M&F

Vse o čopičih...
Odgovori
Uporabniški avatar
simon
Prispevkov: 513
Pridružen: 06 Okt 2013, 17:02

M&F

Odgovor Napisal/-a simon » 17 Nov 2013, 00:51

Slika

M&F -L cena 139 $
Premer vozla-23 mm
Dolžina dlak-56 mm
Višina ročaja-51 mm

M&F-M cena 89 $
Premer vozla-21 mm
Dolžina dlak-50 mm
Višina ročaja-46 mm

Poštnina cca 20 $ + DDV + carina= odvisno od sreče ;)
Slika


ZAKAJ M&F
Pač nekaj te žene in glede na vsa dobra mnenja na raznih forumih sem se odločil za čopič-L.V lasti sem imel ogromno čopičev v praktično vseh kombinacijah, zato sem bil radoveden na kakšen način lahko M&F opraviči višjo ceno.


NAKUP
Spletni nakupi v Ameriki so skoraj vedno katastrofa in ker po 9 dneh niso oddali čopiča na pošto sem se pritožil ter prejel opravičilo, da so zaposleni z obnovo svoje spletne strani.OK razumem samo, da je moj paket na poti.

KONČNO
Ko sem prejel paket ter videl svoj čopič v bedni kartonski škatlici z ceno 139$. :cry: Dejstvo pa je, da obleka ne naredi človeka; kar sem spoznal že po prvi uporabi in takoj naročil M&F M. :D

PRIMERJAVA
V lasti imam čopiče New forest, ki so cenovno dostopni,zato vas verjetno zanima razlika.Kot prvo M&F čopiča sta najbolj gosta čopiča in to pomeni nabito polna z tankimi dlakami jazbeca.Mislim da nisem opazil da bi odpadla ena sama dlaka.Za boljšo hrbtenico je v sredino čopiča vbrizgano lepilo!Sama oblika oziroma vozel je po kvaliteti svetlobna leta pred New forestom in edina ki se lahko delno primerjata sta Tubby 2 ter 2224 High Mountain Badger, ki pa itak ne vsebuje dlako visokogorskega jazbeca, je pa kjub temu zelo kvaliteten čopič glede na ceno.M&F vpije zelo veliko količino vode in tudi najbolj trdovratna mila so zanj mala šala. :P

ROČAJ
Vizualno definitivno razočaranje.Pri uporabi pa nimam pripomb.Ta dva čopiča sta tipičen primer funkcionalnosti brez nekega extra pakiranja in vizualno čudovitih ročajev.Enostavno sta maksimalno prilagojena svojemu osnovnemu namenu. 8-)

ZAKLJUČEK
V ta čopiča je vloženo ogromno znanja, recimo čopič M velikosti ima drugače obdelane konice dlak, kar boste opazili na slikah.Spet vprašanje zakaj?
L velikost=mešanje mila v posodi ter M=na obrazu.
M&F zaseda N1 v moji zbirki in je postal merilo za kvaliteto.

Kvaliteta izdelave-10
Pakiranje-1
Gostost vozla-10
Cena-9
Hrbtenica-9
Oblika ročaja-8

Za zaključek, cena je res visoka sem pa prepričan da sta edina ki bi ju resnično pogrešal v svoji zbirki.Vozel je zame popoln in edino kar bi morda spremenil je ročaj pa še to nisem prepričan. ;)

Še slike v polni ločljivosti https://www.dropbox.com/sh/rhb8ptnrnme7kux/8Tz8VQDpWp

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5717
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: M&F

Odgovor Napisal/-a miha » 17 Nov 2013, 09:39

super prispevek, bravo! slisi se kar dobro, mogoce enkrat kaksna znajde tudi pri meni :)...
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Re: M&F

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 17 Nov 2013, 14:22

@simon, res hvala za opis. Z veseljem in zanimanjem sem prebral. Cenim natančno predstavitev, tako kot @TMB-jevo za Tubby 2

Odgovori