Nasveti glede DE britja
-
- Kraj:Château d'If
Sploh ne vem kaj je to in kako izgleda.
Re: Nasveti glede DE britja
Brivnik na kartuše? http://www.britev.si/viewtopic.php?f=8&t=132
Spet se oglašam... Tokrat sem spet izvedel pol-pol test. Ena stran obraza z Wilkinson britvico (4), druga s SensorExcel, s katerim se že dolgo nisem bril. Moram rečt, da je SensorExcel res dobra zadeva, izredno vodljiv in odpušča napake. Po 2 prehodih sem imel že praktično BBS, medtem ko sem za podoben učinek potreboval z Wilkinsonom 3 prehode+popravke.
Na koncu s SensorExcel 1 miniaturna ureznina (sem pretiraval s pritiskom), pri Wilkinsonu pa precej malih ureznin.
Skratka dobro da nisem še vrgel stran SensorExcel ročke (sem že hotel), na žalost pa so kartuše zanj precej drage.
No, očitno pa sem tudi DE tehniko precej izboljšal, kajti Wilkinson britvico sem uporabljal le na začetku mojega DE britja (precej neuspešno), zdaj pa sem z njo dosegel 1 od boljših britij. Pri tem da sem jo uporabil že 4-tič, medtem ko je Feather pri 4. poskusu že odpovedoval.
Na koncu s SensorExcel 1 miniaturna ureznina (sem pretiraval s pritiskom), pri Wilkinsonu pa precej malih ureznin.
Skratka dobro da nisem še vrgel stran SensorExcel ročke (sem že hotel), na žalost pa so kartuše zanj precej drage.
No, očitno pa sem tudi DE tehniko precej izboljšal, kajti Wilkinson britvico sem uporabljal le na začetku mojega DE britja (precej neuspešno), zdaj pa sem z njo dosegel 1 od boljših britij. Pri tem da sem jo uporabil že 4-tič, medtem ko je Feather pri 4. poskusu že odpovedoval.
Saj praviš, da ti je Prince nastavek poceni (cca 70 centov). Sensor Excel je 1.20 EUR, kar ni niti dvakrat več, sigurno pa je dvakrat boljši.Mach3 napisal/-a:Spet se oglašam... Tokrat sem spet izvedel pol-pol test. Ena stran obraza z Wilkinson britvico (4), druga s SensorExcel, s katerim se že dolgo nisem bril. Moram rečt, da je SensorExcel res dobra zadeva, izredno vodljiv in odpušča napake. Po 2 prehodih sem imel že praktično BBS, medtem ko sem za podoben učinek potreboval z Wilkinsonom 3 prehode+popravke.
Včeraj sem malo eksperimentiral z Gillette slide tehniko in moram rečt, da je stvar odlična. Tam, kjer mi je tehnika uspela, je šlo do gladkega brez ureznin, kjer sem zafrknil, je blo pa slabo. Sicer sem se na ta način že bril s kartušo, ampak z DE si pa še nisem upal.
Glede na to, da mi je DE zalaufalo bom skor zihr nabavil enega od malo boljših brivnikov, zato razmišljam, če ne bi enkrat v bližnji prihodnosti nabavil Merkur Slant, kakor pravijo naj bi bil odličen za trdo brado in občutljivo kožo. Kakšne imate kaj izkušnje s Slanti?
Glede na to, da mi je DE zalaufalo bom skor zihr nabavil enega od malo boljših brivnikov, zato razmišljam, če ne bi enkrat v bližnji prihodnosti nabavil Merkur Slant, kakor pravijo naj bi bil odličen za trdo brado in občutljivo kožo. Kakšne imate kaj izkušnje s Slanti?
Včeraj sem se drugič obril z kompletom Edwin Jagger DE86 - Derbi Extra - Omega Pro49 - Arko - Alum block - Bepanthol
Prvič je bilo slabše kot z Wilkinsonom z Wilkinson britvico, drugič pa že skoraj BBS. Alum block me malo peče, verjetno se ga moram še navaditi. Z Arko-tom mi pa nikakor ne uspe narediti dobre in dovolj pene. Pena je suha, naredim je komaj za tri prehode (možno je da zaradi majhne posodice) in na koncu je koža suha. Koža je tudi malo rdeča, verjetno ker je brivnik bolj odprt kot Wilkinson, pritiskam pa isto, se moram še navaditi. Bepanthol je pa res vredu, nima posebnega vonja in ni premasten.
Poročam spet čez par britij, ko vidim koliko mi bo zdržala britvica
Prvič je bilo slabše kot z Wilkinsonom z Wilkinson britvico, drugič pa že skoraj BBS. Alum block me malo peče, verjetno se ga moram še navaditi. Z Arko-tom mi pa nikakor ne uspe narediti dobre in dovolj pene. Pena je suha, naredim je komaj za tri prehode (možno je da zaradi majhne posodice) in na koncu je koža suha. Koža je tudi malo rdeča, verjetno ker je brivnik bolj odprt kot Wilkinson, pritiskam pa isto, se moram še navaditi. Bepanthol je pa res vredu, nima posebnega vonja in ni premasten.
Poročam spet čez par britij, ko vidim koliko mi bo zdržala britvica

@denis, morda moje mnenje, poleg tega, da je Edwin Jagger agresivnejši od Wilkinsona (s katerim je težko doseči BBS). In kot si že sam ugotovil, morda si preveč pritiskal, namreč pri Edwinu pritiska samo teža.
1.) Derby zame = obup. Nasploh je ta brivnik znan, da deluje bolje z ostrejšimi britvicami
2.) Arko. Najbrž si ga naložil premalo, glede na majhen košček, katerega bi težko dovolj doziral. Potrudi se, da ga daš čim več. Podobno kot pri Palmiri, ko jo daš dovolj, je čisto nekaj drugega. Mislim da ga lažje dovolj naložiti direkt na obrazu, ker bodo kocine pomagale spraskati.
Arko je toliko poceni, da je škoda šparati.
Še en video
3.) Alum block pa ti morda enostavne ne ustreza. Pri meni so boljši rezultati brez njega kot z njim. Ne vem zakaj.
4.) Kot si že sam ugotovil, pa je Bepanthol boljši kot vsak brezalkoholni losjon po britju. Močno vlaži in pomirja kožo, pospešuje celjneje mikru ranic
1.) Derby zame = obup. Nasploh je ta brivnik znan, da deluje bolje z ostrejšimi britvicami
2.) Arko. Najbrž si ga naložil premalo, glede na majhen košček, katerega bi težko dovolj doziral. Potrudi se, da ga daš čim več. Podobno kot pri Palmiri, ko jo daš dovolj, je čisto nekaj drugega. Mislim da ga lažje dovolj naložiti direkt na obrazu, ker bodo kocine pomagale spraskati.
Arko je toliko poceni, da je škoda šparati.

3.) Alum block pa ti morda enostavne ne ustreza. Pri meni so boljši rezultati brez njega kot z njim. Ne vem zakaj.
4.) Kot si že sam ugotovil, pa je Bepanthol boljši kot vsak brezalkoholni losjon po britju. Močno vlaži in pomirja kožo, pospešuje celjneje mikru ranic
-
- Kraj:Château d'If
Sem v zadnjem času kar izpopolnil svoje britje, tako da se obrijem zadovoljivo in praktično brez ureznin. Vedno naredim najmanj 3 prehode in na koncu še popravljam tam, kjer ni res gladko. Vse lepo in prav, vendar imam še vedno probleme okoli adamovega jabolka in pri nosnicah, ker nekako ne dosežem. Šel sem nekajkrat iz vseh strani okoli adamaovega jabolka, pa ko britje končam, še vedno čutim '' šmirgl ''.
Brijem se vedno z britvico Astra. Mogoče bi moral '' našponati '' kožo v stran, ker se mi zdi, da je ravno tam, kjer se čuti '' šmirgl '' malce udrtine in brivnik ne doseže!? Mogoče bo bolje, ko zamenjam britvico z drugo? Vsekakor sem na splošno zadovoljen, rad pa bi bil obrit 100% BBS.
Zaenkrat nameravam britvice Astra iz Sample Pack-a porabiti do konca in nato grem naprej s testiranjem. V brivniku Rimei imam Gillet Silver Blue in ne opazim razlike. Ko dobim še brivnik Weishi, bom imel 4 brivnike in v vse bom '' namontiral '' britvico Astra in se izmenično bril z različnimi brivniki. Koliko britev naj bi Astra zdržala?

Zaenkrat nameravam britvice Astra iz Sample Pack-a porabiti do konca in nato grem naprej s testiranjem. V brivniku Rimei imam Gillet Silver Blue in ne opazim razlike. Ko dobim še brivnik Weishi, bom imel 4 brivnike in v vse bom '' namontiral '' britvico Astra in se izmenično bril z različnimi brivniki. Koliko britev naj bi Astra zdržala?
Pod nosom boš moral trenirat, pri adamovem jabolku pa najprej kožo potegneš na eno stran, obriješ, nato na drugo stran, spet obriješ. Šmirgla ne bo več.Samo z drugo britvico mislim da tega ne boš rešil.
Imaš pa srečo, verjetno res nimaš občutljive kože, če kar tako drgneš brez posledic. Te kaj zapeče ko daš aftershave?
Astra je cenena britvica, Gillette Silver Blue pa je ena najboljših. Na nivoju Polsilverja. A vedno je treba poudariti, da je odvisno katera komu ustreza.
Ti imaš načeloma v boljšem brivniku slabšo žiletko in se zato morda vse skupaj izenači.
Ampak jaz v Muehle R89 tudi dobim perfektno gladko britje brez ureznin z Astro Superior Platinum (zeleno). Koliko britev zdrži, pa ne bo kar tako odgovora. Ko ti bo začelo:
1.) ali cukat
2.) ali puščat dlake
3.) ali dobiš iritacijo
je čas za zamenjavo. Meni astra zdrži relativno dosti britij. cca 7 do 8. Ampak kadar sem v dvomu, jo takoj zamenjam. Je smešno poceni. Ponavadi že komaj čakam, da dam lahko drugo, tako da niti ne čakam da se znuca.
Imaš pa srečo, verjetno res nimaš občutljive kože, če kar tako drgneš brez posledic. Te kaj zapeče ko daš aftershave?
Astra je cenena britvica, Gillette Silver Blue pa je ena najboljših. Na nivoju Polsilverja. A vedno je treba poudariti, da je odvisno katera komu ustreza.
Ti imaš načeloma v boljšem brivniku slabšo žiletko in se zato morda vse skupaj izenači.
Ampak jaz v Muehle R89 tudi dobim perfektno gladko britje brez ureznin z Astro Superior Platinum (zeleno). Koliko britev zdrži, pa ne bo kar tako odgovora. Ko ti bo začelo:
1.) ali cukat
2.) ali puščat dlake
3.) ali dobiš iritacijo
je čas za zamenjavo. Meni astra zdrži relativno dosti britij. cca 7 do 8. Ampak kadar sem v dvomu, jo takoj zamenjam. Je smešno poceni. Ponavadi že komaj čakam, da dam lahko drugo, tako da niti ne čakam da se znuca.

jaz se zmeraj pravim da z adamovim jbolkom 1x potegnes malo bolj pol je pa za zmeraj mir (to je sala da ne bo pomote
)

britev.si ruleeees