nov med mlajšimi člani

Lepo in dobro je da se med seboj poznamo, zato vabljeni vsi da o sebi napišete kakšno vrstico.
Odgovori
Uporabniški avatar
bregargasper
Prispevkov: 509
Pridružen: 22 Jun 2016, 22:37

nov med mlajšimi člani

Odgovor Napisal/-a bregargasper » 23 Jun 2016, 16:03

Živjo!
Kljub temu, da sem prebral že marsikatero temo na tem forumu, sem se šele sedaj odločil za pristop. Moja pot klasičnega britja se je začela pred približno enim letom, ko sem se odločil za izdelavo britve. Takrat nisem vedel še skoraj nič o mokrem britju, uporabljal pa sem peno iz pločevinke in brivnike za enkratno uporabo. Ko je bila britev izdelana sem še vedno uporabljal zanič peno, ki se mi je lepila na rezilo in zato sem začel raziskovanje po youtubu. Kmalu sem si kupil prvi čopič in wilkinson sword milo (še vedno med mojimi najljubšimi) ter wilkinson sword classic brivnik. Takrat sem spoznal pravi užitek britja in izpopolnjevanje tehnike. Ostal sem na wilkinson sword brivniku, si pred kratkim kupil še merkur 34c ter znatno razširil zbirko mil in krem za britje. V enem letu sem izdelal tri britve, ki pa jih žal ne morem uporabljati, saj nimam dovolj finega brusa (max 3000).
If you don´t have a razor, make one

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5152
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: nov med mlajšimi člani

Odgovor Napisal/-a miha » 23 Jun 2016, 20:11

Pozdravljen Gasper, res lepo da si se odlocil da se nam prideuzis tudi kot registriran clan in se vkljucis v kaksno debato :). To da si sam naredil britev je pa super novica, za nobenega v sliveniji ne vem ki bi se sam lotil delati rezila britve, katero jeklo si pa uporabil? Mogoce ves trdoto jekla (hrc)? Daj nam privosci slike svojh stvaritev, mislim da bi jih marsikdo z veseljem pogledal! Predlagam da naredis psebno temo da bmo lahko kaj na temo tvojih stvaritev rekli.

To je pa res skoda da britev naredis in ne mores uporabljati!! Tako se zmeniva, zelo dobro nastimaj bevel in jo nabrusi do 3000 (glej da bo kamen absolut o raven in da bo pri brusenju rezalni rob britve v celoti (na enkrat) lezal na (ravni) brusilni povrsini. V tej stopnji mora po roki lepo in precej na lahko briti dlake.. Ko jo bos imel tako nabruseno ti jo jaz nabrusim ce bo slo.
britev.si ruleeees :)

Odgovori