Odgovor
Napisal/-a olly » 15 Nov 2016, 16:33
Super si opisal, zdaj točno vem, kaj si hotel vprašat!
Tudi Cobra ima tri nastavke (štifte), na katere natančno nasedejo odprtine v britvici. Bom poslikal ob priliki, zdajle trenutno ne morem. Sicer pa že tvoja zgornja slika lepo prikazuje te tri nastavke. Jaz bom poslikal kasneje z vstavljeno britvico.
"Robne izbokline", kot opisuješ ta "vogalna držala britvice" in jih Mongoose nima, po mojem mnenju nič ne vplivajo na morebitno agresivnost Mongoosa. Zgolj zožijo efektivno dolžino britvice, tako da Cobra razpolaga s skromnih 42.5 mm rezalnega roba, medtem ko Mongoose blesti s celo dolžino 50-ih milimetrov.
Oba brivnika imata safety bar, tako da razen dolžine izpostavljenega rezalnega roba niti ne vidim nekih hudih razlik v agresivnosti med njima. Vzemite tole, prosim, z rezervo, ker mlatim na pamet, saj Mongoosa nikoli še nisem držal v rokah, kaj šele da bi se z njim bril.
Ampak kot jaz vedno poudarjam - jaz se terminu 'agresiven' pri brivnikih izogibam. Ni tu nobene agresivnosti, temveč zgolj učinkovitost. Ali je učinkovit, ker ima rezilo neposreden stik s kožo, ali pa ni, ker je rezilo pozicionirano pregloboko v glavo brivnika in ima slab stik s kožo.
EDIT: aja, še to ... omenjaš razliko 0,2 mm. Ne vem, kje si jih vzel. Razlika v debelini med Feather Professional (0,254 mm) in Feather Professional Super (0,31 mm) je 0,056 mm. Teh dodatnih 0,056 mm dela Pro Super britvico bolj togo in s tem vsaj teoretično primernejšo za britje trših dlak. Spomnite se, Feather Professional super so namenjene - citiram: " ... for shaving heavy and thick beards".