Klasične DE žiletke

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
tinche
Re: Klasične DE žiletke

Odgovor Napisal/-a tinche » 14 Okt 2014, 20:41

Meni pa BIC nikakor ne stece po kozi, pokol z motorko. :?
Pa sem ze misli "o, saj gre", po AS, pa kot ze receno. :)
Ocitno si ze upam malce prevec vleci z brivnikom.

lp

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 15 Okt 2014, 23:23

Danes prvo britje z Bolzanko (hvala Primorec) v Merkurju 37. In kot sem predvideval, nič posebnega. OK, iritacije je manj kot pri Wilkinson Swordu, ampak tudi z Astro in Gillette SB sem dosegel podoben rezultat. Sicer bom še videl, kako se bodo Bolzanke obnesle po večih britjih, ampak vedno bolj ugotavljam, da mi je večina žiletk praktično enaka. Nikakor ne opazim nekih razlik, kot pišete ostali. Z vsemi kdaj dosežem odlične rezultate, drugič zanič. Morda _malce_ izstopajo le Feather in Polsilver, ampak žal pri meni na negativen način.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 15 Okt 2014, 23:26

Vse lepo in prav, tudi jaz včasih ne zaznam razlike med dvema posameznima. Ampak da pa ne zaznaš razlike med Astra SP in Derby? :?: :?: :shock:

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 16 Okt 2014, 07:36

Bajkman napisal/-a:Vse lepo in prav, tudi jaz včasih ne zaznam razlike med dvema posameznima. Ampak da pa ne zaznaš razlike med Astra SP in Derby? :?: :?: :shock:
Ne vem, morda je Derby malo manj oster, ampak končni rezultat je bil pa podoben, spomnim se, da sem z Rimei+Derby dosegal prve odlične rezultate. Morda zato, ker sem lahko z Derbyjem bolj pritisnil.
Na splošno pa imam tako različne rezultate med posameznimi britji tudi pri isti žiletki, da zelo zelo težko zaznam kakšne razlike. Ugotovil sem, da veliko bolj kot žiletka vpliva čas od prejšnjega britja ter priprava.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 16 Okt 2014, 15:14

Ja, pri meni je najbolje če se brijem na 3 dni ali več..Če se prej, je iritacija neglede na kaj uporabim..Enostavno koža rabi čas da se pozdravi..

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 16 Okt 2014, 20:04

Primorec napisal/-a:Ja, pri meni je najbolje če se brijem na 3 dni ali več..Če se prej, je iritacija neglede na kaj uporabim..Enostavno koža rabi čas da se pozdravi..
Se strinjam, 3 dni je tudi pri meni minimum, da lahko brez posledic naredim ATG prehod in pridem do pravega BBS.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 19 Okt 2014, 12:01

Včeraj prvi poizkus Voskhod-a. Že kot nova britvica je zelo topa, zato za enkrat zelo odsvetujem vsakomur s trdimi dlakami. Že WTG cuka, bril sem tudi ATG, a sploh ni možno doseči BBS.
Je Do kože je blaga, a od tope britvice kaj drugega ni pričakovati. Problem je, ko pri ATG zadane dlako - takrat je treba močneje potegniti, da sploh gre naprej, ob tem pa seveda zareže v kožo.
Spominja me na Derby, katere več ne poznam dobro. Obenem je to izziv @Mach3-ju, da še enkrat razmisli o "enakosti" vseh britvic. Pri meni je tole razlika kot noč in dan.

Dobra lastnost Voskhoda je, da se bom lahko že danes ponovno bril, če bom želel. ;)

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 21 Okt 2014, 22:10

Bajkman napisal/-a:Ja, to so realne in originalne žiletke. Astra iz Turčije, dobiš v slabem tednu:
http://www.ebay.com/itm/100x-ASTRA-Supe ... 2a42da5bce

Polsilver SI iz Bolgarije, dobiš v dveh do 3 dneh:
http://badgerandblade.com/vb/showthread ... highlight=

Edino Feather so ponavadi iz Tajske: Jaz sem jih dobil v kakih 10 dneh, Miha pa čaka že zelo dolgo:
http://www.ebay.com/itm/100-Feather-Dou ... 41811f1179

LP
.. da se tukaj udate-am,. ziletke prisle,.. prodjaalec je ibl tudi vmes ok in bi refundiral a sem se pocakal,.. trajalo je pa 2 meseca...
britev.si ruleeees :)

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 21 Okt 2014, 22:36

Včeraj sem tudi jaz naročil s tega linka 100 kos feather britvic, je bila prelepa cena da bi spustil priliko...Če pride v mesecu bom happy..Upam da niso fake..Ker 18 centov/kos je res lepa cena, polovica kot od drugih ponudnikov, sploh v eu shopih...

Still selling others...

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 21 Okt 2014, 22:44

Ja jaz nisem neki ekspert, sem sprobal na suho oz samo zmocil in je slo atg cisto fajn, tako da bi rekel da je original :)

Tudi po forumih kolkor sem takrat bral pisejo da se jim ziletk ne splaca delat fejk...
britev.si ruleeees :)

Odgovori