Žima slovenski čopiči

Vse o čopičih...
Primorec
Prispevkov: 475
Pridružen: 24 Okt 2013, 07:19

Žima slovenski čopiči

Odgovor Napisal/-a Primorec » 16 Apr 2014, 18:01

V bistvu sem se v trgovini danes dvakrat spotaknil, enkrat kupil. Prvič sem se spotaknil ob BIC chrome platinum žiletke in jih kupil, recenzijo že napisal. Drugič pa sem se spotaknil ob Žima merjasca za 5,7 eur...No sicer so me srbeli prsti a ga nisem kupil..
Sedaj pa me zanima a ga je kak lokalpatriot že sprobal? Ročaj se mi je zdel zelo v redu, tudi vse ostalo je izgledalo bolje od ostale noname krame od čopičev v naših trgovinah..Anyone?
Sliko najdete v njihovem online katalogu galanterijske opreme..Poimenovali so ga Viktor :lol:

Uporabniški avatar
simon
Prispevkov: 513
Pridružen: 06 Okt 2013, 17:02

Re: Žima slovenski čopiči

Odgovor Napisal/-a simon » 16 Apr 2014, 18:53

Še zadnjič.Kupite vsaj Semogue Cerda ali pa -MISTUROOOOOO!!!

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5746
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Žima slovenski čopiči

Odgovor Napisal/-a miha » 16 Apr 2014, 19:06

Primorec: kje si to gledal, ce prav razumem gre ha firmo Žima?
Simon: saj bi :)
britev.si ruleeees :)

Primorec
Prispevkov: 475
Pridružen: 24 Okt 2013, 07:19

Re: Žima slovenski čopiči

Odgovor Napisal/-a Primorec » 16 Apr 2014, 19:56

Ja, slovenski brivski čopič..Cena na nivoju omege..Sem mislil da ga je kdo že probal..V bližini so en market malo razširili pa se je znašel na polici, no ja kar več..Je kar podoben omeginim..
@simon, ne vem kaj si hotel s tem povedat? Da je konj boljši od merjasca, da je Žima slabša od Semogue? Ker ti primerjaš jabolka in hruške..Če bi rekel semogue 620,630 ali 830 bi te zastopil..Ali si moram razlagat tvoj post da je vse kar je tuje boljše kot naše? Ne vem, si ga mogoče sprobal? Aja, verjeto je prepoceni zate?
Dejmo vsi tisti ki imamo accounte na B&B odpret en thread Žima badger brush na njihovem forumu in ga kovat v višave, pa bo kmalu dobil status eksotike in kvalitete..Marketing dela čudeže..50 gr dlak, ni važno katerih + ročaj za 10 centov je zame vreden natanko toliko kolikor ti ne bi nikoli dal tako malo za čopič..
BTW:
Odpri svoj thread oboževalcev konjske dlake, tujih proizvajalcev..Jaz ga kupim samo če je od slovenskega lipicanca :lol: pa brez zamere, ampak tvoj post je bil offtopic, glede semogua je dovolj threadov odprtih..

Ma prow zanalašč ga bom verjetno kupil, če imam nemca, kitajca napošti zakaj ne bi imel še slovenca, od podjetja z ročno izdelavo in tradicijo dvakrat starejšo kot si ti.. Portugalski konj/merjasc pa bo moral še malo zrasti preden ga bodo skubili zame. Planiram da mi bo kitajc dovolj dolgo služil medtem :lol: .

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5746
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Žima slovenski čopiči

Odgovor Napisal/-a miha » 16 Apr 2014, 21:48

... fantje u izi, brez veze da se kregamo... ;)

jaz bi kupil in slovenca in portugalca :D ... tako da je to se vecji problem :D

daj primorec ce bos hodil okoli te vase nove razsirjene stacune poglej specifikacije ali pa se bojse poslikaj jih pa se copic da malo vidimo to oz da malo pobrskam kako pa kaj :D .. pa nekaj mi se zmerja ni jasno (sorci borci ima nas i glupih) a je to merjasec in je firma zima, ali je to celo konjska zima v copicu? Btw a je kdo ze sprobal copic konjsko zimo
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Re: Žima slovenski čopiči

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 16 Apr 2014, 21:58

Če to ni kar Omega:
http://www.zima.si/index54.html

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5746
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Žima slovenski čopiči

Odgovor Napisal/-a miha » 16 Apr 2014, 22:12

... ja samo da prides do slike pa se moras kar malo potruditi... tukaj je

Slika

primorec tele si videl ? .. firma je drugace stacionirana v kranju..
britev.si ruleeees :)

chrom
Prispevkov: 401
Pridružen: 03 Okt 2013, 19:47

Re: Žima slovenski čopiči

Odgovor Napisal/-a chrom » 16 Apr 2014, 22:13

Stvar je taka. Kar je kvalitetno, tudi stane. Pri vsaki stvari. Sploh pa kadar se gremo takle hobi. Oziroma katerikoli hobi. Pa naj bo zbiranje sličic ali vlakcev. Stremimo k vrhunski kvaliteti in potem pač ne gre, vsaj meni se tako zdi, da bi se ukvarjali z čopiči za 4 evre, brivniki za 2.2 evra in mili za ..0.73 evre. Lahko jih omenimo, primerjamo, testiramo, ne bo pa nihče od nas ostal na njih. Pač samo vmesna postaja.

Mislim da je Simon hotel povedati, da kje pri mili materi iščete in kupujete čopiče za 3-10 evrov, potem jih nakupite 3 ali 4 in pizdite ali pa pričakujete, da bodo oh in sploh? Tu pa vam človek omeni čopiča za borih 20E in 35E, ki pa dejansko ponujata ogromno za to ceno. In to vam pove nekdo, ki je sprobal vsaj kakih 30 čopičev. Verjetno več. In jih nekaj tudi naredil. Menda pa ja tako mnenje nekaj šteje?

In tukaj ni trial and error sistema. To sta odlična čopiča. Tudi Semogue zgoraj omenjeni so fenomenalni za to ceno.

Glede jazbecev smo se že poučili v enem drugem topicu, pa dajmo še malo o merjascih. Zgoraj omenjeni semogue 620,630 ali 830 so izključno iz merjaščevih dlak. Tu ni ene konjske dlake zraven, tako da tu nekdo res meša hruške in jabolka. Tudi Cerda in Mistura nista niti povohali konjske dlake.

Lahko se mi tu kregamo, jaz sem vedno za dober kreg, ker pride običajno kaj pozitivnega iz tega, ampak bo pa potrebno operirati z argumenti.

Edit: In tole zgoraj mi izgleda kot tista poceni Omega za par evrov. Bolj malo je tu ročnega dela in tradicije pri tejle plastiki...

Bajkman

Re: Žima slovenski čopiči

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 16 Apr 2014, 22:32

Res bi pa rad slišal mnenje nekoga, ki ima tako Semogue, kot Omego, nek isti razred recimo. Primerjava dlake bi bila zanimiva. Jasno je, da če ima eden leseno ročo, drug pa plastično in votlo, bo cenovna razlika.


Odgovori