Z obema se strinjam v popolnosti!!!
Edina razumna izbira je svinjska Omega. PIKA. Karkoli drugega kupiš, ne pridobiš ama ništa. Ponovno govorim, s tehnično-razumskega stališča. Najboljši čopič je s trdimi močnimi dlakami in mehkimi konicami. Temu zadosti edino razcepljena svinjska dlaka. Torej, čopič za maksimalno 6€ ima čisto vse, zdrži vsaj 20 let, ne sekiraš se, če ti ga kdo na morju drpne, ne sekiraš se, če ti pade na tla, ne sekiraš se, če ga konjsko pritisneš v posodo, z njim celo spucam staro milo z umivalnika.
Na tujih forumih se bere o drugačni peni, hitreje, bolje narejeni, bla bla bla. Luksuzen občutek na obrazu = zelo subjektiven občutek.
Drugačna, boljša pena iz istega mila = težko nakladanje
Teorija o hitreje narejeni peni nikakor ne drži, jaz jo zagotovo najhitreje naredim s svinjskim čopičem, če štopam od začetka nalaganja pa do zaključka.
edino pri kremah bi morda hitreje naredil z jazbečjim ali sintetičnim, pa še tam nisem siguren.
In ko kot začetnik bereš B&B včasih res dobiš občutek, da bi moral investirati v dražji čopič, kar pa je za začetnika pesek v oči in nazadovanje. Predvsem pa lahko začetnika cena celo odvrne od DE-ja.Nekateri, ki jim je že "dolgčas", ker ni nič novega, poizkusijo najti noviteto z najdražjim čopičem. In ta se drugače vede in seveda je ta drugačnost za njih "napredek".
Lahko povem zase, če bi sedaj izmed vsega, kar sem poizkusil, izbral za prihodnost samo en čopič.... Uganili ste, bila bi svinjska Omega.
Ker pa si ne znam pomagati, in me firbec žene, je pri meni pristal jazbečji Simpson in še sam ne vem, zakaj me je sedaj firbec prignal do sintetičnih. Zavedam se, da bi kakršnokoli pričakovanje po napredku, bilo nerealno. In res, drži manj vode, ne drži toplote, res pa se prej osuši, kar definitivno je prednost za potovanja.
Glede dlake vsaj pri merjascih tudi presneto drži. Merjasca se ubije zaradi mesa, dlaka je le "stranski proizvod". Vegani bi še vedno lahko imeli moralne predsodke, muslimani pa versko-kulturne. A celo slednji redno uporabljajo svinjske čopiče, saj s tem ne jedo svinjskega mesa.
Svinjski čopiči so dokaz, da dražje še ne pomeni boljše in še ne pomeni nujno napredka. Dražji je samo materjal in izdelava. NI VSE ZLATO KAR SE SVETI!