Olaf

Lepo in dobro je da se med seboj poznamo, zato vabljeni vsi da o sebi napišete kakšno vrstico.
Odgovori
Olaf
Prispevkov: 3
Pridružen: 07 Mar 2016, 23:34

Olaf

Odgovor Napisal/-a Olaf » 30 Mar 2016, 17:56

Živjo

Predstavitve mi nikoli niso šle nabolje od rok. Kako že gre to… Aha - visok sem 176, imam rjave oči, rad imam dolge sprehode v naravi... Ops... Napačen forum ;)

Že od samega začetka se "mokro" brijem. Električni brivniki mi nikoli niso bili všeč. Do zdaj sem se bril z raznimi kupljenimi britvicami, zadnjih nekaj let z Gillete ne-vem-kaj (trojno rezilo). Vedno pa me je zanimalo najbolj klasično britje z britvo. Pred kratkim sem "nasledil" staro britev. Na zarjavelem rezilu piše "Kukri Garantie-Solingen". Potrebna je novega ročaja, poliranja in seveda brušenja. Torej projekt za prihodnost.

Ko sem brskal po spletu pa sem naletel tudi na britev.si, kar je bilo super. Vse kar me je zanimalo na enem mestu.
Npr. nisem vedel, da obstajajo ročni brivniki na »klince«, ki ponujajo udobno britje. Zadevo sem enkrat preizkusil s poceni brivnikom in klincami in stvar se je hitro zaključila. »Udobno« definitivno ne bi bila beseda s katero bi opisal to izkušnjo.

Mislim da bo to zaenkrat vse.


Še 1x lep pozdrav vsem skupaj!

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5152
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Olaf

Odgovor Napisal/-a miha » 30 Mar 2016, 18:19

Pozdravljen na forumu, lepo da si se oglasil. Renoviranje britve je sicer delilatnanareva azelo zanimiva in ce se clovek malo potrudi je rezultat lep in nagrajujoc ;)..
britev.si ruleeees :)

MaliFric
Prispevkov: 102
Pridružen: 23 Feb 2016, 01:23

Re: Olaf

Odgovor Napisal/-a MaliFric » 01 Apr 2016, 07:47

Pozdravljen,

smem vprašat, kateri je bil ta brivnik na "klince", kateremu si dal hitri konec? :D Drugače pa dobrodošel, upam da ti bomo samo še povečali ljubezen do mokrega. Britja, seveda. :twisted: Se boš sam lotil projekta?

Olaf
Prispevkov: 3
Pridružen: 07 Mar 2016, 23:34

Re: Olaf

Odgovor Napisal/-a Olaf » 01 Apr 2016, 12:44

Živjo,

Od tistega brivnika se spomnim bolj malo, saj je bilo že kar nekaj let od tega. Ga bom poizkusil poiskat. Mogoče je bil problem v klincah. Je šlo pa za neko poceni zadevo, kar se pač dobi v raznih hipermarketih.

Obnove se bom pa lotil sam. Samo da najdem čas. Veliko sem že presurfal in se mi zdi zabaven projekt. Za ročaj že malo gledam lokalno leseno surovino. Nekje moram dobit še srebrne ali medeninaste podložke in palico, da bom zadevo lahko spel. Na ebay-u sem našel neke kompletke, vendar s poštnino pridejo okoli 18€, kar se mi zdi malo precenjeno. Ima kdo kak namig, kje bi še lahko pogledal?
Pa pa treba bo naredit investicijo v kamne. Kolikor berem je večina zadovoljna z Naniwa in Ostrim robom.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5152
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Olaf

Odgovor Napisal/-a miha » 01 Apr 2016, 16:09

Podlozke dobis po mojih info v Sloveniji najmanj s fi 2mm (inox), palice tudi lahko dobis medeninaste (1.5 in 2 mm). V Lj prve dobis v Kamm (kos), druge v Mladem tehniku (meter)... Verjetno lahko tudi kje drugje, a ze da sem prisel do te info sem porabil cca 1 mesec pred nekaj leti (po moje prej clovek najde v Sloveniji na tleh diamant kot taprave podlozke :D) Podlozke lahko dobis tudi manjse in iz drugih materialov (medenina, nickel-silver, stirling silver, baker) a jih moras kupiti v tujini, kar na koncu zaradi post in in carin nanese malo bogastvo.. Ce bos delal pone na roko moras delati zelo na lahko.

Za rocaj predlagam gost les.

Brusni kakmi,.. sam predlagam Naniwa (seveda obstajajo boljsi kamni, a gre ponavadi cena rapidno gor), pri nas jih ima Osterrob ki ima po mojih info (ce se motim me popravite) res dobre cene (pri popustih imas kodo za nas za popust na kamne) lastnik je korekten in pripravljen pomagati, svetovati ipd..

Da ne bos kupoval medeninaste palice nanmeter ti jo lahko jaz dam zastojn. Glede na podlozke 2mm bos uporbil verjetno 2mm palico (britev bos zelo verjetno mogel malo povrtati da bo sla 2mm palica skozi (kdaj se zgodi tudi da je luknja vecja).

Ps. Dej nam pocasi kaksno sliko pripopati da vidimo o kaksni britvi govoris (ce me spmin n vara... Kukri sem enkrat renoviral in potem prodal)
britev.si ruleeees :)

Odgovori