DE Brivnik za začetnike

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Bajkman
Re: DE Brivnik za začetnike

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 17 Nov 2013, 11:50

Pri Weishiju imaš model 2003 iz aluminija, zato je seveda lažji, oblika enaka. Res ni najboljši, namenjen je za na kako pot. 2004 je težji, narejen je če se ne motim iz kombinacije aluminija in jekla (morda se za jeklo motim).
9306 pa je narejen iz "bronze alloy", sklepam da je iz tega materiala tudi Gillette SuperSpeed. Weishi je znan kot kopija SuperSpeeda in najbolj se približa ravno 9306.žž

Res pa je, da je modri SuperSpeed nežnejši za manj močne brade in če se ne motim, je iz Aluminija. Torej bi njegova kopija bil Weishi 2003.

Tukaj mislim da je največ informacij. :D. Prebrati se splača pa se tudi to.

Bom pa cez kako uro ali dve stehtaš še Rimei, da dobiš direktno informacijo glede teže.

Edit: Rimei ima 40 g
Zadnjič spremenil Bajkman, dne 17 Nov 2013, 11:57, skupaj popravljeno 1 krat.

Edmond Dantes
Kraj:Château d'If

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 17 Nov 2013, 11:57

Koliko pa tehta Muehle R89 ?

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 17 Nov 2013, 12:00

Če slučajno nisi opazil, sem zgoraj napisal maso 40 g za Rimei. Muehle pa sedaj ne morem stehtat, ga nimam pri sebi. Siguren pa sem, da je kje kak podatek. Lahko pa jutri javim tudi težo za Muehle.

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 17 Nov 2013, 12:07

Za Rimei sem opazil, 40g. Hvala! Nimam pojma koliko naj bi tehtali brivniki, vendar se mi zdi da kar je pod 50g, je kar malo premalo. :roll:

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 17 Nov 2013, 12:11

Tole sem na hitro našel glede teže brivnikov:

http://shavenook.com/thread-edwin-jagge ... ety-razors

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 17 Nov 2013, 13:06

Našel si odgovor.

Mislim da imajo vsi ti brivniki popolnoma enake glave , razlika v teži pa je na račun ročke.

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 17 Nov 2013, 13:09

Torej je Muhle R89 kar '' must have '' ? Koliko brivnikov imaš in s katerimi od njih se briješ? :)

Lp

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 17 Nov 2013, 14:00

Posredujem še masi sledečih dveh brivnikov:

Gillette Flare Tip Rocket iz 60tih: 59g
Gillette Slim Adjustable iz leta 1976: 71g
Slim Adjustable mi je morda že skoraj pretežek. Najbrž posledica navade.

Imam še:
1x SuperSpeed iz 60tih(po podatkih 57g)
2x SuperSpeed iz 40tih ( po podatkih 54 g)
1x Soluna
1x nekaj kar je podobno Merkurju 1004
1x Rimei
1x Gem
1x Neka kopija Gillette Super Adjustable
1x Muehle R89
1x Wilkinson plastični
2x Gillette Slim Adjustable (skupaj 3)

Od navadnih sta mi najbolj všeč SuperSpeed iz 40tih in Muehle R89. SuperSpeed iz 40tih je okretnejši, lažji in nežnejši, v roki ne drsi.
Muehle R89 brije bolj "na nulo"

Slim Adjustable pod cifro 5 je pa toliko nežen, da se z njim nikakor ne moreš porezati, tudi če narediš napačno potezo in če še tako pritiskaš. Ampak ni čisto gladko. Prednost pred ostalimi je, da je nastavljiv in da se obriješ prav tako hitro kot s kartušami.
Se pa pri Slim Adjustable bojim, da bi bil za kak primer celo na nastavitvi 9 še vedno prenežen. Bral pa sem, da se ga da kalibrirat. A nisem bral pozorno.

Upoštevati je potrebno, da imam trde dlake in občutljivo kožo. Nekomu z drugačno kožo in dlakami morda ustreza čisto drugi brivnik.
Če se ne motim, se @simon brije tudi z Muehle R41, ki je najagresivnejši brivnik.

Morda še mnenje ki te zanima, meni se Rimei ne zdi prelahek.

Weishija 9306 nimam, mislim pa da je za začetniku, ki NE POTREBUJE TAKOJŠNJE POPOLNE GLADKOSTI, lažje začeti z njim kot z Rimei.

Teža različnih brivnikov

Uporabniški avatar
Doche
Kraj:Ried

Odgovor Napisal/-a Doche » 17 Nov 2013, 14:26

Weishi je za začetnike, tukaj se strinjam z Bajkmanom. Sicer pa se ne strinjam v popolni gladkosti. Da se jo dobit, ampak vzame malo več časa, je pa res da ta brivnik dopušča več napak začetnika, ker se je skoraj nemogoče porezati.
Zadnjič spremenil Doche, dne 17 Nov 2013, 14:32, skupaj popravljeno 2 krat.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 17 Nov 2013, 14:30

Hvala za popravek. Se strinjam, z Weishi-jem je verjetno potrebno več prehodov za dosego iste gladkosti. Pa verjetno tudi večji pritisk in veli večja pazljivost za pravi kot.

@Doche, ti ga imaš? Kateri model?

Odgovori