Stran 1 od 1

Mila, občutljiva na trdoto vode

Objavljeno: 08 Jan 2017, 14:30
Napisal/-a bregargasper
Nekaj sem sam razmišljal, nekaj pa sem prebral in slišal. Kar nekaj mil dobro dela v zelo različnih pogojih, nekateri pa enostavno nočejo sodelovat :evil: pa sem se odločil, da poskusim z deževnico, ki naj bi bila enaka destilirani vodi, ker živim na področju s kar precej trdo vodo. Pa sem spet dobil različne rezultate :cry:

SEIFENGLATT centurion forest- z vodovodno vodo je pena mehurčkasta, ko sem jo zamenjal za destilirano, pa se je nekako spremenila v gladko. Nisem je sicer testiral med britjem, ampak rezultati so obetavni.

MWF - debata miljon in enega foruma. Pena v nobenem primeru noče postat gosta in kremasta :cry: :oops: HELP please

Re: Mila, občutljiva na trdoto vode

Objavljeno: 08 Jan 2017, 14:39
Napisal/-a olly
MWF - vedno razlagam, da ga je treba namočit oz. nalit lužico vode, pustit, da jo milo vpije in se zmehča, potem pa z ožetim čopičem in dodajanjem vode po kapljicah in po potrebi nabrat na čopič brez varčevanja.

Re: Mila, občutljiva na trdoto vode

Objavljeno: 08 Jan 2017, 15:20
Napisal/-a bregargasper
uspelo :D hvala olly...nikoli prej nisem bil pozoren na tvoja priporočila glede MWF ampak zgleda da deluje :D

Re: Mila, občutljiva na trdoto vode

Objavljeno: 08 Jan 2017, 22:10
Napisal/-a vostok
+1 za tehniko by olly

Sem pa včeraj "pogruntal" še eno reč glede MWF; to milo potrebuje precej več časa, kot ostala, da ga voda "aktivira". Vsako drugo milo se po najkasneje 45-60 sekundah primerno speni in razvije kremast ter obstojen zaščitni sloj. MWF za to potrebuje vsaj dve minuti, raje malo več. Sem se z njim bril ta teden dvakrat in prvič opazil, da je pena za drugi prehod precej bolj kvalitetna. Drugič sem zato namerno podaljšal čas penjenja in dosegel odličen rezultat. Obakrat voda iz pipe, ki sem jo pred tem večkrat določil za krivca za neuspeh. Predpogoj je v vsakem primeru dobro naložen čopič.

Lp, G

Re: Mila, občutljiva na trdoto vode

Objavljeno: 29 Mar 2018, 13:20
Napisal/-a stick
Jaz ne namakam mila MWF.
Vsaj jaz ne vidim potrebe po še enem dodatnem postopku. Čopič zmočim ali namakam - isti rezultat, potem pa kar v milo da naberem nekaj mila na čopič, potem pa penit na obraz. Zadnje čase delam peno na svoji dlani :shock: ja, na moji dlani :lol: deluje tudi tako, mogel sem probat :D
Sem probal namakati MWF v preteklosti in se je milo razpokalo po osušitvi in izgledalo malo "funky" s tistimi majhnimi zazpokami.
Od kar mila ne namakam več je spet takšno kot novo.
Za vse ki namakate mila bi samo opozoril, da jih dobro posušite preden jih pokrijete ali zaprete nazaj (ok izkušeni to že veste)
Ravno včeraj sem se bril z MWF in kljub temu, da so v dobro ustvarjeni peni še vedno ostali (res zelo) majhni balončki zraka, sem imel odlično britje s tem milom. Post shave je bil bombastičen.
Pravijo - dobra pena je pol britja. In se bom kar strinjal. Vzamem si malo več časa da ustvarim dobro peno vsakič ko se grem brit, če se mi že ravno ne mudi - kar se mi ne :D
Ja, tudi tukaj pri milih je kar nekaj faktorjev ki spremenijo rezultat uporabnika. Kot vedno, treba je najti način da stvar deluje pri vsakem posamezniku (vsi imamo recimo malo drugačno vodo, čopiče, način delanja pene itd).
Ko pa enkrat ugotoviš kaj deluje je pa to pravi užitek :P

Re: Mila, občutljiva na trdoto vode

Objavljeno: 29 Mar 2018, 15:40
Napisal/-a G_man
Jaz pa moram povedati, da se mi več ne da "zajebavati" z MWF.
Kupil sem ga 3 leta nazaj. Spomnim se, da na začetku, ko sem bil še rookie glede delanja pene, nisem imel pretiranih težav s tem milom. Tudi t.i. "Marco method" mi je uspel. To je metoda, kjer začneš delati s povsem mokrim čopičem in brez pritiska dolgo nabiraš milo in naknadno ne dodajaš vode.

Pred kratkim pa sem spet poskusil in groza. Nisem mogel nabrati dovolj mila. Ni šans. Brez ali z namakanjem mila. Vzel svinjo z najtršo hrbtenico. Ožeto, neožeto. Milo se noče nabrati. Tako da sem obupal in niti poskusil nisem delati pene, ker mi je že ob pogledu na čopič bilo jasno, da je mila preprosto premalo.

Mi je pa zanimivo, kaj je narobe. Ima kdo izkušnjo, da se milo tako "presuši", da postane neuporabno? Ampak težko verjamem, glede na to, da obstajajo tudi vintage mila, ki se jih da čisto fajn uporabljati danes.

Re: Mila, občutljiva na trdoto vode

Objavljeno: 29 Mar 2018, 18:19
Napisal/-a miha
MWF ima lanolin ki veze vodo in mogoce se s pretiranim namakanjem ta lanolin osiromasi oz se spremnijo karakteristike mila..?

Jaz vsako milo zmocim in pusitm film vode gor, nato naberem na cobic in face leather. V posodi po moje nisem delal pene ze par let (ce je kdo zainteresiran za 2L scuttle naj se javi, oz je nekje v oglasih)

Re: Mila, občutljiva na trdoto vode

Objavljeno: 29 Mar 2018, 21:05
Napisal/-a G_man

miha napisal/-a:MWF ima lanolin ki veze vodo in mogoce se s pretiranim namakanjem ta lanolin osiromasi oz se spremnijo karakteristike mila..?

Jaz vsako milo zmocim in pusitm film vode gor, nato naberem na cobic in face leather. V posodi po moje nisem delal pene ze par let (ce je kdo zainteresiran za 2L scuttle naj se javi, oz je nekje v oglasih)
Hja, ne vem. Mogoče. A pa misliš, da bi pomanjkanje lanolina res spremenilo karakteristiko mila?

Imam tudi Stirling mila (ki imajo lanolin), eno je staro cca 2 leti in sem prav tako nalival vodo nanj. Ampak deluje brez problemov.

Ma nov nič, bom probal še enkrat v kratkem. In bom gor malo vročo vodo in pustil 15 minut..