Test vecih DE brivnikov (zaključek stran 4)

Brivniki/britvice od a do ž...
Uporabniški avatar
denis
Prispevkov: 264
Pridružen: 08 Okt 2013, 16:07

Re: Test vecih DE brivnikov

Odgovor Napisal/-a denis » 19 Okt 2014, 13:22

Vceraj sem se prvic obril z nepoznanim brivnikom oz. glavo brivnika od @Bajkmana. Predpriprava tus, copic Omega Pro49, Arko milo, britvica tretjic uporabljena Feather (zmanjkalo novih), po britju pa mrzla voda.
Zelo dobro britje. Prakticno identicno kot pri EJ DE89. BBS z nekaj popravki in brez iritacije po britju. Sem zadovoljen z njim.

Uporabniški avatar
denis
Prispevkov: 264
Pridružen: 08 Okt 2013, 16:07

Re: Test vecih DE brivnikov

Odgovor Napisal/-a denis » 21 Okt 2014, 20:14

Drugo britje z nepoznano glavo v rocki od EJ DE89. Zopet zelo dobro, ampak tokrat vec iritacije. Katera pa mislim da je bila posledica ze cetrtic uporabljene Feather britvice. Povsem spodoben brivnik drugace, skoda da nam ni znan.

Cez kaksen dan ali dva, ko bom zbral vse obcutke, bom zapisal rezultate testa.

Uporabniški avatar
denis
Prispevkov: 264
Pridružen: 08 Okt 2013, 16:07

Re: Test vecih DE brivnikov (zaključek stran 4)

Odgovor Napisal/-a denis » 24 Okt 2014, 09:23

Občutke sem združil in sedaj lahko napišem moja opažanja.
Vsakič sem se bril enako. Pred britjem: tuš, milo: Arko stick, čopič: Omega Pro49, britvica: nova Feather, po britju: hladna voda, peno sem delal na obrazu, vsakič sem naredil tri prehode (WTG+XTG+ATG), po potrebi popravki za dosego BBS.

Brivnike bom razvrstil od najboljšega do najslabšega:
1. Merkur 37C (slant): Odličen brivnik, zelo dobro in udobno britje. Na račun kota se britvica nič ne zatika in čez dlake teče kot po maslu. Po britju praktično nisem imel iritacije niti ureznin ne. Brivnik je močan in dobro narejen, le nekatere morda zmoti to, da je britvico potrebno ročno nacentrirati. Ob stiskanju jo potegne v stran, jaz sem jo nacentriral tako, da je britvica enakomerno gledala iz glave ven. 1A brivnik, ki mislim da bi vsakomur ustrezal. Zaradi načina britja pa naj bi tudi britvica zdržala dlje.
2. Gillete Slim Adjustable: Prav tako odličen brivnik. Zaradi nastavljanja si ga lahko vsak prilagodi svojim potrebam in zmanjšuje agresivnost britja med vsakim prehodom. Razen tistim, ki imajo radi oz. potrebujejo zelo agresiven brivnik ne bo ustrezal, saj je na največji stopnji bolj blag kot npr. Muhle R41(2011). Brivnik je enodelen, in zato je lažje pri menjavi britvice, je starinski, kar mu da še dodano vrednost in nekaterim (tudi meni) zaradi tega lepše izgleda. Pri temu brivniku je zaradi nastavitev potrebnega malo več časa, da se naštudira prave nastavitve, meni je uspel BBS z par popravki, brez iritacije, britje na nastavitvah 8 za WTG, 6 za XTG in 4 za ATG. Pri nakupu je potrebno paziti, da dobimo izpravnega, ali takega, ki se ga da enostavno popraviti.
3. Edwin Jagger DE89 (enak brivnik kot Muhle R89): Kot je bilo že večkrat napisano, zelo primeren brivnik za začetnike. Ugodno britje, brivnik lep, le ročaji so običajno dokaj spolzki in je potrebno malo bolj paziti in tudi na splošno brivniki niso tako močni kot nekateri drugi in starejši brivniki. Britje torej zelo dobro, BBS z nekaj popravki, brez iritacije in brez ureznin.
4. Žal nepoznan brivnik: Kar se britje tiče, praktično enako kot zgoraj, mogoče malenkost iritacije po britju, ampak udobno britje.
5. Gillette Tech: Podobno kot zgoraj, mogoče še malo več iritacije. EDIT: Ta brivnik je zelo lahek in mi tudi zato ni preveč ustrezal.
6. RiMei: Iritacija, sicer ne vidna, ampak v obliki srbecice, ki je trajala priblizno eno uro. Pri drugem britju tudi nekaj ureznin. Zaradi ugodne cene ga priporocam vseeno.
7. Muhle R41 model 2011: Zelo agresiven brivnik, preagresiven zame. Obrije odlično, skoraj brez popravkov dosežen BBS, ampak je bila vsakič po britju koža zelo poškodovana. Kljub veliki pazljivosti in daljšem britju sem obakrat pridelal nekaj urezninic in precej iritacije. Drugič je bilo boljše kot prvič in britje bi se z vajo sigurno še izboljševalo. Vendar se mi zdi da na najboljši ravni, ne bi bilo tako udobno kot z brivniki na višjih mestih. Verjetno je (tako pravijo) model 2013 manj agresiven in bi bil bolj primeren zame.
8. Gillete SuperSpeed Flare: Popolnoma neustrezen brivnik zame. Če sem vztrajal z dosego BBS-a sem imel ogromno iritacije, drugače sem bil pa slabo obrit z malo iritacije. Mogoče je bilo britje boljše kot z R41, ampak se mi zdi da s tem brivnikom ne morem več napredovati.

To je to. Naj še povem, da sem se med prvim in drugim mestom zelo težko odločil, saj sta oba brivnika odlična. Ampak slant mi je boljši, saj lažje odbrije dlako in je britje udobnejše.

Upam da sem komu pomagal pri izboru brivnika :)
Nazadnje spremenil denis, dne 29 Okt 2014, 20:32, skupaj popravljeno 2 krat.

Bajkman

Re: Test vecih DE brivnikov (zaključek stran 4)

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24 Okt 2014, 09:58

@denis, iskrena hvala za predstavitev! Dovolil bi si vprašanje, če si opazil tudi pri 37C spolzkost ročaja?

Preseneča pa me tvoje nezadovoljstvo s Super Speedom. Zato ga bom moral tudi sam natančneje vzeti v obzir.

LP

Uporabniški avatar
denis
Prispevkov: 264
Pridružen: 08 Okt 2013, 16:07

Re: Test vecih DE brivnikov (zaključek stran 4)

Odgovor Napisal/-a denis » 24 Okt 2014, 10:05

Tudi 37C mi deluje bolj spolzek kot starejši brivniki, se tudi že takoj vidi po strukturi ročaja. Ga pa v vsakem primeru težko primerjam z EJ DE89, ker tam sem imel popolnoma gladek ročaj, pri tem bi že z izborom drugega ročaja izboljšal oprijem. Sedaj se ga naprimer da dobiti tudi z gumiranim ročajem. Ko sem ga jaz kupoval je bil na zalogi le ta.

Mach3
Prispevkov: 557
Pridružen: 01 Okt 2013, 22:21
Kraj: LJ

Re: Test vecih DE brivnikov (zaključek stran 4)

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 24 Okt 2014, 11:48

Bajkman napisal/-a:@denis, iskrena hvala za predstavitev! Dovolil bi si vprašanje, če si opazil tudi pri 37C spolzkost ročaja?
A tebi se zdi spolzek?
Jaz nikoli nisem opazil, da bi imel slab oprijem, nasprotno, vedno je odličen oprijem.

Bajkman

Re: Test vecih DE brivnikov (zaključek stran 4)

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24 Okt 2014, 12:15

Sploh ne vem, ker ga že nekaj časa nisem uporabljal. V zadnjem obdobju sem na Slim Adjustable, kjer je oprijem seveda bombastičen.
Dva dneva nazaj pa sem po dolgem času spet uporabil R89 in sem imel jasne težave s spolzkostjo ročke. Vem, moral bi plahniti ročko in roko, a sem se najbrž na račun Slim Adjustable odvadil.

Jurbanowski
Prispevkov: 123
Pridružen: 05 Apr 2014, 20:39
Kraj: Poland Alkoholand

Re: Test vecih DE brivnikov (zaključek stran 4)

Odgovor Napisal/-a Jurbanowski » 24 Okt 2014, 12:47

Jaz imam EJ 89 s tako ročko in ne opažam da bi drsela.
Slika

Uporabniški avatar
denis
Prispevkov: 264
Pridružen: 08 Okt 2013, 16:07

Re: Test vecih DE brivnikov (zaključek stran 4)

Odgovor Napisal/-a denis » 24 Okt 2014, 12:59

@Jurbanowski: Moja je crna, mislim da je plasticna.

@Mach3: Saj ne da bi drsela, primerjal sem jo z drugimi starejsimi brivniki, kjer je rocka se bolj narebrana in ni moznosti, da bi drselo.

Jaz vedno med britjem splakujem svoje roke ter rocko brivnika in copica. Saj ne da bi mi kdaj katerakoli res drsela, ampak jo je potrebno bolj trdno drzati, ker ima manj oprijema.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5733
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Test vecih DE brivnikov (zaključek stran 4)

Odgovor Napisal/-a miha » 24 Okt 2014, 17:26

na mojem 37c ne drsi..
super si razdelal po tockah :)!
britev.si ruleeees :)

Odgovori