Stran 1 od 1

Kaj naj izbere začetnik pri mokrem britju

Objavljeno: 28 Jul 2020, 15:01
Napisal/-a Senior1966
Pozdravljeni

30 let se brijem z Gillette firmo mislim,da sem se obril z vso njihovo plastiko itd..

Potrebujem spremembo zadosti mi je pacanja z gelom po bradi pa kvaliteta sem mi zdi, da strmo pada ali pa moja brada z leti postaja trša, torej kakšen brivnik, britvice izbrati za mokro britje ne bi kupil ravno kakšnega stroja, ker sem bolj pri ta štorastih včasih se urežem že s Gillette proglide :lol: :lol:
Kakšna ideja in nasvet sta dobrodošla se že v naprej zahvaljujem.

Re: Kaj naj izbere začetnik pri mokrem britju

Objavljeno: 16 Avg 2020, 22:31
Napisal/-a deamon
zdravo,
si bom malo sposodil temo.
tudi jaz bi presaltal na safety razor, pa me zanima kaj vse potrebujem? kje v ljubljani bi lahko kupil brivnik? imam obcutljivo kozo in me zanima kaj priporocate, glede na izkusnje?
hvala
lp

Re: Kaj naj izbere začetnik pri mokrem britju

Objavljeno: 17 Avg 2020, 13:46
Napisal/-a G_man
Pozdravljen,

v Muller ali DM (če se ne motim) imaš safety razor od Wilkinsona - https://www.amazon.co.uk/Wilkinson-Swor ... B07HM9D1BN. Ta bo po moje čisto okej.

Milo definitivno Tabac v Muller-ju, če te vonj ne bo zmotil (meni sprva ni bil všeč, zdaj mi je eden boljših), sicer pa Cella v Estella trgovini.

S čopičem bo težka v slo. L'occitane je meni sicer super, vendar je precej drag za začetniški čopič. V Estella trgovini mislim da imajo Proraso čopič. Gre za super (poceni) prašičji čopič, ampak ni ravno za začetnika. Namreč ima precej kratek "loft" (dolžino ščetin) in ga je potrebno dobro namočiti in tudi zmehčal se bo šele po n-kratni uporabi.

Re: Kaj naj izbere začetnik pri mokrem britju

Objavljeno: 17 Avg 2020, 15:24
Napisal/-a Senior1966
Pozdravljen @deamon

Za čopič bi lahko pogledal v tgovini The body shop v Supernovi na Jurčkovi cesti v Ljubljani imajo sintetični čopič.
Mislim, da je za " učenje " dober ga imam in ga tudi uporabljam.
Čez določen ali nedoločen čas.....pa po nekaj drugega :mrgreen:

Re: Kaj naj izbere začetnik pri mokrem britju

Objavljeno: 26 Avg 2020, 15:03
Napisal/-a samhain
Malo pozno ampak Tabac v Mullerju ali pa Palmolive če ga še dobiš. Čopič Bottegga verde (BTC in Supernova rudnik), je zelo dober sintetik za 15e. Njihovo milo pa raje pusti pri miru, se noče penit. Še mehurčkasto peno za roke umit ne moreš naredit. Britvice pa naroči z Ebaya ali pa prosi tukaj da ti kdo šenka kak pack. Pri nas edina dobra žiletka je od Gilete Platinum ostalo ne reže.