Nasveti glede DE britja

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Edmond Dantes
Kraj:Château d'If
Re: Nasveti glede DE britja

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 11 Dec 2013, 14:28

Bajkman napisal/-a:Pod nosom boš moral trenirat, pri adamovem jabolku pa najprej kožo potegneš na eno stran, obriješ, nato na drugo stran, spet obriješ. Šmirgla ne bo več.Samo z drugo britvico mislim da tega ne boš rešil.

Imaš pa srečo, verjetno res nimaš občutljive kože, če kar tako drgneš brez posledic. Te kaj zapeče ko daš aftershave?

Astra je cenena britvica, Gillette Silver Blue pa je ena najboljših. Na nivoju Polsilverja. A vedno je treba poudariti, da je odvisno katera komu ustreza.
Ti imaš načeloma v boljšem brivniku slabšo žiletko in se zato morda vse skupaj izenači.

Ampak jaz v Muehle R89 tudi dobim perfektno gladko britje brez ureznin z Astro Superior Platinum (zeleno). Koliko britev zdrži, pa ne bo kar tako odgovora. Ko ti bo začelo:
1.) ali cukat
2.) ali puščat dlake
3.) ali dobiš iritacijo

je čas za zamenjavo. Meni astra zdrži relativno dosti britij. cca 7 do 8. Ampak kadar sem v dvomu, jo takoj zamenjam. Je smešno poceni. Ponavadi že komaj čakam, da dam lahko drugo, tako da niti ne čakam da se znuca. :D

Seveda me malenkost peče, ko uporabim aftershave, vendar hitro mine. Za svoje zadovoljivo britje, skoraj oziroma praktično brez ureznin, mislim, da se imam zahvaliti Proraso kremi za pred britje. Nekako mi naredi dodatno zaščito in se lahko brijem brez problema. Dokler nisem uporabljal te kreme, me je po britju vedno pekla koža itd... Sedaj je res OK. Bril sem se pa včeraj, ko je bila brada stara 2 dni in ne 3, kot do sedaj.

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 17 Dec 2013, 20:55

Zadnje dvakrat sem se bril na dva dni. Bril sem se z različnima brivnikoma ( Rimei in stari Gilette ) in obakrat sem se malo porezal itd... Kot sem že pisal imam probleme z britjem v predelu mandljev. Natisnil sem si sliko obraza, narisal smer rasti moje brade itd... Trije prehodi + popravljanje, pa še vedno ko nanašam AS čutim šmirgl. Nisem več pameten. Zanimivo pa je to, da ko se brijem in umivam obraz z vodo, čutim da je vse gladko kot je treba. Ko pa končam, čutim šmirgl tam, kjer ga prej nisem čutil popolnoma nič. Čez te predele sem šel nekajkrat z različnih smeri in isti k.... Kot da bi, ko končam britje, koža nabreknila in porinila skrite kocine ven. Čez nekaj ur, ali naslednji dan se še čuti, vendar ne več tako močno. Uporabljal sem različne brivnike, več prehodov z vseh strani, rezultat vedno isti. Mogoče imam previsoke merila za BBS!? Ko gledam na Youtube tistega tipa geofatboy-a, se tip z lahkoto 3 x obrije in basta. Jaz pa se jebem, pa jebem, pa ništa. Mogoče tip naklada in če bi ga pošlatal sam, bi mogoče čutil večji šmirgl kot pri sebi!? Na kameri se ne vidi, jbg. Skratka, nekako skoraj da ne verjamem, da je 100% BBS sploh možen. Sam vidim, da če se brijem na 2 dni, je rezultat beden, pa še porežem se. Torej, britje na najmanj 3 dni...

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 17 Dec 2013, 21:04

Katere žiletke si uporabil?

Pri meni na tvojem področju ni druge, kot da golšo v eno smer, kožo fejst napnem v drugo. obrijem natančno. Nato obratno

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 17 Dec 2013, 21:07

nč bat, tud pri meni ni 100% bbs, pod spodnjo čeljustjo se ne morem popolnoma obrit, sprijazni se..Včasih čas priganja, včasih je že žiletka za zamenjat..Tudi jaz sem gledal italjanske tv voditelje so imeli fris kot novorojenček, mi ni bilo jasno nič..Edino krema za depilacijo bi bila finalna rešitev.. Glej izdelke tega proizvajalca:

http://www.amazon.com/Magic-Shaving-Pow ... B000142TJU

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 17 Dec 2013, 21:13

@Edmond, morda bi probal za hec še z Mach3 Ali pa Fusionom. Mach3 z eno kartušo mislim da pride neke male pare, cca 5 EUR. Če bo rezultat enak ali slabši, je to pač resno optimum, katerega boš presegel edino s časom.

Se ti je z električnim uspelo na tistem predelu bolje obriti?

LP

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 17 Dec 2013, 21:28

.. ne bom rekel da zmeraj, samo jaz pa probam bbs dosec ... najvecje tecnobe so direkt pod brado,.. smeri rasti se spreminjajo iz sekunde v sekundo :D :D
britev.si ruleeees :)

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 17 Dec 2013, 22:12

Ma noben Mach 3 in ostala ropotija ne pride v poštev. Sedaj sem si nakupil robe za nekaj let in še kaj bo padlo 100%. Na splošno sem z britjem zadovoljen, razočaran sem samo v tem, ker sem mogoče preveč pričakoval, ali pa preveč verjel drugim o BBS. Z električnim se nikoli nisem dobro obril, saj se sploh nisem trudil in razmišljal v to smer. Bril sem se 1 x na teden, ko sem bil že precej kosmat. Sedaj je britje postalo obred. Ne verjamem pa, da je možno doseči BBS samo s tremi prehodi. No way! Z malenkostnimi popravljanji dopuščam možnost, pa še to....

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 18 Dec 2013, 08:34

Vztrajaj, traja kar nekaj mesecev, pa še kaj novega pogruntaš. Jaz sem skoraj obupal (sploh ker sem s kartušami dosegal boljše rezultate), ampak zdaj pa z DE dosežem praktično enak rezultat. Samo na vratu se moram zelo potruditi, da dosežem DFS+. BBS na vratu mi je skoraj nemogoče.

Probaj še s tehniko Gillette Slide (http://badgerandblade.com/vb/showthread ... ette-Slide). Meni je ta tehnika zakon, šele to mi je omogočilo, da se obrijem skoraj brez ureznin. Namreč pri tem se britvica precej manj zatika, poleg tega pa še bolj gladko obrije. Prav zato mislim enkrat nabavit Merkur Slant, ker mislim, da bo to zame ultimativna rešitev.

Sicer pa se mi zdi da je definicija BBS, da greš na koncu po suhi koži z vato in ti ne sme nič vate ostat na obrazu.

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 18 Dec 2013, 11:00

Če sem prav razumel se pri Gilette slide briješ poševno pod kotom 45 stopinj!? Torej nič več WTG, XTG, ATG...?

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 18 Dec 2013, 11:07

Mach3, a si dobil RiMei?

LP

Odgovori