Milo Cella, Arko, Palmira, Proraso, Figaro

Vse o milih, kremah in podobnih stvareh...
Odgovori
Uporabniški avatar
denis
Re: Milo Cella, Arko, Palmira, Proraso, Figaro

Odgovor Napisal/-a denis » 24 Feb 2014, 13:10

Tudi meni je bil Brion dober, vse dokler se nisem nekaj časa bril s Cello in potem spet poizkusil Brion ;) Saj je vredu ampak ni to to. Všeč mi je bilo le to, da me je ves čas pena lepo hladila, in nov nanos pene je preprečil krvavljenje iz ureznine.

Včeraj mi je pa s Cello uspela takšna pena da samo stoj pa glej, sicer je trajalo malo dlje, da sem zdoziral pravo količino vode, ampak je uspelo. Sedaj vem da se izplača malo bolj potruditi s peno in se da potem veliko lažje obriti.

Preizkusiti moram še Palmiro in Proraso Red kremo, prvo zato ker je tako ugodna, drugo pa ker jo tako zelo hvalite.
Arko sem že preizkusil, pa mi ni bil najbolj všeč. Res pa, da sem imel mogoče premajhen vzorec in se nisem dovolj potrudil. Cello je veliko lažje naložiti na čopič, ker je mehkejša, pena je pa itak :shock: Mogoče ga nekoč spet preizkusim.

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24 Feb 2014, 13:49

Cella je super milo, saj omogoča dokaj enostavno delanje všečne pene. Palmira ima dobro peno, a je potrebno še več truda. Rdeči Proraso pa, morda je res dober. No, upam da ne bom linčan, če rečem, da mene vseeno ne prepriča. Diši pa lepo.

Za Brion bi žele opozoriti, da vsebuje parabene, ki so rakotvorni. Več pa v tej temi.

Primorec

Odgovor Napisal/-a Primorec » 24 Feb 2014, 14:27

Tudi triethanolamine ni nedolžen...

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 24 Feb 2014, 14:33

fantje po moje se nehajte sekirat ker jih itak vsak dan pojeste ene parkrat vec,.. poleg tega skozi kozo kar tako lih vse tudi ne gre po moje

glede PEG 75 lanolina... sem povprasal kolega in pogledal po netu, PEG je kot ze receno polietilenglikol,... kot verjetno veste je lanolin precej gost, zato se tu uporablja lanolin ki je vezan na PEG, da je le ta oblj mazav, emulzifiran in da tudi valzi ter hkrati ne vpliva na penjenje ..
ce koga zanima je tukaj par linkov, kjer boste verjetno nasli tudi kaksno drugo koristno info ;)

KLIK 1
KLIK 2
KLIK 3
KLIK 4

PS: bom dal se v temo h sestavinam :) ta del s PEG :D
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24 Feb 2014, 14:51

@miha, hvala! V sosednji temi bom vseeno pripopal še par slik s sestavinami.

Uporabniški avatar
simon

Odgovor Napisal/-a simon » 03 Mar 2014, 18:48

Ja včeraj sem nastavil Arko milo v posodico, kjer imamo mila za umivanje rok in opazoval reakcije.Mislim katastrofa, češ kaj je to,potem ovohavanje rok in razni komentarji &#?"???? :lol: .Zanimivo testiranje z zelo negativnimi odzivi! ;)

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 04 Mar 2014, 00:27

:D :D .. te bojo na koncu se tozili ker si jih imel za poskusne zivali.... ceprav je pa res da vecina mil je odisavljenih in da palmira ravno nevem kaksnega prefinjenega vonja nima

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 07 Jun 2014, 09:06

@Bajkman: evo verjetno na tvoje veselje sem vceraj rekel da moram spet Cello sprobati :)... vzel se menega silvertipa brez hrbtenice, milo malo zmocil cca 5 min prej in nalagal 1 minuto,... pena je bila dobra,.. za 3. pas sem moral se naloziti (kot receno je bil copic mehak)... britje in pena sehr gut :)

aja cella je bila iz kilske tak od aje bolj trda kot tista v rdecem loncku ce se ne motim

Bajkman

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 07 Jun 2014, 13:23

Me veseli. :D

No, jaz včeraj nisem imel take sreče. Kombiniral sem MWF in Belo Proraso milo v upanju da ugotovim kaj revolucionarnega. Obojega sem dal res enormno količino. naša velika posoda skoraj ni zdržala. A britje ni bilo dobro. :lol: Morda sem celo naredil pregosto peno s premalo vode, ali pa ta kombinacija enostavno ni za skupaj.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin

Odgovor Napisal/-a miha » 07 Jun 2014, 15:28

:D :lol: enkrat bo po televiziji odmevna novica: "namesto hise je samo se gmota pene, vzrok se raziskujejo...."

Odgovori