Klasične DE žiletke

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Mach3
Kraj:LJ
Re: Klasične DE žiletke

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 16 Apr 2014, 15:14

TMB napisal/-a:Da nimaš slučajno spodnjega dela glave od brivnika narobe obrnjene? Ker potem brivnik nič ne pobira, če se to zgodi. Je pa pri začetnikih to pogosta napaka.
Sem mislil, da v takem primeru brivnik niti malo ne brije?
No, vsaj Rimei je tak - če narobe obrneš safety bar, se žiletka skrije in ne reže niti malo.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 16 Apr 2014, 17:56

Danes sem se v trgovini spotaknil ob BIC chrome platinum...moj review:

The good:
-cena 89 centov paketek petih :lol:
-nobenih kapelj lepila

The bad:
-niso nevemkako ostre
-niso nevemkako smooth

Skratka: Dalo se je obrit normalno, za nezahtevnega uporabnika so čist ok..Popolnoma izenačim z derby, bolzano, malo slabše od personna red tam nekje v ta rang bi jih dal..Izgleda da bodo zdržale tistih 4-5 britij..

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 16 Apr 2014, 18:33

Sem pozabil omeniti, da sem se predvčerajšnjim zvečer že 10tič obril z Astro SP. Čutil sem nekaj neprijetnosti, ampak to bi morda itak, ker še nista minila niti dva dneva. A čutil sem tudi, da žiletka ni zdrsela tako lepo skozi kocine kot bi nova.

Vseeno mislim, da če bi minili polni trije dnevi, britje ne bi bilo problematično.

Leiito

Odgovor Napisal/-a Leiito » 17 Apr 2014, 00:21

Mach3 napisal/-a:
TMB napisal/-a:Da nimaš slučajno spodnjega dela glave od brivnika narobe obrnjene? Ker potem brivnik nič ne pobira, če se to zgodi. Je pa pri začetnikih to pogosta napaka.
Sem mislil, da v takem primeru brivnik niti malo ne brije?
No, vsaj Rimei je tak - če narobe obrneš safety bar, se žiletka skrije in ne reže niti malo.
Jager brije. Sploh ko odšraufaš pokrov.

Uporabniški avatar
denis

Odgovor Napisal/-a denis » 17 Apr 2014, 06:26

Bajkman napisal/-a:Sem pozabil omeniti, da sem se predvčerajšnjim zvečer že 10tič obril z Astro SP. Čutil sem nekaj neprijetnosti, ampak to bi morda itak, ker še nista minila niti dva dneva. A čutil sem tudi, da žiletka ni zdrsela tako lepo skozi kocine kot bi nova.

Vseeno mislim, da če bi minili polni trije dnevi, britje ne bi bilo problematično.
Zelo možno, da je bil kriv kratek presledek med britji. Tudi jaz ravno sedaj testiram Astro SP.
Prvič zelo dobro britje (trije dnevi razmaka), drugič popolnoma zanič (dva dneva razmaka), tretjič pa spet zelo dobro (pet dni razmaka). Pri drugem britju britvica sploh ni tekla čez dlake ampak se je ves čas zatikala. Rezultat zato slab, slabo pobrit in poln iritacije. Po tem britju sem mislil že stran vreči britvico, pa sem rekel da ji dam še eno možnost in še dobro, ker sem ugotovil da je bil kriv premajhen razmak med britji :roll:

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 17 Apr 2014, 08:33

Pri meni je enako - na 2 dni si lahko privoščim le s kartušo, pa še to pazljivo. Ko pa mine vsaj 3 dni, gre ponavadi v redu tudi z DE.
Ampak to pomeni le, da si očitno pri britju preveč poškodujemo kožo. Če bi se res idealno obril, koža praktično ne bi smela biti prizadeta (OK, razen kakšne odmrle povrhnice).

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 17 Apr 2014, 22:19

11-to britje z Astro SP, po 3eh dneh. Res spet vse v redu.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 17 Apr 2014, 22:36

Bajkman, zacni prodajati zaloge ziletk :twisted: ,.. ta ki jo sedaj uporabljas je vsakic boljsa,...
britev.si ruleeees :)

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 18 Apr 2014, 07:15

Ti boš šokiran ko boš uporabil novo..Sedaj stiskaš zobe ko vlečeš..'Saj bo saj bo je že 11x, še malo potrpi'...Ko boš dal novo v brivnik bo pa :shock:

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 21 Apr 2014, 21:38

Fantje, brez zajebancije! :!:

Astra SP, 14. britje. Ampak BBS, brez iritacije. Brivnik sem lahko pritisnil na kožo dokaj močno brez vseh posledic. Najbrž ker britvica ni več toliko ostra.
Da te manj ostra britvica ne poškoduje, je seveda jasno, ampak nimam odgovora zakaj vseeno brije, medtem ko Derby že kot nova NI brila.

Morda pa ugotavljam ravno nasprotno kot @Mach3, da v Slantu britvica pač zdrži dlje. Za sedaj je to še vedno samo teza.

Odgovori