Ikon ShaveCraft 102 (slant)

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Uporabniški avatar
G_man
Prispevkov: 1224
Pridružen: 03 Maj 2015, 23:34

Ikon ShaveCraft 102 (slant)

Odgovor Napisal/-a G_man » 30 Dec 2016, 23:03

Fantje, jupiii, Ikon ShaveCraft 102 se je dovolj izkazal, da je dobil svojo temo. 8-)

Najprej, zaradi lažje predstave, gre za tak brivnik:
Slika

ShaveCraft (SC) je ikonova cenejša linija in glave teh brivnikov so narejene iz aluminija. Ikon premium modeli (ki nimajo imena ShaveCraft) so narejeni iz inox-a in/ali imajo neke fensy premaze.
Zraven 102 slant glave obstaja še nekaj SC modelov: 101 je nekakšnem hibridni klasičen DE, ki je na eni strani closed comb in na drugi open comb. Potem so tu še SC short comb in SC tech, ki mislim da je kopija Gillette-ovih techov.

SC102. Gre torej za slant brivnik, ki ni klasičen slant, kjer je britvica torzijsko zvita, ampak je geometrija glave takšna, da je sama glava pod kotom. Na tak način je dosežen efekt giljotine, ima pa tak dizajn tudi (eno) prednost, ni potrebno centrirati britvice. Pri večini slantov je pri pinih, ki držijo britvico, vedno malo "lufta", saj sistem torzijskega zvijanja to zahteva. Britvica se zato malo pomika v eno in drugo stran in potrebno jo je centrirati, da je izpostavljenost na obeh straneh enaka. Pri slantih tipa SC 102 to ni potrebno.

Z mobitelom sem bolj ali manj uspešno naredil makro fotke, kjer je razvidna izpostavljenost britvice:
Slika
Kot je razvidno iz slike, gre za blag brivnik. Precej blag, pravzaprav, ampak učinkovit. In prijazen do kože. In upoštevajte, da to pišem jaz, ki mi iritacijo naredi jeb** šal na vratu :lol:
V tem pogledu me vbistvu precej spominja na Feather AS-D2.
Občutek pri britju je zanimiv, saj britvico bolj čutim, kot pri recimo AS-D2, ampak koža vseeno ostane nepoškodovana. Še ena posebnost tega brivnika je kot. Brivnik moramo držati pod ostrejšim kotom kot sicer. Prav tako brije v zelo ozkem pasu - malo spremenimo kot in že drsi čez dlake brez efekta. Zaradi teh dveh dejstev je lahko prvih nekaj britij kar malo razočaranje. Ampak ko se navadimo na kot, brivnik z odliko opravlja svojo nalogo. :D

Moti me morda le ena stvar, to je velikost glave. Je visoka, kar ji otežuje britje kit pod nosom in široka, zaradi česar je na vsaki strani britvice cca. 3mm mrtvega prostora:
Slika
Ampak z malo truda in akrobacij se da. :)

Zraven sem kupil tudi Ikon-ov SS ročaj. Brivnik z njim sicer zgleda "badass", ampak ročaj je težek celih 80 gramov (123 g z glavo vred), kar naredi brivnik bolj agresivnen. Takole zgleda z Ikno-ovim ročajem:
Slika

Ko sem iskal ustreznejši ročaj, se je najbolj izkazal tisti od Mühle R41 (viden je na prvi in drugi sliki). Z Mühlejevim ročajem ima celoten brivnik težo 80g, kar se je izkazalo kot idealno za mojo kožo.

SS ročaj je šel pa tja, kjer mu je mesto, na Mühle R41 :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov: 2462
Pridružen: 05 Nov 2014, 22:59

Re: Ikon ShaveCraft 102 (slant)

Odgovor Napisal/-a olly » 30 Dec 2016, 23:12

Odličen opis, @G_man, z veseljem sem ga prebral in ponudil mi je čudovit vpogled v izdelek, ki ga še ne poznam!

Še več takih!

Uporabniški avatar
G_man
Prispevkov: 1224
Pridružen: 03 Maj 2015, 23:34

Re: Ikon ShaveCraft 102 (slant)

Odgovor Napisal/-a G_man » 30 Dec 2016, 23:18

Hvala :)

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5717
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Ikon ShaveCraft 102 (slant)

Odgovor Napisal/-a miha » 31 Dec 2016, 00:05

se pridruzujem cestitkam, odlicno spisano 8-) ! Cim vec taksnih...
britev.si ruleeees :)

Odgovori