Britev sem dobil včeraj od kolega, novopečenega navdušenca nad britvanjem. Med svojim zadnjim obiskom v Johannesbourgu je kupil tri britve in tole namenil meni.
Kolikor sem na hitro razbral iz priložene dokumentacije in kratke poizvedbe na internetu, gre za novo britev, proizvedeno po starih metodah v okrožju Solingen, v Nemčiji. Britev je velikosti 5/8, z okroglo konico in ima ročaj v imitaciji biserovine.
Britev naj bi bila "shave ready" iz škatle, zato sem jo samo očistil zaščitnega olja in jo postropal. Prvo britje je razkrilo, da temu ni tako. Med britjem je malo cukala, vsekakor daleč od "smooth" občutka. Rezultat je bil slabo povprečen, iritacija pa nadpovprečna

60x povečava je razkrila, da je bila britev (verjetno) le tovarniško strojno brušena, brez poliranja. Napako sem se odločil odpraviti takoj in dobre pol ure kasneje je imela britev na novo postavljen rezalni rob, spoliran do gradacije kamna 10000 in bila postropana. Jutri zjutraj sledi novo testno britje (ko brada zraste). Sporočim.
Lp, G