Stran 1 od 9

Shavette

Objavljeno: 17 Feb 2014, 19:25
Napisal/-a Bajkman
Nisem si mislil, da obstajajo Shavette Gillette

Re: Shavette

Objavljeno: 17 Feb 2014, 19:46
Napisal/-a miha
zgleda kul,.. po kolko jih dajejo :)?
.. na sosednjem forumu je 1 prodajal shavette kamisori, sma one vem ali ga se ali ne (sedaj ne najdem)

Re: Shavette

Objavljeno: 17 Feb 2014, 23:05
Napisal/-a miha

Re: Shavette

Objavljeno: 17 Feb 2014, 23:18
Napisal/-a Bajkman
miha napisal/-a:..evo sem koncno nasel ...
http://shrani.si/f/V/QU/3Bg37Gw5/diamant-hofer.jpg
To si najdu Kamisori Shavette?? :lol:

Re: Shavette

Objavljeno: 17 Feb 2014, 23:40
Napisal/-a miha
... porpavljam.. zdej ko si me citiral moram v nov post dati :D ... mi je ocitno od prej ostalo , oz nov link ni prijel

http://www.brijacnica.com/viewtopic.php?f=79&t=2189

Re: Shavette

Objavljeno: 24 Mar 2014, 21:17
Napisal/-a Mach3
Evo, dobil shavette od DX, in sicer tole zadevco:
Slika

Tako kot pri RiMei - ne vem, kako jim rata za 3€ tole spacati skupaj. Sem mislil, da bo kot igračka, je pa konkretno jeklo (ali je res nerjaveče, bomo videli). Polovičko DE žiletke se lepo vstavi, odlično je poravnana in trdno jo drži. Tako da same pohvale. OK, se vidi na kakšnih mestih površna obdelava, ampak je to zanemarljivo.

Britje :) : uporabil sem Mman žiletko (Müller) in Cello. Tokrat si nisem pretirano močil obraza z vročo vodo, samo na hitrico. Na licih, brkih in bradi mi je šlo za prvič odlično, čeprav sem imel občutek, ko da imam 2 levi roki. :lol:
Tudi po vratu je nekako šlo WTG, razen tam kjer imam vbočeno kožo in na robu čeljusti. No, ATG sem naredil samo po licih, drugje nisem upal. Na licih sem pridelal BBS, drugje pa recimo SAS. Za prvič je bilo dovolj, zato sem dokončal s kartušo (mi je šlo prav na smeh, kako je enostavno v primerjavi s shavette).
Prvi občutek - izjemno časovno zamudno, na čeljusti izredno težavno, ATG si tam sploh ne upam predstavljati. Sicer pa ogromno kontrole nad kotom, prav tako se mi zdi da bolj sproti vidiš, kaj dela britvica. Bom še poskusil kdaj, ko bom imel več časa. Vsekakor si ne predstavljam takega britja redno. Je pa zanimiva izkušnja.

Re: Shavette

Objavljeno: 20 Maj 2014, 22:06
Napisal/-a rozi71
Danes dobil Shavetto Enzo iz E-baya cena 9eur s poštnino.Sprobal zadevo po licu je še šlo potem se je pa ustavilo,dokončal z DE brivnikom.Bo potrebno veliko vaje da se osvoji tehnika.

Re: Shavette

Objavljeno: 20 Maj 2014, 22:20
Napisal/-a miha
ja za zacetek se ponavadi predlaga da to dela clovek na licih, kjer je ravno,.. ko to osvojis presedlas naprej in koncas na zavoju brade in pod nosom,.. zacnes seveda z wtg, koncas z atg,.. ki ga veliko ljudi pod nosom niti ne dela...

Re: Shavette

Objavljeno: 20 Jun 2014, 21:09
Napisal/-a caus24
No pa sem malo pomirjen ocitno nisem edini ki ima taksne tezave.. Zadnjic mi je frizerka posodila svojo shavette britev, pa sem rekel da probam. Nekaj krat sem se se zdej obril z DE brivnikom brez ureznin in BBS. Sedaj sem pa še z tem probal. Na licih mi je slo super na vratu malo manj ko sem pa poskušal iti preko celjusti enostavno nisem vedel kako postavit britev, ali obstaja tu mogoce kaksna fora al kaj. 3krat sem probal in obupal 4 nanesel peno in zakljucil z DE.

Re: Shavette

Objavljeno: 20 Jun 2014, 21:18
Napisal/-a miha
Ja poskusi drzati isti kot kot si ga na ravnih delih in ti je slo. Lahko pa poskusis po dolzini celjustne kosti in bos imel vbistu vec ali manj tavno linijo, je pan odvisno tudi kako ti dlake rastejo..