Mitchell's Wool Fat

Vse o milih, kremah in podobnih stvareh...
Bajkman

Mitchell's Wool Fat

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 01 Maj 2014, 01:24

Mislim da nismo pošteni, če naš forum nima teme o tem milu. Gotovo je v rangu 5 najboljših mil in to na svetu. Od široko dostopnih mil pa osebno mislim, da je to alfa in omega.

Za začetek damo en video:
https://www.youtube.com/watch?v=xY0FFe-dlX4

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5815
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Mitchell's Wool Fat

Odgovor Napisal/-a miha » 01 Maj 2014, 01:32

meni tudi zelo vsec, sem a nabavil razmeroma pozno,... a mi je vsec, , malo sem cvikal glede na porocanja da je tezje delati peno oz da je zahtevnejse, a je slo cisto vsakic brez problema,... priporocam :)
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
Slice
Prispevkov: 170
Pridružen: 26 Sep 2013, 11:03
Kraj: Zagreb, Hrvaška

Re: Mitchell's Wool Fat

Odgovor Napisal/-a Slice » 16 Avg 2014, 23:15

MWF mi je trenutačno najbolji sapun i oduševljen sam njegovim performansama. Prije nekoliko sam ga godina već probao, ali sam onda imao problema s njim i jednostavno nisam mogao dobiti zadovoljavajuću pjenu. Sada je to nešto sasvim drugačije, tako da sam i posumnjao da su na sapunu radili neke promjene, a manje sam uspjeh pripisao svome iskustvu. MWF meni ima odličnu klizavost i vrlo ugodan i blagi miris. Poanta je u tome da je potrebno dobro zasititi praktički suhu četku, a vodu po potrebi dodavati postepeno. Stoga što sapun uglavnom radim sintetičkim Plissonom, odličnu pjenu na licu napravim vrlo brzo. Odlične rezultate sam dobio i FS-ovim Silvertipom, ali mi je trebalo nešto više vremena.
Jednako sam kvalitetnu pjenu dobio destiliranom kao i vodom iz pipe, tako da mogu reći da MWF nije posebno osjetljiv na kvalitetu vode, barem prema mojem iskustvu. Sada gotovo isključivo upotrebljavam ovaj sapun kako bih njime naučio raditi što bolju pjenu. Kad ga potrošim, javim se s rezultatima i konačnim dojmom o ovom sapunu. Za sada, a kao što sam i već rekao, MWF ili "Da Fat" je moj sapun broj jedan! 8-)

Slika

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5815
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Mitchell's Wool Fat

Odgovor Napisal/-a miha » 16 Avg 2014, 23:30

Se strinjam, meni je tudi super. Sam ga ponavadi uporabim z muhle fibre ali katero od Semogue dueta (soc2 ali SE 2012). Sam vedno par min pred britjem (po simonovem nasvetu) malo namocim povrsino mila s filmom vode kar okogoca lepse nalaganje in mehcanje mila, ravno tako sem ga dal v malo vecjo posodico ki ima malo visji rob glede na nivo mila - steklen tupperware (tudi simonova ideja ;))... Nalagam na copic s posodo obrnjeno na glavo oz copic spodaj...
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
TMB
Prispevkov: 676
Pridružen: 25 Sep 2013, 23:56
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Re: Mitchell's Wool Fat

Odgovor Napisal/-a TMB » 21 Avg 2014, 18:46

Je že kdo uporabljal Haslinger Schafmilch? Baje je zelo podoben MWF in cenejši. Pa kljub temu, da je samo 60 gramov naj bi zdržal kar dolgo.
Tradicionalno Mokro Britje
facebook.com/TradicionalnoMokroBritje
obrijse.wordpress.com
instagram.com/obrijse


Lp, Matjaž

Bajkman

Re: Mitchell's Wool Fat

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 21 Avg 2014, 18:54

Isto loj + lanolin... :o

Veliko obeta.

Uporabniški avatar
Slice
Prispevkov: 170
Pridružen: 26 Sep 2013, 11:03
Kraj: Zagreb, Hrvaška

Re: Mitchell's Wool Fat

Odgovor Napisal/-a Slice » 21 Avg 2014, 20:23

TMB napisal/-a:Je že kdo uporabljal Haslinger Schafmilch? Baje je zelo podoben MWF in cenejši. Pa kljub temu, da je samo 60 gramov naj bi zdržal kar dolgo.
Probao sam taj sapun! Imam reakciju na njega tako da... Meni je MWF bolji! Najbolje je probati i jedan i drugi!

Uporabniški avatar
Slice
Prispevkov: 170
Pridružen: 26 Sep 2013, 11:03
Kraj: Zagreb, Hrvaška

Re: Mitchell's Wool Fat

Odgovor Napisal/-a Slice » 02 Sep 2014, 20:28

Smatram da sam svojim unificiranim testom pjena učinio nepravdu prema Da Fatu, stoga prilažem dvije fotografije na kojima se vidi kako izgleda pjena dobivena simuliranim FL-om, odnosno izradom na dlanu i destiliranom vodom:

Slika

Slika

Za ostale pjene vidi album.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5815
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Mitchell's Wool Fat

Odgovor Napisal/-a miha » 02 Sep 2014, 20:41

slice... MWF pijena majstor :D
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
olly
Prispevkov: 2488
Pridružen: 05 Nov 2014, 22:59

Re: Mitchell's Wool Fat

Odgovor Napisal/-a olly » 07 Okt 2015, 09:45

Končno sem uspel tudi jaz preizkusit to tako zelo opevano milo, dolgo sem si ga ogledoval in razmišljal o nakupu, a me je @Bajkman razveselil z vzorcem. Hvala!

Milo sem dobil v drobnih, trdih koščkih. Trda reč, podobne ne poznam!

Drobir sem vsul v brivsko skledo, dolil vroče vode, pustil, da se koščki malo zmehčajo in jih začel s prsti pritiskati ob dno. Taka župca je nastala:

Slika

Ko je voda izhlapela, je ostala fina usedlina, prilepljena na dno, a bolj, ko se je sušilo, bolj so se konci vihali navzgor, dokler se ni vse skupaj odlepilo in zdaj palačinka prosto pleše naokrog.

Vseeno se da prav lepo vrtet s čopičem po tem in padli sta že dve britji.

Prvo britje je bilo čisto razočaranje - pena slaba, drsnosti nobene, prekrivnosti skoraj ni bilo.

Po pogovoru z @Bajkmanom sem ugotovil, da sem verjetno nabral premalo mila, čeprav nisem nič varčeval in sem s čopičem dolgo vrtel po skledi. Sklenil sem, da bom v drugo mila nabral še več.

In res, v drugem poskusu je bila situacija drugačna, ugotovil sem, da sem v prvem poskusu naredil napako, ker sem uporabil premalo vode.

Ja, milo je neznansko žejno. Vode rabi še in še, ampak pozor: čopič pod nobenim pogojem ne sme vsebovati veliko vode. Pretežno suh naj bo, vodo se med nabiranjem dodaja postopoma. Če bi čopič vseboval preveč vode, bi pena postala tekoča, mehurčkasta in neuporabna. Čopič pred nabiranjem mila ožamemo in otresemo, ker ne sme vsebovati vode. Dodajamo jo med nabiranjem po kapljicah postopoma, čopič sam pove, kdaj mu manjka vode, saj so dlake suhe in zlepljene, pena pa se kar ne razbohoti.

Mila po nabiranju nisem spenil v skledi, ampak na obrazu, saj v zadnjem času ugotavljam, da je face lathering veliko boljši način od penjenja v skledi, ker se milo uleže na kožo in tam tvori spolzek film, hkrati pa se še razpeni in pena se vtre med dlake. Pri penjenju v posodi dobimo preveč voluminozno peno, ki med dlake ne prodre v celoti in koža zaradi tega nima prave zaščite, ker je domala suha.

Spolzkost sicer ni vrhunska, je pa dobra. Prekrivnost je dokaj slaba, pena presenetljivo hitro izginja. Preprosto izginja, tudi na čopiču je ob vsakem naslednjem nanosu videti, da je je manj, kot je je bilo po prejšnjem nanašanju. To me je precej razočaralo, saj od tako opevanega mila, kot je Mitchell's Wool Fat kaj takega enostavno ne pričakuješ.

Milo je, kakor rekoč, zelo žejno in poraba je velika, izdelava pene ni ravno preprosta, začetnikom tega mila ne bi nikdar priporočil.

Vonj je nežen, prijeten, rahlo spominja na mleko, všeč je celo ženi, ki je že neznansko naveličana mojih brivskih eskapad.

Moram reči, da sem nad milom pretežno razočaran. Pričakoval sem več, ker ga vsepovsod hvalijo in ne vidim na njem ničesar, kar bi ga delalo tako posebnega.

Jaz v milu iščem preprostega, nezahtevnega sopotnika, ki ne zahteva natančnega in časovno potratnega rokovanja. Oprostil bi mu zahtevnost, če bi od sebe dal kaj vrhunskega, ker pa mu vrhunskosti manjka, ga zlahka uvrstim nizko na svoji lestvici najboljših mil.

Mojim favoritom enostavno ne parira.

Odgovori