+ Proraso Rdeče in zeleno milo ter De Vergulde Hand (trenutno nimam doma) in Martin De Candere, zeleni Brinell, sem poizkusil izbrati Top 5. Valobre še do danes nisem preizkusil, Barrister & Mann sem nalagal na čopič brez da bi vtisnil v posodico. V tistih grdih vrečkah so še nekateri vzorci.
Z novimi izdelki se zna še kaj vmešati in kakšen produkt izriniti vendar poizkusim na podlagi dosedanjih izkušenj:
1.) Cella ali Vitos (vse TOP + ugodna cena)
2.) Stirling (Neverjetno težka, spolzka pena, brez mehurčkov. Z boljšo ceno bi si verjetno zaslužil celo 1. mesto)
3.) Tiki (enostavna + super pena)
4.) D.R. Harris (Odlično, tradicionalno milo, visoko stabilna pena)
5.) Lebelle Soaps (Nekoliko manj prepričljivo milo, a enostavno nima slabosti)
PPF in HTGAM enostavno nista na nivoju zgornjih mil.
Dolgo je bil Bathman kandidat, a odvrnili so me nekoliko večji mehurčki iz ZELO močan vonj. Enostavno je premočan in se ga nikakor ne znebiš. Na forumu je bilo že rečeno, da je močan PPF, vendar se z Bathmanom ne more primerjati.
MWF ne pride v izbor zaradi muhavosti, težko je narediti peno, pa še tista je mehurčkasta in nestabilna. Vendar pa je zelo spolzek in kožo lepo neguje. Novejše verzije menda niso problematične glede pene, kar verjetno pomeni, da je manj lanolina. S tem pa je verjetno ogroženo negovanje.
Le Pere Lucien bi si morda zaslužil biti na lestvici, a še sam ne vem zakaj ni. Enostavno mu je zmanjkalo mesta, tako da naj bo v top 6.
Primarna naloga mila je, da nam nudi udobno britje. In glede tega v tej zbirki nobeno milo ne prekaša Arko-a. Je najcenejši, tako da bi mu mesto lahko bilo čisto na vrhu lestvice. A to mu preprečuje izsuševanje kože ter nekoliko krajša stabilnost pene.
Strop Shoppe SE še nisem preizkusil, z 99% gotovostjo pa lahko trdim, da ne bi prišel v peterico. To je spet milo z močnim vonjem, kar za mene pomeni sranje zaradi pekočega občutka in iritacije. Dobi pa se tudi takega brez vonja in glede na hvalo dopuščam možnost, da se bo vrinil na lestvico - ko ga dobim.
Miha mi je sporočil, da ima tudi Tabac precej močan vonj in da celo njega nekoliko peče. To me je avtomatsko odvrnilo do nakupa v kratkem.
Glede na moje obupne izkušnje s Cade kremo niti ne verjamem, da bi lahko milo opravljalo vrhunsko nalogo.
Izvzel sem kreme, saj jih naslov teme ne omenja. Tudi sicer so mi mila ljubša. Bom pa naštel vrstni red top 3:
Omelhor
Speick
Brinell