Drjack_dj se predstavi

Lepo in dobro je da se med seboj poznamo, zato vabljeni vsi da o sebi napišete kakšno vrstico.
Odgovori
drjack_dj
Prispevkov: 2
Pridružen: 30 Maj 2015, 12:24

Drjack_dj se predstavi

Odgovor Napisal/-a drjack_dj » 30 Maj 2015, 15:41

Pozdravljeni

Da se na kratko predstavim. Sem Jaka z okolice medvod, ta forum sem zasledil pred kake pol leta in mi je bil poleg straightrazorplace.com dober vir informacij glede britev in britja z njimi.

Začel sem kot mnogi, takrat še bolj kot ne puhek, bril s kartušami ali kako se jim pač reče. Po kakih petih letih, pa sem si nabavil rotacijski električni brivnik Philips HQ..., kar mi je omogočalo pogostejše britje, saj je britje z rezilom (in polno šlamparije) že na 2-3 dni bilo kar hudo za kožo. Brada je postajala vse trša, tako da so bile kartuše le za dvakrat, potem so se preprosto zaštopale v grobi koži na bradi.

Potem pa me je kar nenkrat nekaj pilčilo in začnem brskat za straight razorji. Nekaj v meni vzbudi zanimanje in upanje da bo z njimi šlo bolje kot s kartušami. Najdem dve dedkovi britvi in pas z napenjalom. Britvi sta žal zelo zapuščeni, pas pa strgan, saj vsaj 30 let tega ni nihče uporabljal. Po eni strani se mi je zazdelo škoda karkoli z njimi delat, ker je to le redka osebna stvar, ki jo je zapustil deda, ki ga nisem nikoli poznal, zato sem šel v nabavo najbolj cenenega, da se malo naučim rokovaja.

Sedaj po precej prebranem, nekaj sprobanem, nekajkrat zaradi trme precej porezanem sem na točki, kjer moram še izpilit tehniko britja in brušenja, cheepshit (GD) pa zamenjat za kak Dovo ali pa usposobit dedkov Carl Rader.

Dolgo sem se matral z GD, na koncu sem s praskanja in puljenja prišel do precej gladko tekočega britja, brez ene ureznine tudi pri ATG in ko sem zaključil z najboljšim britjem do sedaj sem v veselem vzdušju z britvijo zadel po nohtu. Rezultat: 3 mm na dolgo zakrivljen rob. Poškodbo sem zbrusil ven, a sem z ostrino spet na začetku ali še na slabšem.

Vso opremo pa imam sedaj primerno za učenje (beri, da je ni škoda).
Britev: modificiran Dold Dollar 66
Strop: no name http://www.ebay.com/itm/281235980949
Abrazivna pasta: no name zelena http://www.ebay.com/itm/171641384913 Sem opustil uporabo, ker je bolj krhala kot ostrila
vodobrusni kamen: 3000/8000 http://www.banggood.com/30008000-Double ... 60262.html Ga bo treba profi poravnat, poleg se pa vanj zelo vžirajo ostanki jekla, tako da ga pogosto "ravnam".

Uporabniški avatar
brico
Prispevkov: 2080
Pridružen: 25 Jan 2015, 19:10

Re: Drjack_dj se predstavi

Odgovor Napisal/-a brico » 30 Maj 2015, 15:44

vilkomen maj frend.... :lol: ....
...is a good man without a good knife really a good man ?

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5266
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Drjack_dj se predstavi

Odgovor Napisal/-a miha » 30 Maj 2015, 16:10

Zivijo, Dobrodosel med nami. Te stvari ki si jih nastel so ponavadi mejno dobre, recimo da so fajn ker jih za ucenje ni skoda. Uporabo paste si ze sam opustil in po moje ni slaba ideja. Ostalo bos pa sproti in po potrebi nabavil. Ko si zadel v noht in potem odbrusil stran, tu je treba biti pazljiv da se bo potem se vedno lepo brusila.
britev.si ruleeees :)

drjack_dj
Prispevkov: 2
Pridružen: 30 Maj 2015, 12:24

Re: Drjack_dj se predstavi

Odgovor Napisal/-a drjack_dj » 30 Maj 2015, 17:20

Miha, nisem siguren kaj si mislil. Poškodbo sem zbrusil na način s povečanim kotom (konkretno podložen hrbet), da sem hitreje celotno dolžino ostrine odbrusil za globino poškodbe, nato pa spet brusil običajno s spuščenim hrbtom. Žal nimam drugega bolj grobega kot kamen 3000/8000, kar gre počasi, zelo počasi.

Se mi zdi, da je kljub "poravnanosti" že preveč napak na kamnu, namreč ima kar nekaj prask/rajs. Ker nimam posebnega dovolj dobrega orodja za ravnanje sem ravnal s pomočjo velike brušene in polirane marmornate klade, na katero sem fisksiral del brusnega traku p80 tračne brusilke, ki je za razliko od običajnega šmirgelna nanašen na platno, zrna pa ne odpadajo tako zlahka, čeprav očitno jih nekaj vseeno je, s katerimi sem naredil nekaj raz na kamnu. Se pa ta brusilni trak hitro skrha, kaj več kot za eno "ravnanje" to ni (prerdvsem gre tu za pucanje črnih sledi od jekla in zapičenih delcev jekla, ki se jih narahlo čuti pri nežnem brušenju).

Po eni strani bi rad ta GD vsaj še enkrat nabrusil na raven pred poškodbo, da se pred boljšo robo naučim še nekaj tehnike britja in brušenja, čeprav brušenja sem se že kar malo naveličal.

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5266
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Drjack_dj se predstavi

Odgovor Napisal/-a miha » 30 Maj 2015, 18:48

Ja nisem cisto preprican ce je marmor dovolj raven ter kaksne in koliko velike koscke ti noter pusca. Smirgel papir mora biti super dober saj ti vsakrsno puscanje kamenckov unicuje kamen in brusenje, na ta naci nse ponavadi naredi vec skode kot koristi. Da lahko dobro nabrusis rabis seveda raven kamen ki nima drugih kosckov v sebi. Ce zelis ti ga lahko tudi jaz zravnam.
britev.si ruleeees :)

Bajkman

Re: Drjack_dj se predstavi

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 30 Maj 2015, 22:01

Dobrodošel! ;)

Odgovori