DE Brivnik za začetnike

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Mach3
Kraj:LJ
Re: DE Brivnik za začetnike

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 18 Nov 2013, 08:06

Bajkman napisal/-a:Je pa @Mach3 ugotovil brilijanten izzum: Pod novo žiletko je podložil neko rabljeno, če se me notim malo odrezano na koncih in tako pridobil agresivnost in obenem tudi trdnost. Mislim da boš brez problema našel njegov prispevek pri nasvetih glede DE britja.
Heh, nisem glih jaz ugotovil :D
Sem kar prebral: http://shavenook.com/thread-shim-a-razor
Zanimivo, kako se da rezat žiletko s škarjami. No, gre kar na trdo, verjetno sem tudi kaj uničil škarje.

Sicer pa zdaj uporabljam Wilkinsona brez podložke. Nekako ugotavljam, da ima agresivnost in izpostavljenost rezila učinek le na težavnost britja; sicer pa dokler zagotovimo tistih 30° kota glede na kožo in ustrezen pritisk, žiletka reže, pa če je v Wilkinsonu ali pa R41.

Uporabniški avatar
TMB
Kraj:Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a TMB » 18 Nov 2013, 10:12

simon napisal/-a:TMB- osebno sem kontaktiral z proizvajalcem.Takrat je bilo skoraj nemogoče kupiti ta D.E. brivnik, kar itak sam najbolje veš.Opazil sem da ga redno uporabljaš in me je zanimalo tvoje mnenje.Osebno priporočam agresivne brivnike pri katerih lahko zmanšuješ stopnjo agresivnosti z cenenimi žiletkami.Če pa brivnik v osnovi ni agresiven se pač moramo sprijazniti z tem kar ponujajo. :( Weber je bil zame tipičen primer in tudi britje z super iridium je trajalo celo večnost.R 41 mi je nudil nekaj več ;)
Samo v vednost vsem ,to so moje osebne izkušnje.Edini brivnik ki sem ga posojal je bil Weber in nikoli mi ni bilo jasno kako se lahko nekdo z njim poreže. :oops:
Sam osebno pa z njim nisem okusil kvalitetnega britja,žal. :evil:
Jaz sem mu enkrat pisal, če se da dobiti kakšen njegov brivnik. Njegov odgovor je bil precej nezadovoljiv:
Matjaz,

Thanks for the interest in our razors. We will email you if we start
shipping to Slovenia.

Ed
Weber Razor
DLC-ja zadnje čase sicer manj uporabljam, ker imam Cobro, ampak mi je kar fino ga uporabljati. Je pa res, da je precej blag. Zato bi rad nekoč dobil še Polished Head, ker naj bi bil ta malo bolj agresiven. Sicer pa kaj bolj agresivnega že težko uporabljam, ker imam občutljivo kožo in se hitro zgodi, da pride do manjših ureznin. Sicer nič hujšega, ampak je vseeno nadležno. Cobra je recimo na slabem glasu, ker naj bi bila izredno agresivna, pa se mi sploh ne zdi. Se mi zdi manj agresivna od Gillette Red Tipa ali pa RazoRock Little Bastone, ki sem ju oba prodal, ker sta mi bila preveč agresivna.
Tradicionalno Mokro Britje
facebook.com/TradicionalnoMokroBritje
obrijse.wordpress.com
instagram.com/obrijse

Lp, Matjaž

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 18 Nov 2013, 14:37

Še mogoče mojih 5c kar se brivnikov tiče: ne maram teh brivnikov kjer je treba odvijat ročaj in zlagat skupaj zadeve, znatno boljši so mi TTO. Fo failu z edwin Jaggerjem (pregladek ročaj) sem si nabavil Feather popular za 12 eur in zadeva dela tako kot je treba.. Pa še agresiven ni prav nič, tako da je to terna za začetnike..
No ja, priznam kupil sem dva sfaljena brivnika, edwin jagger ima pregladek ročaj, Pearl open comb (fatip kopija) pa je zelo zelo agresiven, sem zgledal ko v grozljivki...

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 18 Nov 2013, 14:43

Morda za začetnike Primorčev predlog: Feather Popular

Edmond Dantes
Kraj:Château d'If

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 18 Nov 2013, 14:49

Mi je všeč, samo imam že tri brivnike naročene, tako da... :)

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 18 Nov 2013, 15:09

Edmond Dantes napisal/-a:Mi je všeč, samo imam že tri brivnike naročene, tako da... :)
Mislim da nima smisla naročati še Feather. Weishi si naročil, je verjetno prav tako nežen, malo cenejši in kompletno kovinski.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 18 Nov 2013, 19:00

Veš v čemu je vic mojega predloga? Pravilni odgovor se glasi: ker z njim dobiš še par Njihovih Veličanstev žiletk Feather, da potem vidiš s kako žalostjo si se bril dosedaj..

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 21 Nov 2013, 21:05

Ker bom kar naenkrat imel 4 brivnike, sem razmišljal da bi si kupil kakšno stojalo za več brivnikov. Na srbskem forumu sem zasledil, da jih nekdo iz Vojvodine izdeluje, lesene in precej poceni. Sicer ni izdelek TOP SHIT, ampak vseeno. Zanima me, če kdo ve za kakšno lepo stojalo, za več brivnikov, seveda za normalno ceno? Mogoče kakšen predlog, oziroma nasvet glede shranjevanja več brivnikov. Sam bi jih rad imel na očeh, saj so mi lepi in mi je v veselje. zato si jih ne želim imeti nekje v omari, ali predalu. :)

Lep večer še naprej

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 21 Nov 2013, 21:21

Robert je nekaj podobnega prodajal, mogoce ga je celo naredil, predlagam da ga povprasas.
http://www.britev.si/viewtopic.php?f=9&t=54
britev.si ruleeees :)

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 22 Nov 2013, 15:00

Danes sem prejel Mühle R89. Poleg brivnika je bil v paketu še manjši paketek britvic Gilette ( 5 kos. ). Brivnik je zelo lep in ga bom danes testiral.

Lp

Odgovori