Klasične DE žiletke

Brivniki/britvice od a do ž...
Odgovori
jerrycho
Re: Klasične DE žiletke

Odgovor Napisal/-a jerrycho » 11 Feb 2014, 20:57

Slice napisal/-a:Aha! Treba ti neki agresivniji brijač. Preporučam ti R41 (2013)!
Tega sem itak mislil kupiti v prihodnosti, ker se mi je glede na reviewe zdel logičen naslednji korak. Imam vsaj dober razlog za nabavo :)

@Bajkman pritiskam pa čisto nič, kot pa tudi mislim, da je ok, bom pa v prihodnje še bolj pozoren.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 12 Feb 2014, 00:45

Težko je reči, kaj je narobe. Ampak Feather sicer JE najostrejša in agresivna britvica. Tudi Mach3 je imel težave, tako da morda enostavno ne ustreza. Samo zaradi Feather britvic se ne splača kupovati drugi brivnik.
Zaradi vedoželjnosti pa seveda se splača. R89 lahko itak brez problema prodaš, če opaziš da je R41 boljši.

LP

Mach3
Kraj:LJ

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 12 Feb 2014, 10:33

Ja, še drugič sem sprobal Feather v Rimei in je ista figa. S tem da sem si res čas vzel, za namakanje, pripravo. Pazil sem na vsak gib, kot, pritisk; WTG, 2x XTG in 1xATG. Enostavno pri XTG ostaja šmirgel, ne glede na pritisk, kot. Ko grem pa ATG, so pa krvavice.
Naslednje, ki jih bom probal v Rimei bodo Derby, ki so me v Wilkinsonu pozitivno presenetile.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 12 Feb 2014, 11:49

Verjetno imamo drugačne "frise". Vem samo, da sem se "usral", ko sem bral tuje forume in se posledično s Feather sploh nisem upal poizkusiti. Šele ko mi je TMB rekel, da ni pst katana, sem dejansko probla in se obril kot gospod. :D

LP

Uporabniški avatar
Slice
Kraj:Zagreb, Hrvaška

Odgovor Napisal/-a Slice » 12 Feb 2014, 16:34

Mach3 napisal/-a:Ja, še drugič sem sprobal Feather v Rimei in je ista figa. S tem da sem si res čas vzel, za namakanje, pripravo. Pazil sem na vsak gib, kot, pritisk; WTG, 2x XTG in 1xATG. Enostavno pri XTG ostaja šmirgel, ne glede na pritisk, kot. Ko grem pa ATG, so pa krvavice.
Naslednje, ki jih bom probal v Rimei bodo Derby, ki so me v Wilkinsonu pozitivno presenetile.
Stvar je u brijaču! Treba ti kvalitetniji brijač!

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 12 Feb 2014, 22:05

Slice napisal/-a:Stvar je u brijaču! Treba ti kvalitetniji brijač!
Je že na poti iz Anglije. Kateri pa je, vam zaupam po oglasih :)

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 12 Feb 2014, 22:52

slant :lol:

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 13 Feb 2014, 08:38

Uganil. :D

Mach3

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 13 Feb 2014, 22:07

Mach3 napisal/-a:Naslednje, ki jih bom probal v Rimei bodo Derby, ki so me v Wilkinsonu pozitivno presenetile.
Evo, spet poskusil Derby - podoben občutek kot v Wilkinsonu - precej dober.
Čuti se, da gredo odtenek težje skozi dlake kot Feather, ampak veliko bolj nežno. Fether me praska, Derby pa ne. Končni rezultat je bil glede gladkosti podoben, recimo da DFS+, ampak z manj iritacije. Skratka če bi izbiral med tema dvema za nakup večje količine, bi vsekakor izbral Derby. Sploh pa je zmaga glede cene. To se lahko vsakič obriješ z novo, ko so tolk poceni. :)
Sem bil pa zelo pozoren pri ATG po vratu, ko ponavadi dobim ureznine. Skor zihr sem, da britvica rahlo poskakuje po koži (kar pri WTG ne) in to je po mojem tudi vzrok za ureznine. In to mislim (in upam) da bo odpravil Slant.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 13 Feb 2014, 22:47

Mislim da zna odpraviti, ker ima težjo glavo. RiMei je pač lahek. Za odskakovanje bi lahko bil razlog tudi milo/krema. To bodo morda povedali naši strokovnjaki... :D

Odgovori