtube.com/watch?v=RsGclUy2FIw

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 02 Sep 2014, 20:24

Bajkman napisal/-a:Za sedaj trdim, da od meni poznanih kartuš na trgu, najboljše razmerje kvaliteta/cena nudi ravno Lidl Gibellini dvo-rezilna kartuša.
Zanimivo, spet ena od kartuš ki jo je vredno sprobati, predvsem zaradi nizke cene in pa ker je 2-rezilna. Moram zaviti v Lidl.
Sem pa zdaj ugotovil, da se tudi s Prince3 obrijem lahko najmanj 10x, tako kot s DM Balea. Torej jaz imam eno tako kartušo za 1 mesec, cenovno pride cca. 9€/leto. Zanemarljivo.

Leiito

Odgovor Napisal/-a Leiito » 09 Sep 2014, 10:57

Britje #5 z Balea Precision 5.0 in še vedno dela. Ta brivnik mi je skoraj tako všeč kot Fusion, sploh glede na ceno. DM ponuja še novejši Revolution 5.0* za manj kot €6 s 4 klinami, paket 8 klin je cca. €10. Malo manj agresiven in morda zaradi tega odličen za J-hook, ki mi je zadnje čase omiljena tehnika britja.

*morda je obratno in je Precision upgrade Revolution. V DM ne vejo. Piše pa na obeh Made in USA (???).

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 09 Sep 2014, 11:02

Na koliko časa se pa briješ s to kartušo? Ker meni se po 3-4 dneh začne mašiti.
Poleg tega enako dobro britje dobim s 3-rezilno verzijo, ki je ene 3x cenejša.
Če se ne motim, te brivnike izdeluje Personna.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 09 Sep 2014, 11:33

Ja, zagotovo jih izdeluje Personna, kar pomeni, da so dobri.

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 15 Sep 2014, 10:05

Morda za koga zanimiva informacija - opazil sem, da so kartuše Mach3 v DM znižane iz 2,5€ na 2€/kos. Gre za paket 8 kartuš.
Madonca me matra, da bi si spet nabavil Mach3 ročko, da po dolgih letih sprobam in primerjam s Princem in DM Baleo.. Staro ročko sem po neumnem vrgel stran, ko sem porabil zadnjo kartušo.

Odgovori