Ni mi dalo miru, ko je @Omega začel
debato o Prorasu in danes sem se iz radovednosti še enkrat obril z rdečim Proraso milom.
Še enkrat več sem se prepričal, da je to milo zanič. Za druge Prorasove izdelke ne bom rekel nič, ker jih nimam in jih nisem imel priložnosti uporabit, toda za rdeče Proraso milo pa z lahkoto izjavim, da je to najslabše milo, ali vsaj eno najslabših, kar jih imam.
Imam občutek, da se je proizvajalec zelo potrudil, da bi temu milu odvzel spolzkost, in to mu je tudi odlično uspelo.
Ni važno, koliko nabereš mila, koliko dodaš vode, kako pripraviš kožo, milo enostavno ne drsi.
Pred britjem sem obraz namilil z
Biobaza Men Black Soap in ga na obrazu tudi pustil, ker to milo že samo po sebi zadostuje za britje, čez pa sem nanesel rdeče Proraso milo. Britvica ne drsi. Še več, z vsakim naslednjim nanosom in prehodom z britvico je slabše, drsenja ni nobenega in z britvico je vsakič težje iti čez.
Celo ko izmijem ostanke mila z vodo, mi prste kar zavira na obrazu, koža pa je vsa izsušena in čudna, suha, oropana vsega, kar bi jo naredilo prijetno.
Milo na površini vode tvori en tak zoprn, homogen film, ki se ne razbije, ampak nalepi na umivalnik.
Ne vem, kaj je narobe, da je temu tako. Morda je kriva trda voda, ali pa jaz tega mila enostavno ne znam pripravit do tega, da bi drselo. Pomislil sem, da bi morda poskusil z destilirano vodo, kakor to dela @Slice s hrvaškega foruma, ampak veste kaj? Če moram milo prav prosit, da se speni in zadrsi, potem ga nočem imet!