Stran 2 od 3

Re: Žima slovenski čopiči

Objavljeno: 17 Apr 2014, 07:29
Napisal/-a Primorec
Mistura je mešanica, sprva sem mislil da konja in merjasca, je pa kot sem sedaj pogledal merjasec+jazbec. Sorry za napako..

Pripenjam opis:
This model has "Mistura" engraved on the handle which means "Mixture" in Portuguese.
The bristles used are a blend of Premium 90 tops boar and 2-band badger, the same ones as the iconic 1305 and the SOC 2-band, but in a shorter loft to enhance its backbone.

Cerda po prevajalniku je merjasec

@miha, slike ki si jih izbrskal so prave, izdelek ki sem ga videl včeraj je enak..Res je ročaj podoben omeginim..

Sedaj pa kaj me je zmotilo da sem napisal to kar sem: moje vprašanje je bilo 'Ali ga je kdo sprobal ?' in ne 'Kateri 8x dražji čopič je boljši od tega?'

Re: Žima slovenski čopiči

Objavljeno: 17 Apr 2014, 09:01
Napisal/-a chrom
OK. Po moje si se zmotil in zamesal Semogue z Vie Long copici. Oni pa se res ukvarjajo z konjsko dlako. In se mi zdi, da pa dejansko ne obstaja mesanica konja in merjasca.

Tale copic je pa skoraj sigurno rebranded Omega. Katero sem sprobal in takoj podaril dalje.

Re: Žima slovenski čopiči

Objavljeno: 17 Apr 2014, 11:19
Napisal/-a Bajkman
Vidiš, moj fotr pa je imel 20 let eno Omego Pro 49. Še kot mulc se spomnim, da je bila lepo mehka. A seveda je bila tudi razcepljena.
Vendar dlake so sedaj že precej skrajšane, da si je kupil nek druč čopič - svinjski Wilkinson. Ampak je dobival glavobole, dokler mu nisem jaz dal ene Omege. In se ne pritožuje.

Re: Žima slovenski čopiči

Objavljeno: 17 Apr 2014, 11:27
Napisal/-a chrom
Omege so dobri copici. Nedvomno. 48, 49 in se kar nekaj njih. Jaz imam recimo se vedno doma Mighty midgeta. Lustna zadeva.

Re: Žima slovenski čopiči

Objavljeno: 17 Apr 2014, 11:58
Napisal/-a Bajkman
Mogoče si občasno želim, da bi Pro 49 imela malo krajše dlake. Ko delam peno v posodi, je ravno to prednost, takrat se ne bi branil niti daljših. :lol: A na frisu ne morem natančno dozirat in gre pena vse okrog.

Rad pa bi poizkusil 10005 z leseno ročo, a je v Italiji nisem videl. 10275 je na obrazu super, v posodi pa premajhna.

Re: Žima slovenski čopiči

Objavljeno: 17 Apr 2014, 13:30
Napisal/-a Primorec
Kolikor sem iz bajkmanovega linka uspel razbrat se zgodi da čopič po lepljenju oblikujejo s tem da poščipajo konice, kar je napaka, ker edino konica se lepo cepi..Če je odrezana konica potem konec pika tudi če se razcepi..V glavnem oblikovanje pred lepljenjen, tako da konice niso ščipane, količina stisnjenih dlak v čopu in kvaliteta lepljenja ter ročaja definira kvaliteto čopiča..
Samo vseeno na vintagescents nisem uspel dešifrirat Semogue opisa dlak. Tam so neke oznake 'extra premium 75% tops, Best premium 90% tops, oziroma podobne...Je to zavajanje ali res skubejo prasca različno? Če bi že jemal od semogua bi vzel cerda ne mistura..

Re: Žima slovenski čopiči

Objavljeno: 17 Apr 2014, 13:55
Napisal/-a Bajkman
Mislim da si me nekje narobe razumel. Mislim da nisem trdil, da bi kje rezali konice. Vsaj namerno nisem.

Re: Žima slovenski čopiči

Objavljeno: 17 Apr 2014, 15:59
Napisal/-a Primorec
Ne, bral sem link, ki si ga postal, od enega foruma, kjer eden primerja tri čopiče..

Re: Žima slovenski čopiči

Objavljeno: 17 Apr 2014, 16:07
Napisal/-a Bajkman
Primorec napisal/-a:Ne, bral sem link, ki si ga postal, od enega foruma, kjer eden primerja tri čopiče..
:oops:

Re: Žima slovenski čopiči

Objavljeno: 17 Apr 2014, 20:36
Napisal/-a simon
Slika
Slika
Kot je na sliki razvidno.Semogue Cerda in predelana Omega 10098.Pri Omegi sem zamenjal ročaj in zmanjšal višino vozla.Mislim ,da je v tej obliki Omega zelo kvaliteten čopič.Z čopičem M&F sem bil razočaran :twisted: Cerda in Omega pa ponujata nekaj več! :lol: