Phoenix Double Open Comb

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
chrom
Re: Phoenix Double Open Comb

Odgovor Napisal/-a chrom » 26 Jan 2015, 20:54

Mislim da kaksen dan za tabo....

Uporabniški avatar
olly

Odgovor Napisal/-a olly » 26 Jan 2015, 20:55

Zanimivo ...

Kakšna je pa dolžina ročaja, če se ti ga da merit?

Saj bi lahko počakal do jutri, pa ga bom videl in izmeril sam, pa vseeno ...

chrom

Odgovor Napisal/-a chrom » 26 Jan 2015, 21:27

Nekje 7.5 cm.

Uporabniški avatar
olly

Odgovor Napisal/-a olly » 26 Jan 2015, 21:45

Super, hvala! Pričakoval sem, da je nekje tam, kot ročaj Merkur 41C, ki je dolg 75,75 mm. Konec koncev je Phoenix narejen po vzoru očaka, Grand Shave king Self Lubricating Razorja in je bilo za pričakovati, da bo ročaj med krajšimi.

chrom

Odgovor Napisal/-a chrom » 27 Jan 2015, 07:59

Evo, opravljeno prvo britje...

Kaj veliko po samo enem britju seveda ne morem pametovati, definitivno pa gre za ZELO zanimiv brivnik!

Uporabil sem novo milo, Strop shoppe Date night(hvala Primorcu!) in meni odgovarja. Vonj je zelo topel, tak lesen, sandalovina, podoben pa je vonju teak wood, tudi od SS. Kvaliteta pene pa je kot pri vseh SS milih izjemna. Peimorcu sicer ne ugaja, a kot vedno ''ones man loss is another man's gain ''.

Uporabnil sem astra žiletko, katere najpogosteje uporabljam, naslednjic bom probal se kaj bolj ostrega, kot se priporoča po forumih, ker gre za dokaj nežen brivnik.

Kot sem že rekel, ročaj je definitivno prekratek, tak za ženske roke, naslednjič bom menjal z katerim od daljših.

Britje pa je kot rečeno zelo zanimivo. Brivnik daje čuden občutek na koži, sploh ko ga prisloniš, kot bi prislonil grablje, ni tiste gladkost ob pritisku in tudi pri drsenju. Imaš občutek, kot da se boš vsaj trenutek porezal. Kar pa je daleč od resnice, s tem brivnikom se ne moreš urezati!

Akustika je dobra, pravzaprav odlična, brivnik da zelo lepo vedeti, kdaj je kot britja pravi. Brivnik sicer po prehodu ne pušča mila na obrazu, vsaj videti ga ni, morda pa vrača neko malenkost, kar bi nekako razložilo potek britja...

No, ko se malo navadiš brivnika in tistega nenavadnega občutka na obrazu (grablje) pa je to fenomenalno. Nalašč sem naredil veliko prehodov, posebno na vratu, tudi buffing do popolnega bbs, kar sicer ne počnem z novimi brivniki in nisem mogel verjeti, nobene iritacije. Nobene. Za AS sem vzel captains choice Sandalwood, ker lepo paše z milom in ni bilo popolnoma nobene reakcije, prav nič ni zapeklo. Nič, vzamem še Tabac katerega praktično skoraj ne uporabljam, vem pa da zelo peče. Nič.

Fenomenalno britje!

Komaj čakam, da poskusim še kako Feather žiletko in daljši ročaj, a prvi poskus je minil odlično!

Zaenkrat navdušen. Pa me ni lahko navdušiti, a počakajmo še nekaj britij za končno oceno.

Uporabniški avatar
erythrocyte

Odgovor Napisal/-a erythrocyte » 27 Jan 2015, 23:24

sweeeeet :D :D :D :D :D
Eppur si muove

Uporabniški avatar
olly

Odgovor Napisal/-a olly » 28 Jan 2015, 07:38

Takole, včeraj je Phoenix prispel. Trajalo je 17 dni, od tega je Carina požrla 4 dni.

Jaz nisem imel sreče, kot jo je imel @chrom, plačal sem davek in sicer 15,41€. Tudi jaz sem prosil prodajalca, da napišejo manjšo vrednost, a je niso. Z odnosom prodajalca sem pretežno nezadovoljen, ni pokazal nobene pripravljenosti za sodelovanje in ustrežljivost. Pač, Američan, nič novega.

Prvi vtis, ko sem brivnik prijel v roke, je bil klavrn.

Navajen sem Mühlejevega prestiža, njihovi izdelki so state of the art, pri Phoenixu se ne morem znebiti občutka, da sem dobil v roke polizdelek.

Končna obdelava je PORAZNA. Povsod na glavi je videti ostanke materiala, posledice nenatančnega orodja.

Tudi ročaj je ves grob, robovi rebričenih delov prav štrlijo ven in kot tak je ročaj meni zelo neprijeten. Resda drsel ne bo, toda občutka, da v roki držim polizdelek, ne oprostim.

Žal, brivnik daje vtis, kot da ga je naredil nekdo v domači garaži z na bolšjaku kupljeno štanco in stružnico, tako na brzino in brez posebnega truda.

Vijak je ohlapen, poln lufta, vse se maje.

Summa summarum: cheap sh*t!

Ampak dal mu bom priložnost, da ne bom le kritiziral - upam, da se pri britju izkaže. Čez kakšne 2-3 dni.

Naj še fotke povedo svoje.

Slika

Slika

Slika

Puskin

Odgovor Napisal/-a Puskin » 28 Jan 2015, 08:42

Fu....ing shit!
Groza! Prokleti šalabajzerji... :evil:
Nothing less...than BBS

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 28 Jan 2015, 09:35

Kr neki...
Kaj pa @chrom, enake izkušnje ali so samo 1 serijo zaj....?

chrom

Odgovor Napisal/-a chrom » 28 Jan 2015, 09:50

Nimam pojma, jaz tega nisem opazil, meni je cel brivnik tako ali tako deloval cheap, ker je lahek in to, praktično vsi moji ostali brivniki so iz nerjavečega jekla. Ampak meni je bilo to normalno, saj je tudi cena - cheap.

Kot rečeno, nisem pa natančno pogledal, bom ko pridem domov.

Odgovori