Britje z britvijo - DAji in NEji :)

Vse o britvah: katere imamo, katere bi radi imeli, kaksne smo naredili, kaj bi radi vedeli,...
Odgovori
Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5830
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Britje z britvijo - DAji in NEji :)

Odgovor Napisal/-a miha » 08 Okt 2013, 15:53

Nekaj kratkih utrinkov za lazje zacetke britja z britvijo, vsak mora enkrat zaceti :)! Stvari za katere lahko recemo definitivno "da" na to je treba paziti in seveda "ne" tega pa res ni pametno poceti...

DA:
- Vzemite si cas, sploh je to pomembno na zacetku, ko se na britje z britvijo se privajate.
- Poskusite ped prvim britjem pridobiti cim vec informacij (forumi, youtube ipd) btirju z britvijo.
- Pripravite brado oz kocine na britje, tako boste le-te zmehcali (z v vroco vodo namoceno brisaco si ovijemo del obraza kjer se mislimo briti, lahko to nadomestimo z vrocim tusem ipd.).
- Z uporabo brivskega copica boste, ce si boste vzeli dovolj casa, dvignili dlake in jih dobro namilil, kar vam bo nudilo prijetnejse britje.
- Uporabljajte krajse gibe, za razliko od DE britja, tu bolj cutite kako britev brije dlake. Drzite britev odlocno a ne premocno. Pazite da vam ne pade na tla ali da z njo ne zadenete ob pipo med spiranjem pene z britve.
- Napnite kozo, ce hocete doseci res gladko kozo morate kozo napeti, da se vam dlake bolj dvignejo in jih britev lahko odreze cim bolj pri kozi.

NE
- Nikoli ne primikajte britve horizontalno, saj se vsak tak gib hitro lahko konca z ureznino.
- Ne pozabite biti pozorni kaj pocnete s konico vasega rezila (sploh ce imate britev s spicastimi konci npr spanish point), saj se kaj hitro lahko zgodi da se urezete, najveckrat v predelu uses ali na predelu lic.
- Ne hitite, vzemite si cas za kvalitetno britje, tako boste dosegli vrhunsko britje, pa se man jverjetnosti bo da se urezete.
- Ne poskusite doseci prevec na enkrat, mogoce za zacetek obrijte le del obraza (ki ga glede na vase fizicne lastnosti najlazje brijete), ostalo dokoncajte na nacin ki ste ga vajeni.
- Ne bojte se sprasevati clanov oz drugih ljudi, ki imajo z britjem taksne vrste vec izkusenj, tudi ce so vprasanja neumna, vam bo verjetno manj nerodno kot ce boste hodili naokrog polepljeni z oblizem :).
- Ne odnehajte, ceprav je mogoce na zacetku bolj izziv, na trenutke tezko, vam ne bo zal ko se boste taksnega britja cez nekaj casa naucili.

Slika

Prispevek je povzet po prispevku na internetu, in za vase "lagodje" preveden/povzet :).
britev.si ruleeees :)

Odgovori