Stran 1 od 1

Čopič z vozlom dlak jazbeca

Objavljeno: 26 Jan 2022, 15:53
Napisal/-a Senior1966
Eno vprašanje/nasvet

Redno uporabljam čopič Semogue Torga C5 Select Premium Boar shaving brush in občasno sintetična čopiča Simpson Trafalgar T1/T3 trenutno z komaj odprtim milom Zingari unscented torej bo še dolgooo držalo :)
Mika me čopič z vozlom iz dlak jazbeca iščem idejo/nasvet,ker ga še nimam v zbirki vsak nasvet bo dobrodošel.

Re: Čopič z vozlom dlak jazbeca

Objavljeno: 26 Jan 2022, 20:35
Napisal/-a miha
Za jazbeca se moras odlociti kaksen vozel zelis, saj to zelo vpliva na ceno, najbolj osnovnih oz najnizjih rangov ne priporocam ker niso nevem kaj (ni backbonea, slabsa pena, filing ko mokra cunja).
Ce gres naprej s Semogue je mogoce dobra varianta jazbec od Semougue-a, jaz imam SOC2 (2 band badger) ter SE 2012 in sta mi oba odlicna.
Zenith manchurian je tudi super, silverrip tudi, malo cenejsi, in za vozel relativno ugoden. Razni kitajski vozli/copici so cenovno zelo zgodni pa tudi niso za nic (no, kaksni tudi so). Mogoce se ti splaca pogledati tudi za rabljenimi, saj so lahko cca taksni kot novi a cenejsi.

Btw ce nisi cisto odlocen za jazbeca razmisli o sintericnih vozlih ker so v zadnjih letih zelo napredovali, so cenejsi, manj obcutljivi in konec koncev kaksen jazbec vec zivi zaradi tega.

Re: Čopič z vozlom dlak jazbeca

Objavljeno: 28 Jan 2022, 13:45
Napisal/-a caus24
Sam sem preizkusil kar nekaj čopičev. Pri jazbecu bi rekel da kolikor €€ toliko muzike.
Sam mislim da mora biti vozel vsaj 26mm za kvaliteten čopič in primerno gost. Unikatni ročaji dodajo svoje ceni tako da znajo cene iti tudi preko 300€