Na brijačnici sem zasledil navodila za proces, kako razcepiti svinjski čopič, zato citiram:
Kad stigne četkica, odmah odvoji neku kremu ili sapun koji ti ne odgovara, da ti ne bude žao potrošiti. Baci se na izradu pjene u scuttleu i razrađivanje četkice. Trebat će ti jedno 20+ puta da vrhovi počnu pucati. I dok ne popucaju bit će jako ugodna, ali kad se razradi to je, uistinu, nešto posebno.
Ako hoćeš ubrzati proces razrade poduzmi ove korake:
1. Kad četkica tek dođe operi je u šamponu za kosu, ocijedi i osuši fenom uz nježno češljanje četkom za kosu.
2. Stavi četkicu u mlaku vodu na 10-15 minuta da se dobro namoči.
3. Ocijediš četku. Krema/Sapun zasitiš četku i baci se na izradu pjene u posudi.
4. Kad si napravio pjenu, isperi scuttle, četkicu ocijedi, posuši fenom i lagano iščetkaj kao u prvom koraku i onda ponovi korake 2,3 i 4.
Nakon 15-20 puta će se četka razraditi i onda uživaj!
Pa poizkusimo z enostavnim prevodom v materinščino:
Vzemimo kremo ali milo, katero nam ne odgovarja, je poceni in nam ne bo žal porabiti. Delamo peno in s tem razdelujemo svinjske konice. Da se začnejo vrhovi cepiti, je potrebno nad 20 penjenj. Dokler se vrhovi ne razcepijo, bo čopič prijeten, ampak ko se bodo, bo zares nekaj posebnega.
Če želimo proces razcepljenja pospešiti, se lotimo sledečega postopka:
1.) Takoj na začetku čopič operemo s šamponom za lase, splahnemo, ožememo in posušimo s fenom, ob tem pa nežno češemo z glavnikom.
2.) Čopič položimo v mlačno vodo za 10 do 15 minut, da se dlake dobro namočijo.
3.) Čopič ožememo, naložimo s kremo/milom in delamo peno v posodi.
4.) Ko naredimo peno do konca, izperemo posodo, splahnemo in ožememo čopič, posušimo s fenom in počasi počešemo kot v prvem koraku. Nato ponovimo korake 2.), 3.) in 4.).
Po 15 do 20-tih ponovitvah se bo čopič razcepil. Sedaj lahko uživamo!
Če je kaka napaka, hvala za opozorilo.