Liojuny shaving

Vse o čopičih...
Bajkman

Liojuny shaving

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24 Maj 2014, 09:43

Kot sem omenil, sem za znanca naročil Liojuny Shaving čopič s "Finest" dlakami. Čopič pa je pravzaprav točno ta:
http://shavenook.com/thread-liojuny-sha ... nd-23x54mm

Ti čopiči so smešno poceni. Ker nekateri ne bi radi terali luksuznih čopičev, a bi imel jazbečjega, je to morda prava izbira. Čopiči so po kvaliteti leta pred Mullerjevimi in DM-ovimi. Najdete jih tukaj:
http://stores.ebay.com/classicshop2012/ ... 34.c0.m322

Pa zasledil sem, da obstaja Liojun in Liojuny shaving. Izgleda, da to ni isto. Italijani so se razpisali, vendar jaz jih ne razumem. :D

Bajkman

Re: Liojuny shaving

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 04 Jun 2014, 11:48

Liojuny 24 mm finest čopič mi je znanec dal na test. Ne bom komentiral kvalitete zaradi eventuelnega nestrinjanja in ker na tem področju nimam kompetenc. In ne bi rad koga zavedel. :D Zato bom navedel samo dejstva, katera sem opazil v primerjavi s Semogue Texugo, kateri naj bi vseeno bil po kvaliteti premium čopič.

- Liojuny ima gostejšo dlako
- Liojuny ima mehkejšo dlako
- Liojuny na obrazu manj "pika"
- Liojuny je ugodnejši (cena je 15 EUR skupaj s poštnino, vs. Texugo 45 EUR + cca 3 do 4 EUR poštnina)

- Texugo ima bolj "fan" obliko
- Texugo se maj "razcveti"
- Če Texugo ne bi bil redkejši, bi imel močnejšo "hrbtenico".
- Texugo bolje kožo pobarva, saj zaradi redkosti dlak peno bolj izpušča, Liojuny je več zadrži v vozlu
- Za v posodi ima Texugo bolj ergonomično ročko, za obraz ne vem, ker si več ne delam pene na obrazu. bom pa poizkusil

Vendar, izvzemši ceno, so na vseh področjih zelo majhne razlike. Seveda pa lahko te majhne razlike ločijo dober čopič od slabega. A dejstvo, katerega opažam in ki mi da misliti: Texugo ima dejansko 2-band (finest) dlako, medtem ko sem pri Liojuny-ju skeptičen. Po samem vedenju med splahovanjem pod vodo nekoliko "zadiši" po silvertipu in tudi po videzu mi bolj deluje kot wide 3-band = High Mountain (Manchurian).
Res ima Liojuny hrbtenico malenkost pod "Finest", a konice dlak so mehkejše.

Liojuny vrednost 15 EUR močno preseže.

Slike povedo več:
Slika
Slika
Slika

In še iste, a polno-resolucijske slike, po katerih bo verjetno @simon znal podati kak komentar:
http://shrani.si/f/19/1U/4ujEqN8q/1/img8205.jpg
http://shrani.si/f/2A/cv/2LtSELQi/1/img8206.jpg
http://shrani.si/f/13/d/3TOk6IAr/1/img8210.jpg
Nazadnje spremenil Bajkman, dne 04 Jun 2014, 12:36, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5717
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Liojuny shaving

Odgovor Napisal/-a miha » 04 Jun 2014, 12:23

super povzetek, hvala, glede na slike bi se strinjal s tabo, ceprav sta mi pa po drugi strani SOC2 in SOC SE najljubsa trenutno (bolj od FS ST ki je recimo temu primerljiv)
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Re: Liojuny shaving

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 04 Jun 2014, 13:46

Mislim pa da bomo morali na tem forumu ugrizniti v kislo jabolko in narediti temo jazbečjih vs svinjskih čopičev. Upam, da ne bo vroče krvi. :D

Včeraj sem se igral z mili, kremami in čopiči. In jazbečji čopiči svinjskim NISO superiorni. Posebej ne v vseh pogledih in mislim da je odvisno predvsem od načina. Sam delam sedaj peno v posodi in mislim da iz mila generalno gledano naredim končno peno prej in bolje s svinjskim.
Namreč, in tukaj se @simon ne strinja, s svinjskim veliko lažje in prej naložim na čopič dovolj trdega mila, brez da milo pred tem namakam. Predvsem mi je všeč trdota in sposobnost svinjskega čopiča takoj na začetku, ko še ni razmočen. Takrat ga ruknem direkt na suho milo, in ga brez težav naložim dovolj. Med delanjem pene v posodi pa se svinjski tudi prav lepo zmehča in je med nanašanjem na obrazu že prav prijetno mehek. Da ne govorim potem za naslednje pasove.
Tako da pri jazbecu je trdota ves čas konstantna in je ali premehek za milo ali pretrd za obraz. Svinjski pa kot bi sledil tvojim potrebam. Gre čez fazo trdote, ko to potrebuješ, v posodi je že delno zmehčan in ko nanesem na obraz, je že prijetno mehek.
A ga pred tem ne smem namakati, kar itak ni težava, saj tako manj kompliciram. Ravno tako ni potrebnega kompliciranja z močenjem mila.

Res pa je Cerda precej boljša od Omege 10275, delal sem direktno primerjavo. Cerda je gostejša z več hrbtenice. In ročka je mnogo ergonomičnejša.

EDIT: @miha
1.) Ta Liojuny ni silvertip, pač pa finest (nazivno), tako da ni isti tip dlak s tvojim FS
2.) Nekoč si omenjal, da Cella ni obstojna. Jaz sem peno naredil v posodi in tam pustil. Po 2 urah je pena še bila in še vedno je bilo spolzko edino kvaliteta se je seveda poslabšala. Sklepam, da si naredil drugačno peno iz istega mila. Morda si nabral premalo mila? :?:

Mach3
Prispevkov: 557
Pridružen: 01 Okt 2013, 22:21
Kraj: LJ

Re: Liojuny shaving

Odgovor Napisal/-a Mach3 » 04 Jun 2014, 14:32

Bajkman napisal/-a:Takrat ga ruknem direkt na suho milo, in ga brez težav naložim dovolj. Med delanjem pene v posodi pa se svinjski tudi prav lepo zmehča in je med nanašanjem na obrazu že prav prijetno mehek. Da ne govorim potem za naslednje pasove.
Tako da pri jazbecu je trdota ves čas konstantna in je ali premehek za milo ali pretrd za obraz. Svinjski pa kot bi sledil tvojim potrebam. Gre čez fazo trdote, ko to potrebuješ, v posodi je že delno zmehčan in ko nanesem na obraz, je že prijetno mehek.
A ga pred tem ne smem namakati, kar itak ni težava, saj tako manj kompliciram. Ravno tako ni potrebnega kompliciranja z močenjem mila.
Tole mi je precej všeč, ker se mi ponavadi ne da čakat, da se namoči. Nisem pa še poskusil na suho nalagat. Skratka dobra ideja, moram probat naslednjič s Cello.

Verjetno naložiš vse, potem pa dodaš malo vode v posodo in začneš s peno?

Bajkman

Re: Liojuny shaving

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 04 Jun 2014, 14:43

Je tudi dobro, da ima svinjski kratke dlake, da pokaže te prednosti. Omega Pro 49 ima 65 mm dolge dlake in je "prešvoh".
Svinjski čopič mora biti namočen tik pred zdajci, ker dlake ne smejo biti razmočene.

Tako je, naložim vse, vržem kar v suho posodo in potem dodajam vodo, kolikor je pač milo in čopič potrebujeta. Všeč mi je enostavnost tega načina. Pa sedaj po koncu britja pene iz posode več ne splahujem. Itak se kmalu osuši, kolikor je pač ostane. Naslednjič samo dodam še nekaj mila ali kreme in toliko lažje obnovim.
Pena različnih mil ali krem ni problem, celo zaželjena je.
S tem se ne milu tudi prihrani, saj je naslednjič potrebna za ta ostanek manjša količina.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5717
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Liojuny shaving

Odgovor Napisal/-a miha » 04 Jun 2014, 17:01

@Bajkman: ja sedaj imam Frank shaving ST, prej sem imel Frank shaving finest oba 26mm (mogoce ga spet nabavim, tistega sem podaril ob potrebi)

glede celle... verjetno sem jo premalo nalozil ja,...
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Re: Liojuny shaving

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 04 Jun 2014, 17:09

Offtopic:
A ti ni silvertip prešvoh - premalo hrbtenice, premalo efektiven pri mešanju?

Sicer pa bi jaz izbral kateregakoli jazbečjega do 100 EUR, bi se odločil za tvojega SOC 2-band. Eventuelno še za Texugo, če bi bil siguren, da bi v loteriji zadel dober vozel.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5717
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Liojuny shaving

Odgovor Napisal/-a miha » 04 Jun 2014, 18:21

Ja ta ST ima seveda manj vozla od nor soc2, ampak tako kot je Simon pred kratkim rekel, ga tudi jaz namakam manj casa in samo na koncu...
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
simon
Prispevkov: 513
Pridružen: 06 Okt 2013, 17:02

Re: Liojuny shaving

Odgovor Napisal/-a simon » 04 Jun 2014, 21:20

Kot prvo zelo lepo predstavljeno in se strinjam z tem kar je Bajkman napisal.Glede kislega jabolka in vroče krvi?Semogue je to rešil na zelo enostaven način.Sodeloval je z člani foruma in glede na različna mnenja ponudil cerdo,misturo in texugo.Vsi so v svojem razredu zelo lepo ocenjeni in to me ne čudi.Texugo je tudi prvi čopič ,ki ga minimalno zmočim ter uporabljam samo na obrazu.
Kar se tiče namakanja mila.Sam uporabljam veliko število različnih mil in zato je v vsakem primeru je zaželjeno dodajanje vode pred uporabo.Pač glede na milo in posodo v kateri ga hranim.

Odgovori