Nasveti glede DE britja

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
Edmond Dantes
Kraj:Château d'If
Re: Nasveti glede DE britja

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 25 Nov 2013, 20:39

Pravkar sem se po 3 dneh obril. Uporabil sem milo Cella, britvico Astra, ki sem jo uporabil že zadnjič in obril sem se brez ene same ureznine. Peno sem naredil res kvalitetno in obril sem se 1 x WTG, 2 x XTG in 2 x ATG. Res je da po vratu nisem obrit BBS, ampak sem vseeno zadovoljen. Edina stavr, ki sem jo della drugače kot do sedaj je, da nisem popolnoma nič pritiskal. Bril sem se samo s težo brivnika Mühle R89. Pa bolj previdno in počasi! Thats it!
Zame je to velik uspeh, saj sem se spoznal, kje sem do sedaj delal napake. Vseeno pa moram naštudirati točno rast mojih kocin, saj mislim, da me od popolnega BBS-a loči samo še to.
Naslednjič se bom spet obril z isto britvico in potem gre v koš. Naslednja, ki jo nameravam testirati, pa bo Feather :)

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 25 Nov 2013, 20:45

Edmond Dantes napisal/-a:Naslednja, ki jo nameravam testirati, pa bo Feather :)
Si pa pogumen.. :D

Seveda čestitam za uspeh, neverjetno se mi zdi, da si že v drugem poizkusu uspel. Jaz sem potreboval veliko več časa. V svojo bran pa povem, da nisem imel na razpolago tega super foruma. :D
Nam zaupaš, če si se najprej stuširal in obraz umil z vročo vodo? Morda je to poglavitna formula za tvoj današnji uspeh.

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 25 Nov 2013, 21:19

Ker sem se tuširal že zjutraj, zvečer tega ni bilo. Najprej sem faco umil z glicerinskim milom, vročo vodo in piči... :D

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 29 Nov 2013, 09:05

Včeraj zvečer sem se obril z brivnikom Rimei. Zadeva je na pogled lepa, vendar ko sem ga razstavil in vložil britvico, sem videl da je kovina precej tanka. Vsekakor že na pogled cenejše kot Mühle R89. Brivnik vsekakor za svoj denar je TOP.
Uporabil sem britvico Gilette Super Blue in obril sem se dobro. Ni bilo BBS, vendar sem bil zadovoljen. Porezal se nisem niti malo. Sem pa uporabil Proraso kremo za pred britje, nad katero sem zelo navdušen. Zdi se mi da ti ta krema naredi dodatno zaščito na obrazu, da brivnik lepo drsi in da koža nikoli ni suha in posledično kasneje rdeča in pekoča. Tudi na tujih forumih sem prebral, da so ljudje z njo zelo zadovoljni. Sedaj mi je jasno zakaj. Po britju sem uporabil še Proraso balzam proti iritaciji kože in dejansko sem jo odnesel brez standardnih problemov :). Skratka, od sedaj naprej bom redni uporabnik Proraso kreme za pred britje.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 29 Nov 2013, 10:52

Pa ta Gilette Super Blue ima tudi odlična mnenja. Podobno kot Polsilver Super Iridium. Ko boš svežo poizkusil v R89 in se obril na isti način kot danes, boš lahko rekel kateri brivnik ti bolj odgovarja.

Kako pa se ti zdi tako britje v primerjavi z električnim brivnikom?

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 29 Nov 2013, 12:52

Z električnim brivnikom sem se bril od 23 leta do praktično sedaj. Več kot 20 let in vedno sem se obril za en k.... :) . Vendar temu nisem pripisoval preveč pozornosti. Ko sem začel brati temo na Alter forumu, sem se začel navduševati. Danes šele vidim kakšen brezveznik sem bil. Obrijem se počasi in previdno. Sem še zelo nespreten, vendar me to ne moti. Britja se veselim in je poseben užitek. Včasih pa sem se bril z el. brivnikom, sedeč na WC školjki in tako opravil več del na enkrat. :) Res pa je da je moj el. brivnik ( neki cheap varianta Philipshave ) že precej '' zmatran '', zato sem tudi tako hitro preklopil na DE.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 29 Nov 2013, 13:28

... kaj bo sele ko se bos z britvo zacel briti :twisted: :twisted:
britev.si ruleeees :)

Edmond Dantes

Odgovor Napisal/-a Edmond Dantes » 29 Nov 2013, 14:01

Mi je všeč, vendar pa za take stvari nimam ne jajc in ne znanja.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 29 Nov 2013, 14:15

S kartušami si kdaj probal?

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 29 Nov 2013, 14:21

ja pa sej si ne bos jajc bril, obraz sem mislil :D :D ... ma kaj te bo strah, se urezes se pac urezes, sej ne bos rezal 10 sekund in prise ldo kosti :D .. pac pocasi pa z obcutkom in gre cisto lepo... ce ti je seveda ;)
britev.si ruleeees :)

Odgovori