Oh to britje

Lepo in dobro je da se med seboj poznamo, zato vabljeni vsi da o sebi napišete kakšno vrstico.
Odgovori
MarkSLO
Prispevkov: 1
Pridružen: 01 Jan 2019, 23:06

Oh to britje

Odgovor Napisal/-a MarkSLO » 13 Feb 2019, 21:37

Včasih užitek, včasih pa nadloga, ker čas beži prehitro :)

Pozdravljeni sobrivci na forumu Britev.si

Proti koncu leta 2014 sem zbral pogum in prvič preizkusil DE britje - Wilkinson classic, skupaj s pripadajočimi britvicami v rumeni pakungi. Na začetku tresoča roka, vrsto let pred tem vajena Wilkinson Xtreme 3 Sensitive brivnika za enkratno/večkratno uporabo, se je po tednu ali dveh le navadila nove prakse in od takrat ne pogledam nazaj, razen za obujanje rahle nostalgije v kopalnici.

Nato je sledil še dodaten internetni pregled vsega na to temo, kjer sem našel ta forum, nato Shaving.ie in odločitev za dodatni nakup. Paket "testnih" britvic (50 kos). Pena za britje je bila še zmeraj DM Balea Sensitive v spreju, after shave pa Nivea Sensitive Cooling Balm.

Ker sva si s prijateljem razdelila 50 britvic na pol, mi je ostalo 25, pa še zmeraj jih imam. Testing je pokazal nekako takole (1 slabo - 10 odlično):

Personna Platinum 9 (za 1x na teden)
Feather Hi-Stainless 9 (za tisto mesečno "ne da se mi" britje)
Astra Superior 8
Derby Extra 6,72
Gillete 7 o'clock Sharp Edge (rumena pakunga) 6,50
Gillete 7 o'clock Super stainless (zelena pakunga) 6
Wilkinson Sword 4
Solingen Timor 2,5

Ocene se lahko še spremenijo, s tem da sem vmes napravil nadgradnjo: HJM Aloe vera milo za britje, HJM syntetic brush, stojalo za brush, malce kasneje pa še Proraso Red milo za britje. Pomemben premik na bolje pa je bila uvedba uporabe Jojoba olja za pre-shave.

Hvala za sprejem na forum, informacije in debata se mi zdijo super, škoda le, da pri nas ni večje ponudbe.

Morda sledi nakup kakšnega konkretnega kovinskega brivnika, predvsem pa redno britje :D Čeprav občasno paše bradatost in pogledi nežnejšega spola na gozdarja sredi LJ gužve, je občutek sveže pokošene jase le boljši feeling.

Se beremo dalje :)

Marko

Uporabniški avatar
miha
Site Admin
Prispevkov: 5815
Pridružen: 10 Sep 2013, 10:28

Re: Oh to britje

Odgovor Napisal/-a miha » 13 Feb 2019, 21:59

Pozdravljen, vedno vec nas je aktivnih :).
Pri nas je ponudba bolj boga, za nakup se raje oziraj po internetnih evropskih trgovinah (pri nekaterih smo imeli nekaj popusta, naceloma naj bi se veljal).
Druga varianta je da kupis kaj preko ebaya ali rabljeno od kaksnega clana foruma, opreme ima verjetno vsak precej :). Mila obstajajo marsikateraveliko boljsa od Proraso tako da te caka se marsikatero presenecenje 8-).
britev.si ruleeees :)

Uporabniški avatar
G_man
Prispevkov: 1237
Pridružen: 03 Maj 2015, 23:34

Re: Oh to britje

Odgovor Napisal/-a G_man » 13 Feb 2019, 22:25

Pozdravljen.
Hehe, mogoče pa ni slabo, da si britvice stestiral s povprečnim milom. So njihove slabosti prišle bolj do izraza. :)

Ampak, kot pravi miha - pri milu imaš še rezerve. Mislim, da je @vostok kupil Tabac v stiku (videl sem ga e.leclercu (tabac, ne vostoka :D)). Če imaš hjm sintetični čopič, je velika možnost, da boš imel težave z nalaganjem trših mil. Stick je v takem primeru najlažji način, da spraviš dovolj mila na obraz..

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk


Odgovori