Sicer na tvojem mestu ne bi iskal BBS, ki je včasih precenjen. Naj ti bo na začetku cilj, da greš 2 ali 3 prehode brez vnete kože in večjih ureznin. BBS bo sčasoma prišel sam od sebe.

Priprava? 1-2 minuti si brado umivam z vročo vodo, nato nanos kreme s čopičem, seveda tudi pred vsakim prehodom.TMB napisal/-a:Kakšna je tvoja priprava na britje?
Sicer na tvojem mestu ne bi iskal BBS, ki je včasih precenjen. Naj ti bo na začetku cilj, da greš 2 ali 3 prehode brez vnete kože in večjih ureznin. BBS bo sčasoma prišel sam od sebe.Sicer pa, ko greš takoj po koncu britja s prsti čez obraz lahko čutiš kakšno dlako, ki jo čez 10 minut verjetno ne boš.
Poskusi se obriti po tuširanju. Zame to naredi ogromno razliko. Da dodatno zmehčaš dlake lahko pod tušem na brado naneseš malo balzama za lase.Mach3 napisal/-a:Priprava? 1-2 minuti si brado umivam z vročo vodo, nato nanos kreme s čopičem, seveda tudi pred vsakim prehodom.TMB napisal/-a:Kakšna je tvoja priprava na britje?
Sicer na tvojem mestu ne bi iskal BBS, ki je včasih precenjen. Naj ti bo na začetku cilj, da greš 2 ali 3 prehode brez vnete kože in večjih ureznin. BBS bo sčasoma prišel sam od sebe.Sicer pa, ko greš takoj po koncu britja s prsti čez obraz lahko čutiš kakšno dlako, ki jo čez 10 minut verjetno ne boš.
Jah, očitno moram vaditi brez BBS. Problem je, ker sem BBS navajen od britja s kartušo.
No, danes imam po obrazu polno rdečih mozoljčkov, kar se mi pri kartuši ni nikoli zgodilo. Zanimivo, pri večini je ravno obratno in imajo mozoljčke in iritacijo ravno pri kartušah.
Morda nisem dovolj pozorno prebral, vendar je pred britjem dobro umiti obraz ali vsaj brado s kakim nežnejšim milom in čimbolj vročo vodo. Seveda ne pretiravat, da se ne opariš.Mach3 napisal/-a:Mislim, da si brado bolj temeljito namočim z mokro toplo brisačo na bradi in vratu.
Stuširam se ponavadi vse skupaj v 1 minuti in s precej mlačno vodo, tako da dvomim da bi bilo to bolje. Balzam za lase je dobra ideja, bom probal.
Dobrodošel na forumu!denis napisal/-a:V soboto sem se vam pridružil pri britju, včeraj ko sem se drugič obril na DE način, pa še na forumu.
Dosedaj sem se bril samo z električnimi brivniki (nikoli še z kakršnimikoli britvicami), trenutno imam tretjega Philishaveovega. Vedno me je motilo to, da se ne morem obriti dovolj na gladko in pa poletno britje, ko sem bil prešvican.
Zato sem se že nekaj časa odločal, da bi kupil Mach3 ali Fusion, vendar se mi je zdelo tako britje kar drago. Ko pa sem našel vaš forum, sem se odločil da prej poizkusim DE. Gledal sem za priljubljenim Muhlejem 89, pa sem rekel, da bom prej poizkusil s čim še cenejšim, pa da se da dobiti v Sloveniji, da vidim če mi takšno britje sploh ustreza.
Zato sem si kupil Wilkinsona z britvicami, Balein čopič in Gillettov gel za britje.
Po drugem britju sem zadovoljen. Pred začetkom sem mislil kakšna znanost bo to, pa da bom ves porezan
Prvič je bilo že bolj gladko, kot z električnim, pa nisem bil nič porezan, drugič ko sem bil pogumnejši pa še bolj gladko, pa čisto malenkost sem bil porezan pod brado, kjer sem imel par majnih mozoljčkov.
Bom poizkusil še kakšne druge britvice, ko bom šel naslednjič na Hrvaško pa kupim Bolzano.
Torej v bližnji prihodnosti si bom kupil še Muhleja ali kaj podobnega