Moji prvi koraki :)

Vse o britvah: katere imamo, katere bi radi imeli, kaksne smo naredili, kaj bi radi vedeli,...
Odgovori
Nighthawk
Prispevkov: 3
Pridružen: 07 Mar 2016, 17:03

Moji prvi koraki :)

Odgovor Napisal/-a Nighthawk » 19 Mar 2016, 22:09

Najprej prijeten pozdrav vsem forumašem in ostalim ki berete ta topik.

Moja zgodba se je začela pred mnogimi leti.

Kot majhen otrok, sem bil vedno fasciniran nad tisti pripomočki, katere so uporabljali starejši strici, jaz se jih pa zaradi lastne varnosti nisem smel dotikat. Namreč govorimo o DE brivnikih. Starejši so mi prepovedali, da se jih dotikam, češ da se bo urezal.

Kmalu je prišel čas, ko sem tudi sam moral poseči po brivniku. Za spremebo od nekaterih, mi je pri prvem britju namesto fotra na pomoč priskočila mama haha.

No šalo na stran, ker živimo o časih kjer so britve in DE brivniki kar težko za najti, sem kot svojo prvo britev uporabil BIC britvice za enkratno uporabi.

Kot mulc, brez ficka v žepu sem poskušal uporabiti, kolikokrat se je dalo. Kmalu za tem, pa mi je fotr za božička kupil set od Giletta Mach 3, ki sem ga uporabljal naslednjih 10 let. Sicer še z zdaleč nisem profesionalec v britju, ampak pri omenjenemu kompletu me je zmotilo to, da sem se najbolje pobril z novimi "klinami", kolikor so imele za sabo nekaj britji, pa je bilo že tako tkao. Sploh kasneje, ko sem dobil bolj resno punco, je bilo malo čudno ko sem kar dobro bodel :) Kline sem vedno poskušal "nabrusiti" na kavbojkah, da sem jih imel čim dlje. Tudi na koncu meseca, ko potegneš črto ugotoviš, da omenjeno britje sploh ni tako poceni, glede na to da set 4 klin v redni ceni stane dobrih 12€.

Tudi ko sem govoril z dedijem in babico sta mi povedala, da so včasih v kopalnici imeli obšen usnjen pas, kjer so njihovi očetje in bratje brusili britve. Takoj sem se na idejo navdušil. Nekega dne sem naletel na britve v Esteli v BTCju od takrat sem zadevo uzel malo bolj resno in začel raziskovat po internetu. Našel sem tudi tale forum in prebral nekaj tem, da mi je bilo vse malo bolj jasno. Potem se je pa moja zgodba nekako na pol zaključila za nekaj let, nakar pred nekaj meseci ponovno naletel na Gold Dollar britve na ebayu.

Britve pri nas so bile zelo drage in kot študent, si jih nisem imel v planu ravno privoščiti. Potem pa me je kar prijelo in po nekaj reviewih, ki sem jih prebral o Gold Dollar britvah sem naročil omenjeno zadevo skupaj s pasom na Ebayu. Vse skupaj me je prišlo dobrih 15€ in pošiljko sem dobil v 14 dneh, kar je zelo hitro.

Potem pa nov problem. Namreč britev ni bila nabrušena in moral sem najti osebo, ki bi mi jo nabrusila. Takoj sem poklical strica, ki nabrusi nože zelo zelo dobro, vendar ni imel tako finih kamnov, da bi se lotili britve. Na nekem drugem forumu, mi je nek drug uporabnih povedal, da jih brusi Miha, ki je administrator na britev.si. Po pravici povedano mi sploh ni kapnilo, da bi iskal pomoč tukaj. Takoj se opravim ta forum, ki sem ga že poznal, naredim registracijo odprem temo in pošljem ZS mihi.

Miha mi je odgovoril takoj, da mi britev lahko nabrusi, vendar je zelo zaseden, pa me bo poklical, ko bo imel čas. Nisem tudi maral siliti v njega in nisem pričakoval, da se bo vse skupaj tako hitro odvijalo. Naslednji dan me je poklical zutraj, da naj mu prinesem britev, da mi jo nabrusi. Odpravim se v center in 15 min kasneje je že bila pri njemu. Takoj mi je povedal, kaj ne narobe z britvijo in podrobnosti, katere še danes ne razumem najboljše.

Torej danes sem šel iskat nabrušeno britev, dobil sem še nekaj nasvetov in moram povedat, da sem se urezal preden sem britev sploh dobro pospravil v žep haha. Britev je bila in je še vedno zelo zelo ostra. Miha je potreboval namreč 5ur, da je zadevo nabrusil (več si lahko preberete v gold dollar temi). Po pravici povedano sem pričakoval, da ima mogoče 10 minut dela in lahko rečem samo hvala bogu, da si je uzel čas in pomagal pri omenjeni zadevi.

Torej prva "taprava" krstitev še ni za mano. Za test sem si pobril malo noge in zgornjo stran dlani, pa še malo konic iz roke je šlo. Zaenkrat lahko rečem super!
Sicer gre bolj počasi kot z omenjeno mach3 serijo hehe, vendar je britje mnogo bolj zabavno in boljše. Imam občutek, da imam dlani dosti bolj gladke, kot če bi si jih bril s kakšno drugo zadevo.


Proti večeru sva spunco odšča v BTC. Estela je bila namreč zaprta, sva se pa ustavila zaradi drugih reči tudi v mullerju. Kupil sem si milo od wilkinsona in HJM čopič, ki sicer vem, da ni najboljši ampak ga v LJ nimam; z lesenim ročajem in jazbečjimi dlakami. za vse skupaj sem odštel 6€.

"penzel" sem preizkusil in mi ni preveč ušeč. Namreč zelo je trd in pika. Doma imam Omega čopič še verjetno iz časov Franca Jožfa in mi je veliko boljši in prijetnejši za uporabo. Če mi v prihodnje ne bo ušeč, mi bo prišel pa ravnoprav za čiščenje vezij z alkoholom zaradi trdote hehe....

Ko se prvič zares pobrijem bom napisal kaj več, zaenkrat imam v planu menjati pas. Če mi bo Miha posredoval informacije, kateri "usnjar", bi mi ga naredil se bom obrnil kar na njega. Poleg tega, pa bom ob priliki kupil še en omega čopič od divje svinje in še kakšno milo.

Nazadnje bom zamenjal še britev, moram še zbrati nekaj cekinčkov v moji "glineni svinji"

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5724
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Moji prvi koraki :)

Odgovor Napisal/-a miha » 19 Mar 2016, 23:18

Pozdravljen na forumu in bravo za prvi post :). Sporoci kako je slo ko bos probal. Strop ti verjetno lahko naredi vsak usnjar ali sedlar, poves mu mere in da mora biti ravno in ne najtanjse usnje. Jaz se ga takrat dal delati enim usnjarjem na stajersko, ce malo poguglas pa po moje komot kaksnega blizje najdes. Vostok je ta teden iskal nanto temo, mogoce bo on kaksno info imel.
britev.si ruleeees :)

Odgovori