Moja najljubša mila

Vse o milih, kremah in podobnih stvareh...
Odgovori
Timotej
Re: Moja najljubša mila

Odgovor Napisal/-a Timotej » 27 Dec 2014, 22:02

@bizzy1 če misliš naročit se pridružim pa bo poštnina manj :D

Uporabniški avatar
Omega

Odgovor Napisal/-a Omega » 27 Dec 2014, 22:06

ko bosta naročala povejta, mogoče bom še jaz kaj ;)
Up spirits!

chrom

Odgovor Napisal/-a chrom » 28 Dec 2014, 09:11

Ja, enkrat sem naročal iz IB, ampak ne mil. Jaz iz amerike naročam preko kolega, drugače pa definitivno se splača, če se vas več združi in se naredi en konkreten nkup večjega paketa....

bizzy1

Odgovor Napisal/-a bizzy1 » 08 Jan 2015, 15:31

Bajkman napisal/-a:
Z novimi izdelki se zna še kaj vmešati in kakšen produkt izriniti vendar poizkusim na podlagi dosedanjih izkušenj:
1.) Cella ali Vitos (vse TOP + ugodna cena)
2.) Stirling (Neverjetno težka, spolzka pena, brez mehurčkov. Z boljšo ceno bi si verjetno zaslužil celo 1. mesto)
3.) Tiki (enostavna + super pena)
4.) D.R. Harris (Odlično, tradicionalno milo, visoko stabilna pena)
5.) Lebelle Soaps (Nekoliko manj prepričljivo milo, a enostavno nima slabosti)

PPF in HTGAM enostavno nista na nivoju zgornjih mil.
Danes uporabljen PPF drugic..zdaj mi je še kako jasen ta zadnji bajkmanov stavek..

Razočaran nad PPF milom..ne more se primerjati s Cello v ničemer pa je skor 2x dražji..

Ne nudi čisto nič protekcije, spolzkost je nizka, suši se hitreje (obstojnost slaba)..edino kar je + pri njem da se hitro speni..

Bom mu dal še priloznost vendar zaenkrat razočaran nad tem milom..najbrž je tko tudi z HTGAM, tko da ne mislim kupovat vegan mila..

ziga

Odgovor Napisal/-a ziga » 08 Jan 2015, 16:44

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 08 Jan 2015, 18:52

@bizzi1, če boš ugotovil drugačno situacijo, le z besedo na dan. Se pa strinjam z zgoraj napisanim in obenem priznavam možnost, da sem sam naredil peno na napačen način. Če se pošalim, si ti šel v test s to predispozicijo. :lol:

Mili sta vseeno pred večino krem. In se strinjam, nesmiselno je, da se lotiš HTGAM, če je že pri PPF tako. HTGAM ima še tršo sestavo.

Jaz imam sicer HTGAM Bay Rum, morda pri njemu celo kaj vpliva tudi tip dodanih esenc. Žalostno je, da sem se odločil ravno za Bay Rum, ki ima meni sicer atipičen, a zelo oduren vonj. Fuj. :D

bizzy1

Odgovor Napisal/-a bizzy1 » 08 Jan 2015, 20:48

Upam, da nisem koga užalil s tem mojim komentarjem o PPF in vegan milih..opisal sem samo svoje občutke ob uporabi tega mila..sploh tisti, ki se brijejo z britvami (shavettami), kjer drsi samo rezilo ob koži najbolj zaznajo kaj je to spolzkost in protekcija..

Kako ugotoviš oz kateri je tisti pravi indikator dobrega mila je pass ATG..v to sem prepričan..tam se dejansko opazi, vidi kako dobro je milo!

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 08 Jan 2015, 20:54

bizzy1 napisal/-a:..sploh tisti, ki se brijejo z britvami (shavettami), kjer drsi samo rezilo ob koži najbolj zaznajo kaj je to spolzkost in protekcija..

..v to sem prepričan..tam se dejansko opazi, vidi kako dobro je milo!
tocno tako,... pri DE niti ne pride toliko do izraza kot pri britvi (po mojem mnenju)..
ce se omejim na ti 2 mili ki ju omenjas,.. nobeno mi ni ekstremno slabo, zadnje case imam raje PPF kot HTGAM, PPF (za katerega mislim da je dobro) mi tudi zelo lepo disi, peno ki jo dobim me spominja na Stirling-ovo (vseeno ne toliko mazava).. seveda samo moje (trenutno) mnenje :twisted:
britev.si ruleeees :)

bizzy1

Odgovor Napisal/-a bizzy1 » 08 Jan 2015, 21:14

Dalec od tega da bi bilo milo slabo, lepo diši, je dobro ampak jaz osebno sem razočaran nad tem hypom katerega izvajajo youtube blogerji o PPF in HTGAM..

Ko sem šel danes ATG me je dosti peklo..mogoče se to z DE ne občuti tako močno..

Mogoče bom dal možnost še Stropp Shope in pa Stirling milom..drugače pa kilska Cella numero 1 na mojem seznamu najljubših mil..

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 08 Jan 2015, 21:30

Verjetno ti ocenjevalci, kateri so po večini iz Amerike, v ocenjevanje postavijo čisto druge faktorje in več, kot je pomembno za kvalitetno britje. Zato so lahko mnenja zelo različna.

Meni sta pomembni izključno dve temeljni postavki:
1.) Udobno britje, katerega malce razčlenim:
a) da je najboljša možna drsnost
b) da kože ne iritira, kot na primer Cade krema
c) da je pena dovolj obstojna
2.) Negovanje (neizsuševanje) kože po britju.

Razvrstil sem po prioriteti. V točko 1 že super pade Arko, v obe točki pa Cella in Vitos (tudi ostali našteti, ampak Cella in Vitos sta po najboljši ceni).

Če pa v enačbo dodamo še vonj, enostavnost penjenja, tisto kar Amerikanci imenujejo Cushion, pa še kaj. In zamenjamo vrstni red prioritet ali celo prioritete izenačimo, v najslabšem primeru celo na 1. mesto postavimo vonj... Hja, potem pa pride do velikih odstopanj. A kaj ko ti faktorji nimajo vpliva na kvaliteto britja.

Odgovori