No, včeraj sem dokončno potrdil ugotovitev, da moj Filips veliko bolj gladko in enakomerno obrije vsaj dober dan staro brado, medtem ko samo en dan ali celo manj staro obrije res bistveno slabše. Prav tako se v poletni vročini fenomenalno obnese Remington Face Saver powder stick, ki ves čas britja ohranja kožo suho, tako da brivnik drsi po njej čisto gladko. Zakaj mora biti presledek med britji vsaj dober dan(30+ ur), da sem obrit čisto gladko, nisem povsem prepričan. Mislim pa, da je težava v tem, da nekatere kocine v 24 urah še ne zrastejo dovolj, da bi jih brivnik lahko dovolj blizu odrezal oz. so prekratke, da bi jih lahko dvojno rezilo odrezalo po sistemu 'lift & cut'. Posledično je rezultat bolj ranga SAS oz., kot bi rekel Miha, presentable, nikakor pa ne BBS niti DFS. Včeraj sem se obril pred spanjem, približno 35 ur po predhodnem britju, in me je reč obrila res v nulo, praktično nikjer ni bilo čutiti nobenih kocin. To je verjetno največ, kar se da doseči z električnim strojčkom, je pa res, da se je za tako gladek rezultat potrebno briti bistveno dlje, kot predvidevajo proizvajalci, tj. ne le 3 minute, temveč vsaj dvakrat ali za (skoraj) popoln BBS malodane trikrat toliko časa, pri meni ca. 8 minut.

Perfekcija pač terja čas, s tem pa tudi električno britje izgubi glavno prednost pred klasičnim, ker časovnega prihranka praktično več ni. Je pa vsaj britje zelo udobno, brez ureznin in iritacije, no, vsaj pri meni.