bruc

Lepo in dobro je da se med seboj poznamo, zato vabljeni vsi da o sebi napišete kakšno vrstico.
Odgovori
vostok
Prispevkov: 328
Pridružen: 09 Mar 2016, 09:07

bruc

Odgovor Napisal/-a vostok » 09 Mar 2016, 12:45

Pozdravljeni!

Sem novopečeni član foruma, sicer že prej občasni opazovalec in zadnje leto in pol DE navdušenec.
Ker pogovor ob različnih priložnostih večkrat nanese na britje in s tem povezane pritikline, me je kak mesec nazaj prijatelj razveselil s povsem novo britvijo eusculap, ki je sam ne uporablja.
Odločitev je padla, da preizkusim še ta način britja, sedaj pa iščem nasvete pri nakupu pasu/stropa in ugotavljanju, ali je britev pripravljena za uporabo, oziroma potrebuje še brušenje.

Tako, prvi post je, še kaj o meni kasneje, sedaj pa obrit in v službo.

Hvala za vse nasvete, ki sem jih že "ukradel" s foruma in pomoč pri novem začetku.

Lp, G
Shaven haven. Respect!!

iii
Prispevkov: 156
Pridružen: 15 Jan 2014, 13:25
Kraj: Bil .... nekje v Savinjski dolini...
Kontakt:

Re: bruc

Odgovor Napisal/-a iii » 09 Mar 2016, 12:56

Dobrodošel na forumu - in čim manj ureznin :lol: :lol:
Nekje v Savinjski dolini...

MaliFric
Prispevkov: 110
Pridružen: 23 Feb 2016, 00:23

Re: bruc

Odgovor Napisal/-a MaliFric » 09 Mar 2016, 15:37

Dobrodošel,

kakšno seksi brazgotinco si pa le umisli :D

Se že veselim tvojih prispevkov 8-)

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5815
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: bruc

Odgovor Napisal/-a miha » 09 Mar 2016, 20:46

pozdravljen bruc, me veeli da si se iz bralca prelevil v registriranega clana ki se je odlocil kaj napisati, saj bos tako del nase skupnosti, kjer vsak malo poskusa doprinesti k forumu da se potem vsi lahko malo podruzimo, beremo, pogovorimo (da ne omenjam se cel kup ljudi ki neprijavljeni uzivajo na ta racun pisocih :D)..
ce te kja zanima kar z besedo na dan, odpri temo pa tibomo pomagali kolikor bo le slo..

strop: strop je dober skoraj da vsak, vazno da je usnje ravno in da le-to ni ravno najtanjse usnje.. ce ti ga naredi kaksen usnjar a dobis za ca 20 euro po moje.. ce ti povem da sem svojo prvo britev (ki sem jo pred tem za silo restavriral) postropal na pasu od hlac (pa to odsvetujem) in se nato (ob 2 zjutraj, z rezilom brez roca) obril :roll:

britev: rabis britev v ti shave ready stanju, veliko britev na zacetku ni v tem stanju in jih je treb ase malo dobrusiti, nekatere trgovine to ze naredijo, ene firme imajo ze ostre britve. Tu govorim o britvah normalnih firm (ne kitajske, pakistanske ipd), te britve stanejo od cca 80 euro pa gor, nekaj firm ki jim lahko zaupade (ce ni ponaredek): Dovo, Wacker, Boker, Ralf Aust, Thiers Issard, Revisor, ipd ti proizvajalci so vsi se zivi in lahko kupis novo... druga varianta je da kupis rabljeno..
britev.si ruleeees :)

vostok
Prispevkov: 328
Pridružen: 09 Mar 2016, 09:07

Re: bruc

Odgovor Napisal/-a vostok » 09 Mar 2016, 23:21

Pozdravljeni še enkrat,

Izgleda bom moral prebrati še navodila za objavljanje prispevkov; bruc ni moj nick, pač pa tema prispevka, ki namiguje, da je osnovno šolanje osvojeno (DE), sedaj pa je čas za "višjo" izobrazbo..
Kakorkoli že, v rubriki Člani se predstavijo sem še marsikaj dolžan.
Moja brivska zgodovina gre nekako takole; začel z instant mokrim britjem iz pločevinke nekje pri štirinajstih ali petnajstih, ker je pač raslo več, kot je groba brisača zmogla odstranit. Zaradi enostavnosti in predvsem dragih kartuš (Wilkinson Protector) po kakem letu ali dveh preklopil na elektriko. Dokler brada ni preveč rasla je nekako šlo, potem pa sem zečel puščati kozjo bradico, ker se je koža na omenjenem predelu preveč upirala draženju vsak drugi dan. V nevednosti sem nato životaril vse do pred tremi leti, ko sem zamenjal službo. Novi delodajalec je zahteval britje vsak dan, kar je bilo za moje lice odločno preveč. Zopet sem kako leto shajal s pločevinkami (pa ne od piva, to bi čisto šlo) in različnimi plastičnimi, multirezilnimi skubilniki, z več ali manj uspeha. Nato sem odkril toplo vodo IN DE mokro britje. Po zečetniških težavah, za katere sem bil večinoma kriv sam (za prvi brivnik kupil Merkur Futur), je zadeva stekla, kot mora in zadnje leto uživam v rednem britju do gladkega (praktično) brez iritacije.
Lastim si že omenjeni Futur, ki pride na vrsto običajno po dnevu počitka, ko je brade malo več in z njo z lahkoto opravi v dveh prehodih, za vsakodnevno uporabo pa je tu Edwin Jagger DE 89BA11.
Ker delam in živim v tujini, me v domovini vedno pričaka Merkur 34c HD, da ne vlačim občutljivih inštrumentov skozi letališke rentgene.
Od čopičev največ uporabljam Omego v kombinaciji z različnimi trdimi mili, na potovanju pa silvertip jazbeca od da vincija, ki je boljši za kreme.

Od prihodnjih projektov sta najvišje na prioritetni lestvici slant in pa seveda britev. Ostalo bo verjetno pasalo v kakšno drugo temo.

Ker je forum v osnovi namenjen izmenjavi mnenj, izkušenj, nasvetov in še česa, lahko na tem mestu omenim tudi, da imam v kraju bivanja dostop do celotne palete izdelkov Arko, britvic Permasharp, Derby in Bic, pa še kaj bi se našlo. Če kdo potrebuje kaj od naštetega, se za zmerno ceno pločevinke (tokrat pa ja, pivske) da marsikaj zmenit.

Lp, G
Shaven haven. Respect!!

Odgovori