temperatura pene + trda/mehka/destilirana voda = rezultat??
Objavljeno: 07 Jan 2014, 00:44
Ker sem šele današnji večer dojel (ostalim je verjetno samoumevno
), da je v milih in kremah cela znanost in da je se mora zvrstiti veliko kombinacij za resnično uspešno brivsko peno, bi predlagal, da napišete vaše dosedajšnje izkušnje. Mislim da bomo vsi veseli vsake objavljene kombinacije. Ko se nabere nekaj znanja, bi lahko naredili novo temo, ene vrste Wikipedijo. Sem pa načeloma za to, da se vsaj tukaj odstrani dejavnik vonja, ker za samo britje in kvaliteto pene ne igra vloge.
Če je pri britvicah uspeh zelo odvisen od tipa kože, trdote dlak, pa še česa, imam občutek, da je pri milih še več dejavnikov. Poleg v naslovu teme naštetih, še razmerje voda/milo, tip čopiča (kjer je spet morje različnih možnosti), temperatura in vlaga prostora... Se na koncu ne čudim, zakaj se nikoli ljudje ne strinjajo (vsaj v celoti ne), katero milo/krema, je boljše, ko jih primerjajo.
Ker me je danes prijela manija na trdoto vode
, bom navedel primer dveh dvojčkov, ki imata enako opremo, isti način priprave in britja, priprave pene, živita v enaki hiši, ki sta zelo skupaj (celo vreme enako), a ima vsaka hiša svoj vodovod. Eden ima trdoto vode 10 nemških stopinj, drugi pa 13. Oba imata na razpolago milo Tabac in Cella. Morda se bosta na koncu skregala katero milo je boljše.
A če bi samo za en dan zamenjala hiši (posledično tudi trdoto vode, žene pa ne
), bi naslednji dan glede primerjave mila trdila oba ravno nasprotno kot dan pred tem.
Recimo da napišemo temperaturo pene vsaj približno (vemo da je težko govoriti v številkah) + trdota vode (če se da v številkah, toliko lepše) = rezultat kvalitete pene. Upam, da se strinjamo, da je pogoj za oceno resnično dovolj naložen čopič (za dosego tega je pri večini mil potrebno na njih par minut prej dati nekaj vode). Ni pa nujno da so to vaše osebne ugotovitve, komot lahko preplonkamo s kakega drugega foruma, če ocenimo, da je zanesljiv rezultat. S tem bomo toliko prej zbrali več informacij.
Če je potrebno dodati še kak dejavnik ali pa zapis v drugi obliki, le na dan z besedo.
Jaz za začetek preplonkam svoja opažanja za Palmiro:
Palmira + mlačna do hladna pena +trdota cca 14 nemških stopinj = OK
Palmira + vroča pena + trdota cca 14 nemških stopinj = katastrofa
Hvala za sodelovanje!

Če je pri britvicah uspeh zelo odvisen od tipa kože, trdote dlak, pa še česa, imam občutek, da je pri milih še več dejavnikov. Poleg v naslovu teme naštetih, še razmerje voda/milo, tip čopiča (kjer je spet morje različnih možnosti), temperatura in vlaga prostora... Se na koncu ne čudim, zakaj se nikoli ljudje ne strinjajo (vsaj v celoti ne), katero milo/krema, je boljše, ko jih primerjajo.
Ker me je danes prijela manija na trdoto vode



Recimo da napišemo temperaturo pene vsaj približno (vemo da je težko govoriti v številkah) + trdota vode (če se da v številkah, toliko lepše) = rezultat kvalitete pene. Upam, da se strinjamo, da je pogoj za oceno resnično dovolj naložen čopič (za dosego tega je pri večini mil potrebno na njih par minut prej dati nekaj vode). Ni pa nujno da so to vaše osebne ugotovitve, komot lahko preplonkamo s kakega drugega foruma, če ocenimo, da je zanesljiv rezultat. S tem bomo toliko prej zbrali več informacij.
Če je potrebno dodati še kak dejavnik ali pa zapis v drugi obliki, le na dan z besedo.
Jaz za začetek preplonkam svoja opažanja za Palmiro:
Palmira + mlačna do hladna pena +trdota cca 14 nemških stopinj = OK
Palmira + vroča pena + trdota cca 14 nemških stopinj = katastrofa
Hvala za sodelovanje!
